Na zeperd in De Zilk titelkansen RKDES vrijwel verdwenen
Van Nispen-RKDES 2-2 (0-2)
Derde klasse A zon
3-5-2018


RKDES lijkt de kansen op de titel te hebben verspeeld. Donderdagavond kwamen de Kudelstaarters in De Zilk tegen degradatiekandidaat Van Nispen niet verder dan een teleurstellend 2-2 gelijkspel.

De ploeg van Jesse Donker heeft met nog drie duels op de rol vijf verliespunten meer dan koploper Altior dat aanstaande zondag in de inhaalwedstrijd tegen Van Nipsen bij winst de kampioenskrans al half om de schouders kan gooien. De formatie uit Langeraar is door het puntenverlies van RKDES elk geval verzekerd van de tweede periodetitel.

In de avondwedstrijd die bijna een half uur later (21.00 uur) begon wegens het ontbreken van de scheidsrechter (vervanger werd geregeld) speelde RKDES een redelijk tot goede eerste helft.
Niet veel kansen, wel twee doelpunten. Nadat Arnaud van Leeuwen eerst de paal had geraakt openden de bezoekers in de 38e minuut de score. Op aangeven van Daan Duizendstra, die door Donker weer in de basis was opgenomen wegens de blessure van aanvoerder Roy Endhoven, zorgde Indy van Koert in het strafschopgebied voor verwarring. Zo zeer zelfs dat Van Nispen-verdediger Luuk Zonneveld de bal in eigen doel werkte.

Van Koert was honderd seconden voor rust de maker van de 2-0. De clubtopscorer (22 goals) schoot heel fraai raak. Met weinig donkere wolken boven De Zilk ging RKDES de pauze in. Dat veranderde op slag na de thee. Direct een waarschuwing van Van Nispen met een kopbal op de lat. De thuisclub testte vijf minuten later opnieuw het houtwerk, de bezoekers kropen door het oog van de naald.

Foute terugspeelbal
Donker bracht snel in de tweede helft Rutger Spaargaren op de rechterkant, Maarten van Putten ruimde het veld. Halverwege het tweede bedrijf was een fout van Duizendstra de inleiding voor de 1-2. De verdediger van RKDES leverde een verkeerde terugspeelbal af. Van Nispen, met Bernardus in een strijd om rechtstreekse degradatie te ontlopen, profiteerde via Jeffrey van der Geest.

De thuisploeg kreeg richting het einde twee grote kansen op de gelijkmaker. Eenmaal redde doelman Wilbert Klijmij (vervanger afwezige Tijn Kraak) op formidabele wijze, andere mogelijkheid werd een paar centimeter naastgeschoten. RKDES, dat na rust veel ruimte weggaf, kreeg in de allerlaatste speelminuut toch nog het deksel op de neus. Van Nispen kwam door matig verdedigen van de roodzwarten op 2-2. Doelpuntenmaker was Philip Mossel.

Het puntenverlies van RKDES in De Zilk geeft de ploeg weinig hoop meer op de titel in 3A. Altior kan zondag uitlopen naar vijf punten. Met dan nog drie duels voor de boeg wordt het voor de Kudelstaarters een hopeloze opdracht de koploper van de eerste plaats te verdringen. RKDES zal nu zo kort mogelijk achter de lijstaanvoerder moeten eindigen voor een plek in de nacompetitie.

"Conditioneel verslagen"
Trainer Jesse Donker betwijfelt of zijn ploeg de nacompetitie gaat halen. "Het zal een zware klus worden. En dan bedoel ik vooral op conditioneel gebied. Op dit vlak zijn we de laatste weken steeds de mindere formatie. Door de vele afwezigen in de laatste maanden hebben we hier nauwelijks aan kunnen werken. Dit breekt ons nu op. Juist in de maanden voor de winterstop waren we op dit gebied ijzersterk."

"Ook gisteravond werden we in de tweede helft conditioneel overklast. Voor rust vond ik het heel goed, daarna was de pijp, ondanks dat ze vochten als leeuwen, bij mijn spelers te snel leeg. Als je tegen een degradatiekandidaat een 2-0 voorsprong niet eens over de streep kan trekken...wat heb je dan te zoeken in de nacompetitie? Als we dat al halen."

"Ja..we kunnen in de komende weken extra gas geven tijdens de trainingen om de conditie weer op peil te brengen, maar dat neemt wel risico met zich mee. Kans op overbelasting en dus blessures zal toenemen. We gaan kijken hoe we de groep komende periode kunnen klaarstomen. Want willen we een prijs pakken moet er wel iets gebeuren", aldus de oefenmeester van RKDES.

Toekomst bij Vriendenschaar onzeker
Donker baalt niet alleen van het resultaat van RKDES, ook zijn toekomst als trainer van zondagtweedeklasser Vriendenschaar lijkt in duigen te vallen. De club uit Columborg is van plan de zondagafdeling op te heffen en uitsluitend verder te gaan als zaterdagvereniging. Dat betekent dat de hoofdmacht volgend seizoen zal starten in de vierde klasse.

De ambitieuze Donker kwam, na drie jaar de scepter te hebben gezwaaid in Kudelstaart, tijdens de winterstop rond met tweedeklasser Vriendenschaar voor een eenjarig contract. "Wat ik nu ga doen doen weet ik nog niet. Misschien ga ik mee naar de zaterdag. Wel balen dit natuurlijk, hier hield ik geen rekening mee", zegt Donker die uitsluit dat hij in dit stadium nog op zoek gaat naar een andere club.

Wedstrijdinfo: Bert Klooster.

Opstelling RKDES:
Wilbert Klijmij, Daan Duizendstra, Eric Overvliet, Robin van der Steeg, Dennis Pronk, Gijs Lentjes, Arnaud v Leeuwen, Lennart Kok, Maarten v Putten (55e Rutger Spaargaren), Mano v Veen (80e Rick Verkuijl) en Indy v Koert (88e Michael Schreven).

Volgende duel 13 mei: ASC-RKDES.

Stand 2e periode (9 duels):
1 Altior   8-19 +11
2 Stompwijk'92 9-18 +13
3 RKDES   9-18 +7

zo 06/5 Van Nispen-Altior
zo 06/5 WVC-ASC
zo 06/5 Kickers'69-FC Aalsmeer


Reageer

Advertentie:

 

 
Klaas Leegwater
4-5-2018
05.30 uur

Laatste update:
4-5-2018
15.30 uur

Tegenstanders 3A

  ASC
Altior
Bernardus
DIOS
FC Aalsmeer
Kickers'69
Nicolaas Boys
Van Nispen
RKDES
FC Rijnland
SJZ
Stompwijk'92
WVC
Warmunda

Stand/Uitslagen