Aalsmeer doet weer stap terugVan Nispen-FC Aalsmeer 3-1
Derde klasse A zon
21-10-2018

Het zondagteam van FC Aalsmeer heeft de goede lijn na de winst van vorige week tegen Warmunda niet door kunnen trekken. In Den Zilk verloor de formatie van trainer Bragonje met 3-1 van Van Nispen. Het betekende het derde competitieverlies voor de Aalsmeerders en zakken weer enkele plaatsen op de ranglijst van 3A (groep Q).

FC Aalsmeer begon voortvarend op het sportpark in de bollenstreek. Dit resulteerde al na vier minuten in de openingstreffer. Na slecht dekken en slap verdedigen van de thuislcub kon Remi Pasternak rustig de bal in de verre hoek prikken. Het duurde daarna nog een kwartier voordat Van Nispen zich enigszins herpakte.

Poeier
Middenvelder Stan van Maris bij Van Nispen zorgde voor het kantelpunt in de wedstrijd. Eerst poeierde Van Maris de bal uit een vrije schop vanaf een kleine twintig meter in de bovenhoek. Doelman Bart Koopstra van FC Aalsmeer had het nakijken.

Even later kreeg de diepgaande Van Maris de bal op een presenteerblaadje voor zijn rechterbeen, verwoestend hard schoot de kleine middenvelder opnieuw in de touwen. Van Nispen, de laatste weken goed op dreef en zich heeft gemeld bovenin ranglijst, op 2-0 voorsprong.

In de tweede helft moesten de bezoekers komen, de macht om Van Nispen goed pijn te doen ontbrak evenwel bij de gasten. In de 80ste minuut velde invaller Jeffrey van der Geest definitief het vonnis velde over een krachteloos FC Aalsmeer dat voorlopig blijft steken op de een-na-laatste positie in de rangschikking.

Bron wedstrijdinfo: Website Van Nispen en Peter Springintveld (FCA).

Reageer


Advertentie:

 

 
Klaas Leegwater
22-10-2018
17.30 uur