RKDES profiteert niet van misstap koploperNog zes duels duurt de titelrace in 3A. Koploper Altior leek na de winst vorige week op concurrent RKDES de beste papieren in handen te hebben, zeven dagen later is de spanning weer terug. De lijstaanvoerder verslikte zich afgelopen zondag half in Kickers'69. Het spectaculaire duel in Leimuiden eindigde in 3-3. Nummer twee Nicolaas Boys profiteerde door de ruime 5-1 winst op Warmunda. RKDES kwam in Leiden tegen FC Rijnland niet verder dan 0-0.


FC Rijnland-RKDES 0-0
Derde klasse A zon
8-4-2018


RKDES heeft de kans voorbij laten gaan om het verschil van vijf punten met de leider te verkleinen. De Kudelstaarters kwamen bij FC Rijnland niet verder dan een bloedeloos 0-0 gelijkspel. Buurtgenoot FC Aalsmeer blijft het uitstekend doen. Opnieuw een driepunter voor de roodgroenen, aan de Beethovenlaan was ASC de vierde opponent op rij die met een lege koffer achterbleef. Team van Bragonje verstevigde de leiderspositie in de derde periode.

In Leiden profiteerde RKDES dus niet. Het matige duel was vooral voor rust nauwelijks het aankijken waard. FC Rijnland probeert met horten en stoten op te klimmen uit een dalletje en poogde na winst van een week eerder op titelgegadigde Nicolaas Boys ook de roodzwarten het leven zuur te maken. De Kudelstaarters hadden moeite om het verschil in punten op de ranglijst (8) binnen de lijnen te etaleren.

Tijn Kraak
Het team van Jesse Donker, zonder de geschorste Lennart Kok, Maarten van Putten (blessure) en Robin van der Steeg (speelt niet op natuurgras) kon zijn draai op de hobbelige ondergrond lange tijd niet vinden. Na de saaie eerste helft na de thee iets meer leven in de brouwerij. Zo moest doelman Tijn Kraak gestrekt om de bal onder de lat weg te slaan en ook in het verdere verloop was het de goalie van RKDES die het meeste werk te doen kreeg.

De roodzwarten, in heenduel ten onder, stelden er te weinig tegenover. Wel hadden de bezoekers in de tweede helft meer balbezit en iets meer dreiging. Gevaarlijke doelkansen vielen er echter vrijwel niet te noteren. Een bal in de muur en een keer moest doelman Smeele van de thuisclub handelend optreden.

Alles winnen
Al met al over negentig minuten een terechte remise. Verschil voor de Kudelstaarters met koploper Altior blijft vijf punten. Niet onoverbrugbaar, laatste zes duels alles winnen is dan wel de opdracht. Volgende lastig uitduel bij SJZ, zeven dagen later de dorpsderby tegen FC Aalsmeer.

Later verslag FC Aalsmeer-ASC.

Stand/Uitslagen 3A

Opstelling RKDES: Tijn Kraak, Daan Duizendstra, Eric Overvliet, Michael Schreven (45 Arnaud van Leeuwen) Dennis Pronk, Gijs Lentjes, Rutger Spaargaren (78e Raymond Baars), Roy Endhoven, Rick Verkuijl, Mano van Veen en Indy avn Koert.

Reageer

 

 
Klaas Leegwater
9-4-2018
14.30 uur

Tegenstanders 3A

  ASC
Altior
Bernardus
DIOS
FC Aalsmeer
Kickers'69
Nicolaas Boys
Van Nispen
RKDES
FC Rijnland
SJZ
Stompwijk'92
WVC
Warmunda

Stand/Uitslagen