Wedstrijdmoment Overbos-SCW, grote nederlaag voor Rijsenhouters.     Foto: Hoofddorpse Courant
 
 

Zwaar verlies in derbyOverbos-SCW 6-1
Derde klasse B zat
7-2-2018


Een dik pak (6-1)op de broek kreeg SCW afgelopen zaterdag in de derby tegen Overbos. Vooraf rekenden de Rijsenhouters erop in Hoofddorp een goed resultaat neer te zetten om daarna voorzichtig te lonken naar een hoge eindnotering in de tweede periode. Na het zware verlies op sportpark Leenderbos is die hoop in rook opgegaan.

In Hoofddorp was het duel na een kwartier spelen zo'n beetje al beslist. Diepe spits Maarten Wels maakte in de 12de minuut de 1-0. Vijf minuten later gaf de doelpuntenmaker de assist op Habyaimana die simpel de 2-0 kon intikken. Vervolgens kreeg SCW via Toby Correia een honderd procent kans, maar één op één met Overbos keeper Donny Kool faalde de Rijsenhouter.

In de 33de minuut was Wels weer de aangever, waarna Remco Cicilia afrondde. Vlak voor rust haalde Habyaimana verwoestend uit buiten de zestien. SCW-er Rolf Boesveld beroerde de bal met de hand, de vinger van de scheidsrechter wees naar de stip. 4-0.

Patrick Duarte maakt in de tweede helft de eretreffer voor SCW uit een vrije schop. Invaller Jordy Schell had bij Overbos een groot aandeel in de laatste twee scores voor de thuisclub. Eerst werd een door hem genomen vrije trap door Hassan Habyaimana keurig ingekopt en bij de 6-1 werd Schell de diepte ingestuurd door verdediger Tijmen van de Bult om vervolgens doelman Keby van den Dool kansloos te laten.

Verliezend trainer Van Maas: "Er valt weinig op af te dingen, al vind ik wel dat de scheids niet zijn allerbeste wedstrijd floot. Maar daar moeten mijn spelers veel beter mee leren omgaan." Kuijper: "Een zakelijke overwinning. Voor de achtste keer op rij geen nederlaag."

Bron artikel en foto: Hoofddorpse Courant.

Uitslagen en stand 3B

 

 
Klaas Leegwater
7-2-2018
12.00 uur


Reageer
Tegenstanders 3B

  Arsenal
BLW.Beursbengels
Hoofddorp
IJmuiden
Kagia
KHFC
UNO
VEW
VSV
VVA/Spartaan
VVC
Zandvoort
SCW

Stand/Uitslagen

Selectie en wedstrijdschema SCW