RKDES blijft steken op remise, verlies favoriet DONKRKDES-IJsselmonde 1-1 (0-1)
Derde klasse Groep Hoog
9-3-2019


Twee wedstrijden gespeeld in de promotiegroep waarin RKDES gisteren op eigen veld een 1-1 resmise bereikte tegen FC IJsselmonde. Met nog negen duels voor de boeg is er geen zinnig woord te zeggen welke twee ploegen straks in aanmerking komen voor rechtstreekse promotie. Na vandaag heeft ASC als enige formatie uit twee wedstrijden de volle buit gepakt, zeven clubs volgen op één of twee punten.

Verrassend was zondag het verlies van sv DONK en Slikkerveer, twee teams die vooraf als belangrijke kandidaten werden gezien om de sprong naar de tweede klasse te maken. In de reguliere competitie (Groep Q1) eindigden DONK en Slikkeveer afgetekend in de top van de ranglijst. Respectievelijk MSV'19 (3-1) en Blijdorp (3-1) temperden vandaag de hoge verwachtingen van de twee favorieten.

Ook nummer drie uit groep Q2 FC IJsselmonde, in de eerste halve competitie bijna zestig keer gescoord, behoort volgens de kenners tot de kanshebbers. Na vorige week een 2-2 gelijkspel tegen Blijdorp kwam de formatie van interim-trainer Giovanni Franken gisteren op bezoek in Kudelstaart opnieuw niet verder dan een punt.

Te ver voor zijn doel
RKDES, vorig week prima gestart met winst bij Nicolaas Boys, had in de eerste helft evenals de Rotterdammers moeite met de weersomstandigheden. Zonder een aantal vaste waarden als Arnaud van Leeuwen en Gijs Lentjes kwam de thuisclub na een kwartier spelen op 1-0 achterstand.

RKDES-doelman Tom Blokzijl stond iets te ver voor zijn doel, hij werd verrast door een hoge geplaatste bal van IJsselmonder Mewalal Kishan die het leer gedragen door de felle wind vanaf zo'n veertig meter over Blokzijl in de touwen zag vliegen.

Mano van Veen van de thuisploeg had kort na de tegentreffer kans op een gelijkmakende beurt, uit zijn schot zeilde de bal een halve meter voorlangs. Grootste kans voor RKDES nog voor het rustsignaal was voor Rick Verkuijl. Na slim aangeven van Jimmy Baars, voor de tweede maal door trainer Kiri Kalaitzis opgenomen in het basisteam, knalde de aanvaller van dichtbij op het lichaam van doelman Amin Nyali.

Uiterst gedreven
De tweede helft begon RKDES met Indy van Koert (niet getraind) op de linkervleugel, Jimmy Baars bleef in de kleedkamer achter. De rood/zwarte brigade startte na de pauze uiterst gedreven, FC IJsselmonde werd goed onder druk gezet. Verdediger Daan Duizendstra kwam over rechts goed door en bracht de bal bij Verkuijl die zijn inzet fraai gekeerd zag worden door de Rotterdamse sluitpost.

De thuisclub was nu duidelijk de bovenliggende partij, verschillende kansen op de gelijkmaker volgden elkaar op. Een vrije trap van Elias Elhadji kwam op de paal, een pegel van Lennart Kok ging voorlangs en tot twee keer aan toe wist Nyali een inzet van Indy van Koert te pareren. Twee schoten van de altijd zwoegende Roy Endhoven gingen over maar eindelijk was het toch een keer raak.

Robin van der Steeg
Wederom een vrije trap van Elias Elhadji werd hoog voor de pot gegooid waar de mee opgekomen Robin van der Steeg de bal binnen knikte (1-1). De Kudelstaarters gaven de indruk graag meer te willen, de vereiste krachten voor een groot slotoffensief ontbraken echter bij de formatie van Kalaitzis. Hoewel Roy Endhoven met een prachtige omhaal nog heel dichtbij de winnende goal was, het leer zeilde centimeters over de lat.

Het bleef bij 1-1 in Kudelstaart. Het beeld dat na negentig minuten voetbal bleef hangen was dat er voor de roodzwarten meer in het vat zat dan een remise. RKDES speelde een sterke tweede helft, de beloning op de tweede en beslissende goal bleef uit. De ploeg van Kalaitzis samen met Blijdorp op de tweede positie van de ranglijst. Volgende week gaan de twee teams in een onderling duel uitmaken welke club de ander achter zich laat.

Wedstrijdinfo: Richard Buskermolen (RKDES).

Reageer


RKDES-FC IJsselmonde 1-1 (0-1)

0-1 IJsselmonde (14e)
1-1 Robin vd Steeg (71e)

Scheidsrechter: Remko Lochtenberg (Sassenheim)
Toeschouwers: 44

Opstelling RKDES:
Tommy Blokzijl, Daan Duizendstra, Erik Overvliet, Robin van der Steeg, Troy Zwanenberg, Elias El Hadji (85e Novell El Hadji), Roy Endhoven, Lennart Kok, Rick Verkuijl (53e Jeroen Bakker), Mano van Veen, Jimmy Baars (46e Indy van Koert).

17-3: RKDES-Blijdorp

Programma/Stand Groep Hoog


Advertentie:


 

 
Klaas Leegwater
10-3-2019
05.30 uur