Elias El Hadji van RKDES probeert bal te veroveren bij tegenstander van Blijdorp.   Foto: Jaap Maars
 
 

En opnieuw verloopt de slotfase bij RKDES uiterst sensationeel

Kudelstaarters buigen tegen Blijdorp kort voor tijd achterstand om in winstRKDES-Blijdorp 2-1 (0-1)
Derde klasse Groep Hoog
17-3-2019


Bij de Kudelstaarters hebben ze er inmiddels een handje van...in wedstrijden van RKDES gebeuren dit seizoen in de slotminuten regelmatig spectaculaire zaken. Vorig jaar oktober boog de derdeklasser in en tegen Alphen in de slotfase een 2-1 achterstand om naar 3-2 winst, en begin december gaven de roodzwarten in Zoeterwoude tegen SJZ kort voor het eindsignaal een 3-1 voorsprong uit handen (3-3).

Tijdens de derde groepswedstrijd van RKDES voor promotie naar de tweede klasse was het zondag opnieuw raak. Op het terrein aan de Wim Kan Dreef, waar de stevige storm geheel vrij spel had, eindigde het duel tegen Blijdorp sensationeel. De thuisclub deed in de tweede helft verwoede pogingen de voor de pauze opgelopen 1-0 achterstand weg te werken. Ondanks enkele goede mogelijkheden bleef de teller voor RKDES op nul staan...totdat de klok bijna de 85e minuut aantikte.

Fout keeper
Uit een hoekschop van Elias El Hadji kreeg de doelman van Blijdorp de bal niet goed onder controle. RKDES-invaller Robin van der Steeg stond paraat de 1-1 in de touwen te schieten. "Foutje van de keeper, toevallig stond ik op de juiste plaats om de bal simpel over de lijn te werken", zegt Van der Steeg zondagavond die tijdens de rust door trainer Kiri Kalaitzis werd ingebracht. "Ik had door werkomstandigheden afgelopen week niet getraind."

De 30-jarige verdediger was ook betrokken bij de winnende treffer ver in blessuretijd. Van der Steeg: "Dat was geen slimme actie van een Blijdorp-speler. Uit mijn schot op doel zou de bal naast zijn gegaan maar de verdediger nam het zekere voor het onzekere door de bal met zijn arm langs het doel te slaan." De toegekende strafschop door scheidsrechter Sarwan Gajadien werd door clubtopscorer Indy van Koert feilloos in de hoek geschoten, zijn veertiende competitietreffer.


De man van de winnende treffer tegen Blijdorp in duel om de bal. Uit een strafschop in de slotseconden schoot RKDES-aanvaller Indy van Koert zijn club naar 2-1 winst.   Foto: Jaap Maars


RKDES dus op de valreep naar de tweede groepsoverwinning. Een driepunter die er tegen de Rotterdammers in de eerste helft zeker nog niet in zat. De thuisclub, door een blessure van vaste goalie Tom Blokzijl deze middag met de van stal gehaalde Wilbert Klijmij onder de lat, had veel moeite het spel te maken. Van der Steeg: "Dat kwam ook door de felle tegenwind, het was heel moeilijk voetballen. En Blijdorp is een stugge ploeg, fysiek en conditioneel sterk."

Met bijna vijfentwintig minuten op de klok kwamen de bezoekers op voorsprong. Door onachtzaamheid in de Kudelstaartse defensie kon rechterflankspeler van Blijdorp Adilson Soares doorbreken en alleen op Klijmij afgaan. De sluitpost kwam zijn doel uit rennen, kort nadat Soares de bal langs Klijmij in het net schoof kwamen speler en goalie met elkaar in botsing. Klijmij leek in eerste instantie behoorlijk geblesseerd, na een paar minuten krabbelde de bijna 31-jarige doelman weer op.

Een paar minuten voor rust kreeg Roy Endhoven een grote kans op de gelijkmaker, uit een voorzet van El Hadji kopte de aanvoerder van RKDES de bal echter rakelings naast. Een minuut later gevolgd door een enorme mogelijkheid voor Blijdorp-spits Rominio Varela die na een snelle aanval over rechts de bal een halve meter naast schoof.


Aanvoerder Roy Endhoven van RKDES ontwijkt een tackle. Van Koert kijkt toe.  Foto: Jaap Maars

RKDES deed er in de tweede helft alles aan Blijdorp onder druk te zetten, de meeste pogingen strandden evenwel op de rand van het zestienmetergebied. Daar kwam bij dat de defensie van de bezoekers, evenals de thuisclub vooraf vier punten verzameld, de rijen stevig gesloten hield met daarachter de op dat moment nog uitstekend acterende doelman als onbreekbaar slot.

Het was daarom sneu voor de Rotterdamse goalie dat juist door zijn blunder de gastheren zes minuten voor tijd op gelijke hoogte kwamen en ver in de extra tijd zelfs nog de volle buit konden binnenslepen. Blijdorp in de slotseconden door de knieën, RKDES met de armen omhoog van het veld. De Kudelstaarters na drie wedstrijden samen met ASC uit Oegstgeest aan de leiding.

"Nog wat vroeg, maar ik denk dat een plek bij de eerste vijf er zeker moet inzitten."

Opvallend in de promotiegroep is de prestatie van sv Donk dat als voornaamste favoriet al twee nederlagen aan de broek heeft. "Je kan voorzichtig concluderen dat de afdeling 3B minder sterk is dan 3A. Ook FC IJsselmond doet het niet geweldig. Twee ploegen die in de eerste halve competitie ieder rond de zestig goals maakten", vertelt Van der Steeg die met RKDES goed op koers lijkt naar een hoge eindnotering. "Misschien nog een beetje vroeg na drie duels maar een plek bij de eerste vijf moet er zeker inzitten."

Wedstrijdinfo: Richard Buskermolen (RKDES).


Eerste twee teams promoveren rechtstreeks. Nummer drie, vier en vijf herkansing in de nacompetitie.

Reageer


RKDES-Blijdorp 2-1 (0-1)

1-0 IJsselmonde (20e)
1-1 Robin vd Steeg (84e)
2-1 Indy van Koert (90e, pen.)

Opstelling RKDES:
Wilbert Klijmij, Erik Overvliet, Jeroen Bakker, Gijs Lentjes (46e Robin van der Steeg), Troy Zwanenberg, Roy Endhoven, Elias Elhadji, Lennart Kok (70e Novell Elhadji), Rick Verkuijl (55e Maarten van Putten), Mano van Veen, en Indy van Koert.

24-3: Voorschoten'97-RKDES

Programma/Stand Groep Hoog


Advertentie:


 

 
Klaas Leegwater
18-3-2019
17.30 uur