RKDES deelt direct gevoelige tik uit
Nicolaas B.- RKDES 0-2 (0-1)
Derde klasse A zon
23-9-2018


Bij de eerste de beste gelegenheid heeft de selectie van RKDES de woorden van trainer Kiri Kalaitzis direct omgezet in daden. De voorspelling 'We gaan voor de titel en dat zullen we uitstralen' van de oefenmeester voorafgaand aan de kraker tegen medetitelkandidaat Nicolaas Boys, werd door zijn spelers bij de start van de competitie vertaald in een klinkende 2-0 zege.

Tijdens de streekderby in Nieuwveen gaven de Kudelstaarters met het vorige week al gefabriceerde vetgedrukte visitekaartje niet alleen een sterk signaal af aan één van de belangrijkste concurrenten, ook de andere promotiekandidaten in groep Q1 weten nu dat de formatie van Kalaitzis niet alleen op papier maar eveneens in de praktijk de ambities dolgraag wil waarmaken.

"Ja we gaan ervoor. We willen dit seizoen de titel pakken. Dat hebben we met elkaar echt uitgesproken", vertelt aanvaller Indy van Koert een paar uur na de winst in Nieuwveen. "De selectie is vrijwel intact gebleven plus een aantal nieuwe spelers erbij. We zijn sterker geworden. Kampioen worden is de doelstelling."

RKDES zat in het levendige eerste bedrijf tegen Nicolaas Boys nog niet lekker in zijn vel. De bezoekers ontsnapten een paar maal aan een achterstand. De thuisclub, voorlopig zonder de geblesseerde goaltjesdief Menno Moerdijk (36jr), had al in de tweede minuut de openingstreffer in het vizier. Doelman Tom Blokzijl van de rood zwarten reageerde uitstekend. Aan de andere kant stuitte centrumspits Rick Verkuijl even later op goalie Tim Stouten.

Ideaal moment
Nicolaas Boys, dat vorig seizoen de weg naar promotie in de nacompetitie zag geblokkeerd, vond bij twee andere goede scoringsmogelijkheden opnieuw Blokzijl op haar weg. Richting de rust kwam RKDES wat beter in de wedstrijd. Een uithaal van Lennart Kok vanaf twintig meter vloog over de lat, en de middenvelder schoot uit een vrije trap de bal op het lichaam van Stouten.

Op een ideaal moment, kort voor de pauze, de voorsprong voor de Kudelstaarters. Elias El Hadji, na drie jaar in het shirt van FC Aalsmeer terug op het 'oude nest', mikte de bal uit een vrije trap op het hoofd van Verkuijl die binnen knikte. Opsteker voor RKDES en zeker voor de centrumspits die dit seizoen van Kalaitzis in de punt van de aanval de voorkeur lijkt te krijgen boven Maarten van Putten.

Spanning
Van Koert, zijn medespelers en trainer Kalaitzis waren ondanks de voorsprong niet tevreden over de eerste helft van RKDES in Nieuwveen. "We haalden niet ons niveau van de voorbereiding. We kwamen moeilijk in ons spel. Het kunstgras was door de vele regen glibberig en ik bemerkte bij ons team een bepaalde spanning. Die moesten we eerst van ons afspelen. We hebben elkaar in de rust flink opgepept. In de tweede helft ging het aanmerkelijk beter", aldus de flankspeler van RKDES (foto) .

In de beginfase van het tweede bedrijf werd RKDES nog naar achteren gedrukt, daarna pakte het elftal van Kalaitzis de zaken in het kletsnatte Nieuwveen goed op. Mano van Veen, door de oefenmeester het eerste uur op de bank geplaatst, kwam in het veld voor de moegestreden Verkuijl en Maarten van Putten verving Kok.

Beslissing
Van Koert schoof een kwartier voor tijd op aangeven van Van Veen de tweede Kudelstaartse treffer achter doelman Stouten. "Dat was belangrijk, de beslissing. Zolang het verschil een doelpunt blijft kan er van alles gebeuren. Dit gaf opluchting en zekerheid dat de winst zo goed als binnen was", verklaart Van Koert.

De topschutter uit regio Aalsmeer, vorig seizoen 22 goals, is natuurlijk blij dat de eerste competitiewedstrijd, en nog wel tegen een belangrijke concurrent, is omgezet in winst. Maar zegt Van Koert: "We kunnen beter wat we vandaag hebben laten zien. Voor rust was het te onwennig. We moeten er naar toe werken dat we negentig minuten ons goede niveau gaan halen."

Hoe dan ook, RKDES deelt een eerste gevoelige tik uit. De eerste, een belangrijke, horde genomen naar succes in het nieuwe seizoen. Volgende week volgende stap, thuisduel tegen Warmunda dat zondag op eigen veld flink klop kreeg van WVC. Van Koert: "Beslist niet denken dat de punten tegen Warmunda al in onze zak zitten. Tegenstander onderschatten moet je nooit doen."

Wedstrijdinfo: Richard Buskermolen (RKDES).

Reageer

 
 
Nicolaas Boys-RKDES 0-2 (0-1)

0-1 Rick Verkuijl (42e)
0-2 Indy van Koert (75e)

Scheidsrechter: Gerrit Hulters (Bodegraven)
Toeschouwers: 97

Opstelling RKDES:
Tommy Blokzijl, Daan Duizendstra, Eric Overvliet, Troy Zwanenberg, Dennis Pronk, (40e Gijs Lentjes), Elias Elhadji, Arnaud van Leeuwen, Lennart Kok (65e Maarten van Putten), Jordy Vrolijk, Rick Verkuijl (60e Mano van Veen), Indy v Koert.

30-9: RKDES-Warmunda

Stand/Uitslagen 3A
Volledige programma dit seizoen

Dit seizoen zijn in West2 de derde- en vierdeklasse samengevoegd. In vier poules van 15 teams wordt eerst een halve competitie gespeeld. Daarna een schifting waarbij de bovenste zes teams van elke poule in opnieuw een halve competitie (2x12 teams) gaan strijden voor promotie. De overige teams spelen voor handhaving. Volgend seizoen is er wel weer een vierde klasse. Meer info hier.


Advertentie:


 

 
Klaas Leegwater
24-9-2018
12.00 uur
  KNVB West 1
Voetbal Nederland
Voetbal Zaterdag
HAV

Catenaccio
VI

Zoek een club
Redactie

Voetbal in Aalsmeer 2001-2018 Contact