Rick Verkuijl aan de bal. De aanvaller van RKDES scoorde tegen DIOS de openingstreffer.     Foto: Jaap Maars
 
 

Van Koert geeft RKDES beslissende impulsWanhopig werd de aanhang van RKDES. De derdeklasser stapelde in het thuisduel tegen nummer vijf DIOS kans op kans maar kreeg de bal maar niet achter goalie Klinkenberg. De nauwelijks een etmaal eerder van wintersport terugkeerde Indy van Koert bracht de Kudelstaartse formatie na rust een nieuwe impuls. Na zijn rentree stond acht minuten later de beslissende 2-0 voorsprong op het bord.


RKDES-DIOS 2-0 (0-0)
Derde klasse A zon
28-1-2018


Nauwelijks de koffer uitgepakt en nog stramme spieren van een skivakantie moest invaller Indy van Koert RKDES een nieuwe impuls geven. De thuisclub was een uur lang aan de Wim Kan Dreef sterker dan opponent DIOS, de Kudelstaarters kwamen veelvuldig in het vijandelijk doelgebied maar tot scoren kwam de thuisclub maar niet. Een voet van een verdediger, de hand van de doelman, de paal, een aantal roodzwarte missers...de bal wilde er voor RKDES niet in.

Van Koert bracht nieuw elan voor de thuisploeg. Halverwege de tweede helft het sein van trainer Jesse Donker om na de spieren opgewarmd te hebben het trainingspak uit te trekken en zijn positie diep aan de linkerkant in te nemen. Rutger Spaargaren ging naar de kant. Aanvaller Maarten van Putten, eerder in de wedstrijd een paar keer ongelukkig in de afronding, verhuisde naar de rechterkant. Een halve minuut na de entree van Van Koert was het eindelijk raak voor RKDES.

Feestje
De voorzet kwam van rechts, Van Koert snelde naar binnen maar naast hem dook medeaanvaller Rick Verkuijl op die binnentikte. Het was nog niet op in Kudelstaart. Nog geen honderd seconden na de openingstreffer kopte Van Koert eerst rakelings over en op het moment dat de klok vijf minuten verder was verscheen de 2-0 op het scorebord.

Weer een prima actie aan de rechterkant, half hoge voorzet en als een duveltje uit een doosje verscheen Van Koert wederom voor doel. Scherp als een mes schoof hij de bal langs doelman Klinkenberg. De succesvolle aanvaller kon zijn geluk niet op. Koud een paar minuten in het veld en de beslissende 2-0 inschieten. Van Koert inmiddels met dertien treffers veruit op kop in het topscorersklassement.


Beter spel
Goede wissel natuurlijk ook van trainer Donker. Zo werkt dat nou eenmaal als je tactische ingreep heel goed uitpakt. Sowieso kon de oefenmeester tevreden zijn over de prestatie van zijn team. Niet alleen de winst telde, ook het vertoonde spel was een stuk beter dan een week terug tijdens de thuisnederlaag tegen SJZ. Donker mopperde na het verlies over het aantal spelers dat ontbrak door vakanties.

Ook tegen DIOS waren de Kudelstaarters verre van compleet. Een lijst geblesseerden en een enkele vakantieganger. Dat weerhield de roodzwarte formatie ditmaal niet tegen de nummer vijf van 3A een puike partij voetbal op de mat leggen. Veel dreiging via de zijkanten, leuke combinaties door het midden, goed verdedigend werk. Het enige wat ruim een uur ontbrak waren dus doelpunten.

Doelman Kraak
Het wilde maar niet lukken in de eerste helft en in het begin na de pauze. 'Dat doelpunt gaat niet meer komen, hij wil er vandaag duidelijk niet in', mompelde een groepje oudere DES-supporters achter het doel van DIOS. Scheidsrechter Frankie van Polanen, lees zijn hippe facebookpagina, hielp ook niet mee. De jonge arbiter zag in het eerste bedrijf een duidelijke handsbal in het zestienmetergebied van de bezoekers over het hoofd.


RKDES-aanvoerder Robin van der Steeg reikt niet hoger dan doelman Rinse Klinkenberg.     Foto: Jaap Maars

RKDES heerste maar het bleef achterin oppassen op de uitbraak van de ploeg uit Nieuw-Vennep. Kort tegen de pauze ging doelman Tijn Kraak lelijk in de fout met een pass in voeten van Jesse van Wees. De middenvelder bedacht zich geen moment en haalde uit naar de vrije benedenhoek. Het scheelde een halve meter, anders was het onterecht 0-1.

Goede zaken
Na ruim een kwartier in de tweede helft was het gedaan met de voor de Kudelstaarters vervelende 0 o het scordebord. Van Koert werd de gevierde man bij RKDES dat zondag goede zaken deed. Zelf de drie punten pakken en koploper Altior verspeelde kostbare punten in de topper tegen Nicolaas Boys. In Langeraar werd het 1-1. Verschil met de lijstaanvoerder is één punt.

Belangrijk voor de Kudelstaarters, die volgende week carnaval vieren en daarna drie weken achterelkaar op eigen bodem aantreden, is dat de goede lijn nu wordt doorgetrokken. Met de bovenste plek in zicht nu eens niet verzaken.

Advertentie:
VALENTIJNSDAG

Een persoonlijk cadeau voor jouw liefde al vanaf 3,50 euro! Laat nu een tablet, hart of wensplaat opspuiten met jouw eigen persoonlijke chocolade tekst. Klik op de afbeelding en ga naar het bestelformulier.Martinez Chocolatier,
Punterstraat Aalsmeer
RKDES-DIOS 2-0 (0-0)

1-0 Rick Verkuijl (63e)
2-0 Indy van Koert (70e)

Scheidsrechter: Frank van Polanen (Valkenswaard)
Toeschouwers: 197

Opstelling FCA:
Tijn Kraak, Micheal Schreven, Robin van der Steeg (Bryan van Weerdenburg), Erik Overvliet, Daan Duizendstra, Arnaud v Leeuwen, Gijs Lentjes, Lennart Kok, Maarten van Putten, Rutger Spaargaren (Indy van Koert) en Rick Verkuij.

18-2: RKDES-WVC

Stand/Uitslagen 3A
Volledige programma dit seizoen

 

 
Klaas Leegwater
4-2-2018
17.30 uur


Reageer
Tegenstanders 3A

  ASC
Altior
Bernardus
DIOS
FC Aalsmeer
Kickers'69
Nicolaas Boys
Van Nispen
RKDES
FC Rijnland
SJZ
Stompwijk'92
WVC
Warmunda

Stand/Uitslagen