Feest in de kleedkamer bij KDO na winst in Reeuwijk.   Foto: Twitter-account KDO

Eerste winst KDO in spectaculair duel

17-10-'21 17.30 uur | RVC'33-KDO 3-4 | Door: Klaas Leegwater

Tweedeklasser KDO heeft de eerste competitiewinst binnen. In Reeuwijk versloeg de selectie van trainer Mark Wietsma op spectaculaire wijze RVC'33 met 4-3. De scheidsrechter gaf drie strafschoppen en de winnende treffer viel ver in blessuretijd. De overwinning op de hekkensluiter in 2C zorgde na afloop voor feestelijke taferelen in de kleedkamer van de Kwakelaars, volop lachende gezichten op de onvermijdelijke groepsfoto.

KDO kwam al in de 6e minuut op voorsprong door een doelpunt van Jim Klijn. Na een voorzet van Mathijs van Rijn stapte Wessel Kleijn handig over de bal heen waarna Klijn de score kon openen. Nog geen tien minuten later de 0-2, Van Rijn reageerde heel alert toen de bal terugsprong van de lat na een knal van Mika van der Weijden.

Een uitstekend begin van de roodwitten die evenwel nog voor rust twee keer moesten slikken omdat de thuisclub de stand gelijk wist te trekken. Eerst uit een benutte strafschop, drie minuten later gevolgd door de 2-2.

Rotgevoel
KDO met een rotgevoel aan de thee, de Kwakelaars richtten zich in de tweede helft echter goed op. Met vanaf de 60e minuut verse krachten Wouter Winters (lang geblesseerd geweest) en Bart Hoving binnen de lijnen kwam de ploeg van Wietsma opnieuw op voorsprong. Uit een vrije trap van Joris Kortenhorst viel de bal zonder ook dat maar iemand het leer toucheerde langs de doelman in de touwen.

Uit wederom een strafschop kwamen de gastheren kort daarna op 3-3 waarna KDO rond de 80e minuut een ideale mogelijkheid kreeg op de 3-4. Vanaf de penaltystip verzuimde invaller Jesse Stange zijn ploeg opnieuw aan de leiding te brengen.

Beslissing door Niels Ruhe
Tot opluchting en vreugde van de Kwakelaars viel de 3-4 alsnog, ver in blessuretijd wist Niels Ruhe, in het veld gebracht voor Van Rijn, de winnende treffer binnen te knallen. Even later bij het eindsignaal dolle vreugde bij de roodwitten.

De late beloning voor de inzet en goede spel bezorgden KDO de eerste compeitiezege. Drie gespeeld, vier punten. Een achtste positie op de ranglijst van 2C. Volgende week komt koploper EMM'21 op bezoek in de Kwakel.