"Ik heb het hier fantastisch naar mijn zin"

Opnieuw contractverlenging voor KDO-trainer De Jong, al negen keer
Contractverlenging
Raymond de Jong
30-11-2018


"Ik ben nog steeds niet uitgekeken op deze spelersgroep. Zie elk jaar progressie, en ik wil er heel graag datgene uithalen wat er volgens mij in zit. We worden steeds beter." Woorden van Raymond de Jong, trainer van KDO. De club maakte vrijdag op de late avond bekend dat de 50-jarige oefenmeester bij de tweedeklasser uit de Kwakel opnieuw zijn contract verlengd heeft.

De Jong gaat vanaf zomer 2019 zijn negende seizoen in bij de rood witten. Hoe bijzonder is dat. Het is diep graven in alle archieven om ergens een trainer te vinden die in deze regio zo'n lange periode bij dezelfde club actief was. De zoektocht leverde geen enkele naam op. Unieke situatie dus bij de club aan de Vuurlijn.

"Ontzettend goed gevoel"
De Jong: "Dit is gewoon een fantastische club. Alles tot in de puntjes geregeld, een uitstekende sfeer hangt er om deze vereniging. Heel sociaal en iedereen heeft veel voor elkaar over. Binnen het veld, daarbuiten, dat zie je door heel de vereniging heen. En wat ik al zei, ik zie de selectie groeien. Het spel wordt met het jaar beter en volwassener, er komt steeds meer voetbal in. Alles bij elkaar opgeteld, voor mij geen enkele redenen om hier niet bij te tekenen. Mijn gevoel bij deze club is ontzettend goed."


Foto: Jos Spitteler

Het goede gevoel van De Jong is wederzijds. In een persbericht laat KDO onder meer weten (beknopte weergave): 'wat goed is behoeft geen wijziging. De goede contactuele eigenschappen van Raymond, zijn fanatisme, tactisch en technisch inzicht, het vertoonde spel, de ruimte voor teambuildingsactiviteiten en positieve sfeer binnen de selectie zijn belangrijke pre’s. Daarnaast heeft de enthousiaste trainer meer dan voldoende draagkracht bij KDO en heeft hij aantoonbaar selectiespelers recent beter gemaakt.'

Al tig keer gehoord?
Het persbericht leest als de verklaring die vorig jaar werd uitgegeven bij de contractverlenging van De Jong. Negen jaar dus, het is nogal wat. Vraag die komt opborrelen of De Jong en de spelersgroep dan helemaal op geen enkel moment op elkaar uitgekeken raken. Worden spelers hem dan nooit eens zat als hij opnieuw aankomt met een motiverend praatje dat ze al tig keer hebben gehoord?

"Nee...nooit wat van gemerkt", zegt De Jong. "En ik ben natuurlijk ook niet gek...ik weet hoe het werkt als voetballer. Daarom vernieuw en ontwikkel ik mij ook steeds. De groep fris en nieuwsgierig houden door soms voor een andere benadering of insteek te kiezen. Ze zelf te laten nadenken of oplossing te zoeken. En de selectie telt elk seizoen een paar andere gezichten, dat helpt ook. Nee..we zijn echt nog niet op elkaar uitgekeken."

Interesse andere clubs?
En interesse van andere clubs? Waarom hapt De Jong niet toe? De Jong: "Elk jaar is er wel belangstelling van een of andere club. Maar ik houd de boot altijd af. Ik wil eerst in gesprek met KDO. Weten wat zij willen, dat is voor mij heel belangrijk."

"En nogmaals, ik heb het hier gewoon verschrikkelijk goed naar mijn zin. Ik hoef helemaal niet naar een andere club. En zolang dat gevoel wederzijds is zie je mij nog lang aan de Vuurlijn. Ik wil met deze spelersgroep nog stappen maken. We zijn op de goede weg, maar er zit echt nog meer in. Dat wil ik er dus dolgraag uithalen. Dat is voor mij de grote uitdaging", aldus de KDO-trainer die dus bijna de tien jaar gaat aantikken in de Kwakel. Dat wordt in 2020 een standbeeld in de wei aan de dijk van de Vuurlijn, tussen de schapen.

Voor De Jong is KDO pas zijn tweede club als hoofdtrainer. Eerder stond de oud-voetballer van Aalsmeer en Legmeervogels ook aan het roer bij SCW en was hij assistent bij Argon. In 2012 promoveerde De Jong met KDO van de vierde- naar de derde klasse om een seizoen later weer een stap terug te doen. De 'heen en weer' legde in 2014 opnieuw aan in 3C, in de zomer van 2017 werd de tweede klasse bereikt. Vorig seizoen tijdens het debuut eindigde KDO in 2C op de negende positie.

Reageer

 


 
Advertentie: RESTAURANT CENTENNIAL


 

 
Klaas Leegwater
30-11-2018
23.00 uur
Update: 1-12,
11.00 uur