Even wennen voor RKDES; geen goals, geen puntenMMO-RKDES 1-0 (0-0)
Derde klasse A zon
28-10-2018

RKDES is de leiderspositie in de derde klasse (groep Q1) kwijt. De Kudelstaarters liepen zondagmiddag tegen het eerste competitieverlies aan. Dat gebeurde nota bene bij hekkensluiter MMO in Hoogmade dat na negentig minuten zwoegen de eerste driepunter kon bijschrijven.

Door onverklaarbare redenen speelde RKDES een belabberde eerste helft en probeerde na de pauze met iets beter spel de zaken alsnog naar haar hand te zetten maar moest toezien dat de thuisclub drie minuten voor tijd de winnende treffer noteerde.

Ramp voor de Kudelstaarters is de nederlaag op het eerste gezicht niet. De ploeg van trainer Kiri Kalaitzis moet zorgen dat in deze halve competitie een plek bij de eerste zes wordt veroverd, een opdracht die voor de rood zwarten in deze klasse makkelijk haalbaar moet zijn. Aan de andere kant geeft het wel te denken dat tot zondag leider RKDES plotseling drie punten morst bij een laagvlieger als MMO. Het zet iedereen in Kudelstaart weer op scherp.

Twaalf punten
Twaalf punten was het verschil op de ranglijst vooraf. Op het hoofdveld van het sportpark aan de Vlietkade was daar opmerkelijk genoeg heel weinig van te merken. Beide ploegen deden op het gebied van kwaliteit nauwelijks voor elkaar onder.

RKDES, zondagmiddag zonder de geblesseerde aanvaller Indy van Koert, kreeg de eerste doelkansen. Bij een inzet van Mano van Veen en Erik Overvliet plukte doelman Albin van Wieringen de bal tweemaal uit de lucht. Aan de overzijde werd goalie Tom Blokzijl bijna gepasseerd, de paal bracht redding.

Het eerste kwartier na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Twee hardwerkende ploegen die beiden geen echte scoringskansen wisten te creƫren. Pas vanaf het moment dat RKDES-er Roy Endhoven zich meer met de aanval ging bemoeien kregen de Kudelstaarters meer grip op de wedstrijd.

Dit leidde tot enkele mogelijkheden voor de Kudelstaarters, het laatste beslissende schot ontbrak steeds. Door onzorgvuldigheid of doordat er op het laatste moment vaak een MMO-been tussen zat kwamen de bezoekers voor de eerste keer in deze competitie niet tot scoren, alhoewel Jimmy Baars (zoon van oudspeler in de hoofdmacht Ron Baars) met loeier op de lat er een keer heel dichtbij was. En in de laatste vier minuten werden opgelegde kansen Roy Endhoven en Elias El Hadji eveneens niet benut.

Dat deed MMO tussen de bedrijven door wel. Door een onachtzaamheid in de RKDES-defensie stond aanvaller Rowdy Looman opeens zo vrij als een vogel voor sluitpost Blok. De spits schoof de bal loepzuiver in de touwen. Gezien de kansenverhoudingen en het betere voetbal na rust al met al een onverdiende nederlaag voor de Kudelstaarters, hoewel het spel van de bezoekers in het eerste bedrijf zeer matig was.

Dolblij
Nul keer gescoord, nul punten. Het is als zelfbenoemde titelfavoriet en voormalig koploper na zes competitieduels even wennen voor RKDES. De Kudelstaarters zijn op de ranglijst voorbijgestreefd door Van Nispen. En MMO? Die waren dolgelukkig met de eerste overwinning. De deur van de kleedkamer was nog niet dicht of een verheugd twitterbericht ging de lucht in. En de zege is een feit! We dragen de rode lantaarn met alle plezier over aan FC Aalsmeer ;)


Wedstrijdinfo: Richard Buskermolen (RKDES)

Reageer


MMO-RKDES 1-0 (0-0)

1-0 Rowdy Looman (87e)

Opstelling RKDES:
Tommy Blokzijl, Daan Duizendstra(61 Gijs Lentjes) Erik Overvliet, Arnaud van Leeuwen, Troy Zwanenberg, Mano van Veen, Maarten van Putten(61 Elias Elhadji) Rick Verkuijl(79 Jimmy Baars), Lennart Kok, Jordy Vrolijk, Roy Endhoven.

4-11: RKDES-FC Leiden

Stand/Uitslagen 3A

Dit seizoen zijn in West2 de derde- en vierdeklasse samengevoegd. In vier poules van 15 teams wordt eerst een halve competitie gespeeld. Daarna een schifting waarbij de bovenste zes teams van elke poule in opnieuw een halve competitie (2x12 teams) gaan strijden voor promotie. De overige teams spelen voor handhaving. Volgend seizoen is er wel weer een vierde klasse. Meer info hier.


Advertentie:

 

 
Klaas Leegwater
28-10-2018
21.00 uur