Martijn Tjon-A-Njoek van Legmeervogels poogt met een snoekduik de bal op doel te koppen. Yannick Steffens van Hoofddorp kijkt verschrikt om.     Foto: Jaap Maars
 
 

Legmeervogels kan verwachtingen nog niet waarmaken
LMV-Hoofddorp 1-3 (1-1)
Eerste klasse A zon
21-10-2018


Het is even wennen in Uithoorn voor de achterban. Vorige seizoen eindigde de eersteklassser op de derde positie op de ranglijst en veroverde een periodetitel. De competitiestart was vorig jaar met negentien punten uit acht duels sterk. Een seizoen later verkeert de Uithoornse formatie met vijf uit vijf in de onderste regionen van de ranglijst.

De competitie is nog jong, nog geen paniek in de Uithoornse tent maar het matige begin is wel een teken aan de wand. Legmeervogels presteert onder de maat, vooral in de afwerking.

Trainer Florian Wolf: "We missen teveel doelkansen. Ik heb het als trainer echt nog nooit meegemaakt dat je als ploeg zoveel goede mogelijkheden creëert en er zo weinig weet te verzilveren. Als je bijvoorbeeld vorige week tegen Velsen vijf keer één op één komt met een keeper en niet scoort...tsja dan is het misschien ook een kwaliteitskwestie."

Ook gisteren in de streekderby tegen Hoofddorp slaagde de brigade van Wolf er niet in om de eerste thuiszege te boeken. Na een 1-1 ruststand stonden de geel blauwen na negentig minuten met lege handen. Wolf: "Kwa veldverhouding en doelkansen hadden we minimaal een gelijkspel verdiend. Vooral in de eerste helft waren we de zwaar bovenliggende partij."


Martijn Tjon-A-Njoek wordt kwaliteit shirt getest door verdediger Hoofddorp.     Foto: Jaap Maars

In de eerste tien minuten van het streekduel waren er zowel voor Legmeervogels als voor Hoofddorp mogelijkheden om de score te openen. Eerst was het Martijn Tjon-A-Njoek van de thuisclub die op aangeven van Puck Postma kans zijn inzet gestopt zag worden door doelman Jan Ziere.

Kort daarna een mogelijkheid voor Hoofddorp. Mohamed Chih bracht teamgenoot Lars van Rijn in stelling, goed ingrijpen van verdediger Noud Schartman voorkwam een voorsprong voor de bezoekers.

Vervolgens kon Jimmy Spruit van de thuisclub ver doordringen maar ontbrak het hem op moment surprime aan kracht voor een doeltreffende uithaal en een paar minuten later stond doelman Halil Süzülmüs van Legmeervogels op de juiste plaats om de doorgebroken Mohamed Chih het scoren te beletten. Dat deed de goalie ook bij een kopkans van Stefan Mal.

Tussen de 25ste en de 30ste minuut waren er twee treffers te noteren. Eerst was het Mitchell Verschut van Legmeervogels die na een goede actie de bal bij Puck Postma afleverde. De aanvaller opende op handige wijze de score. Binnen vijf minuten was het weer gelijk. Een inzet van Sergio Comvalius was Halil Suzulmus te machtig.


Legmeervogelsspeler Puck Postma wint kopduel.     Foto: Jaap Maars

In de tweede helft waren de eerste mogelijkheden voor de thuisclub. Rodney Smorenberg en Puck Postma zagen hun inzet eindigen in een prooi voor sluitpost Jan Ziere. Zijn collega aan de andere kant stond eveneens goed opgesteld bij een uithaal van Sven Wierda. In de 66ste minuut de 1-2 op het bord. Jimmy Spruit liet zich wel erg eenvoudig passeren en maakte het voor Mohamed Chih erg simpel om van dichtbij Süzülmüs te passeren.

Geen strafschop
In de 76ste minuut kwam heel Legmeervogels in opstand toen Anwar Akrouh in het zestienmetergebied aan zijn shirt werd teruggetrokken. Iedereen kon het zien, scheidsrechter Krop deed alsof zijn neus bloedde. Wolf: "Ongelooflijk dat de arbiter geen strafschop gaf. Iedereen moest er bijna om lachen dat hij dit liet passeren. Rood en een strafschop was meer dan terecht geweest."

Met nog vier minuten op de klok zag Tom Kok van Hoofddorp dat zijn van ruime afstand ingeschoten bal op doel niet goed werd verwerkt door goalie Süzülmüs. In de rebound kon Stefan Smal heel eenvoudig de 1-3 intikken.

Tweede verlies Legmeervogels was een feit. De derby was opnieuw een duel waarbij de formatie van Wolf een aantal goede scoringsmogelijkheden niet succesvol wist af te ronden. Het brak de eersteklasser wederom op. Legmeervogels op plaats tien, Hoofddorp een paar plekken gestegen naar positie zeven. FC Boshuizen gaat na vijf duels nog zonder puntenverlies aan de leiding.

"Genoeg kwaliteit"
Wolf: "We moeten echt meer rendement gaan halen uit de doelkansen. Het is schrikbarend hoeveel er worden gemist. Vijf punten uit vijf duels hadden er veel meer moeten zijn. Wel ben ik tevreden over ons veldspel. Want we creëren heel veel, nu gaan omzetten in doelpunten. Het is wachten dat het omslaat, dan gaat het los."

"Nee...er is bij de club nog geen onrust over de mindere start. Iedereen weet dat dit een gewijzigde ploeg is in vergelijking met vorig jaar. We moeten nog groeien, de groep heeft genoeg kwaliteit maar heeft nog wat tijd nodig."

Wedstrijdverslag: Hans Heere (LMV)
Reactie LMV-trainer Wolf: VIA.

Basisopstelling LMV: Halil Süzülmüs, Jimmy Spruit, Mitchell Verschut, Othman Lechkar, Dennis Bakker, Puck Postma, Rodney Smorrenberg, Jordan de Jong, Martijn Tjon-A-Njoek, Revellionio Slijters, Noud Schartman.


    Foto: Jaap MaarsReageer

 
 
Advertentie:


 


 
Klaas Leegwater
22-10-2018
13.00 uur

>