RKDES-er Maarten van Putten aan de bal tegen Van Nispen. De aanvaller scoorde zaterdag tweemaal.   Foto: Jaap Maars.

Vijfklapper RKDES tegen Van Nispen

16-10-'22 13.00 uur | RKDES-vNispen 5-0 | Door: Klaas Leegwater

Na het eerste competitieverlies vorige week in en tegen Aarlanderveen heeft derdeklasser RKDES het goede ritme weer snel te pakken. Zaterdag wonnen de Kudelstaarters met ruim verschil van het onderaanstaande Van Nispen. Op het sportpark aan de Wim Kan Dreef werd het 5-0 na een 1-0 ruststand. RKDES na drie overwinningen in vier duels op plek drie in 3A.

Trainer Raymond de Jong van de thuisclub vertelde achteraf enigszins verrast te zijn geweest door de speelwijze van Van Nispen. De gasten uit De Zilk speelden zeer behoudend met veel mensen achterin. "Dat gaf ons alle ruimte om van achteruit op te bouwen. We hadden vaak maar twee verdedigers centraal staan en de backs veel dieper dan normaal, we speelden met lef want het hield wel enig risico in."

In de eerste helft was RKDES, zonder de geblesseerde Roy Endhoven, vanaf het begin duidelijk de bovenliggende partij tegen de bezoekers die uit drie duels nog geen enkel punt hadden verzameld.

Het Kudelstaartse overwicht werd voor de pauze in schamele cijfers uitgedrukt. Enige treffer voor rust viel rond de 25e minuut, Arnaud van Leeuwen bediende Maarten van Putten die zijn ploeg op voorsprong bracht.

Ruben Onderwater van RKDES wordt tijdens een uitbraak onderuitgehaald door verdediger van Van Nispen.   Foto: Jaap Maars.

"Zaak was om in de tweede helft snel de 2-0 te maken, anders blijft het link. Eén succesvolle uitval en het staat gelijk," vertelde De Jong later tegen RICK FM. De hoop van de oefenmeester op een tweede doelpunt kwam in de 68e minuut door een treffer van Rick Verkuijl die uit een hoekschop knap raakkopte.

RKDES loopt verder weg
Opnieuw Van Putten na een goed lopende combinatie betekende tien minuten later de 3-0, een hard schot van Mike van den Bergen leverde via de rug van een tegenstander de 4-0 op, en kort voor tijd was het wederom Verkuijl die uit een hoekschop Van Nispen-doelman Sidney Stemmer passeerde.

Een klinkende 5-0 zege voor RKDES tegen het matig acterende Van Nispen dat samen met Alphen en het Rijsenhoutse SCW onderaan blijft staan in 3A met nul punten. RKDES nestelt zich met negen punten kort onder leiders Blauw Zwart en DWO.

Volgende wedstrijd voor de Kudelstaarters is op 29 oktober in Noordwijkerhout tegen VVSB.

Opstelling RKDES: Tijn Kraak, Sven Boelsma, Robin van der Steeg, Dennis Pronk (Mike Meulendijk), Mike van den Bergen, Arnaud van Leeuwen (Boy Veelenturf), Lennart Kok (Rick Verkuijl), Lorenzo Zorn, Ruben Onderwater (Luuk Onderwater), Koen Braat, Maarten van Putten en Rick Verkuijl.