Aanvaller Jumario Lith haalt uit op het doel van Hoofddorp Foto: Jaap Maars.

Legmeervogels deelt in derby cadeautjes uit

12-10-'20 17.00 uur | LMV-Hoofddorp 1-2 | Door: Hans Heere

De ene week een lach, de andere week een traan. Dat is het verhaal tot nu toe voor Legmeervogels in het nieuwe seizoen. Vier gespeeld, vier punten...winst, gelijkspel en twee nederlagen. Welke kant het opgaat in de competitie met de Uithoornse eersteklasser is na een maand moeilijk te voorspellen, feit is dat de formatie van nieuwe trainer Ton Pronk wisselvallig presteert.

Na de 'gelukkige' winst vorige week bij Fortuna Wormerveer leden de geelblauwen afgelopen zondag op eigen veld in de derby tegen sv Hoofddorp een 2-1 verlies. De thuisclub, die met een aanvaadbare livestream via Facebook de verplichte thuisblijvers zo goed mogelijk probeerde te bedienen (alleen nu nog inzoomen), gaven de punten min of meer cadeau aan de Hoofddorpers.

Dat gebeurde door twee missers in de defensie van Legmeervogels en daarnaast het volharden om van de vele doelkansen slechts één keer het doelnet te vinden. Nee, deze nederlaag had niets te maken met het goede spel van de bezoekers sv Hoofddorp maar veel meer met de off-day van de gastheren.

Balbezit
Het duel was nog geen kwartier onderweg of Legmeervogels had al een hand vol doelkansen om zeep geholpen. De mogelijkheden bleven zich daarna aandienen, Othman Lechkar en Max Versteeg waren dichtbij een Uithoornse voorprong, doelman Guus Zuidema bracht prima redding en de inzet van Versteeg ging centimeters naast. Terwijl de kansen zich voor de thuisclub zich opstapelden was gek genoeg het meeste balbezit voor sv Hoofddorp maar werd zelden dreigend voor de neus van goalie Maenhout.

Jamil Held wordt de doorgang hardhandig belemmerd. Foto: Jaap Maars.

De tweede helft was nog maar twee minuten jong of de doorgaans zo betrouwbare doelman ging in de fout toen hij een aanvaller van de sv Hoofddorp wilden uitspelen en weggleed uit. Dit bood Yannick Spaargaren de gelegenheid de bezoekers op 0-1 te zetten.

Legmeervogels gooide het na de achterstand nog meer op de aanval. Opnieuw legio scoringsmogelijkheden, wederom faalde de Uithoornse voorhoede. In de 82ste minuut een knullig moment in de defensie van Legmeervogels. Na een verre uittrap van Hoofddorp-doelman Zuidema liepen verdedigers Kenneth v d Nolk van Gogh en Seth Sarpong elkaar onhandig in de weg, Yannick Spaargaren profiteerde door op fraaie wijze de 0-2 aan te tekenen.

Verschut & Verschut
In de 83ste minuut was Legmeervogels dicht bij de aansluitingstreffer. Een vrije trap genomen door Nick Verschut deed de lat schudden, de terugspringende bal kwam voor de voeten van Jasper Burgers die uit zijn inzet de bal via de paal naast zag gaan.

Kort voor tijd alsnog de 1-2. Na een knal van Mitchell Verschut op de handen van Zuidema stuiterde de bal voor de voeten van broertje Nick die met een kopbal de nul op het scorebord wegveegde. Even later maakte de uitstekend leidende scheidsrechter Jesse Verduijn er na ruim 95 minuten een eind aan. Legmeervogels verliest geheel onnodig deze tweede thuiswedstrijd.

Aanstaande woensdagavond speelt Legmeervogels in de districtsbeker tegen ZCFC in Zaandam.

Door: Hans Heere (LMV)