Janyro Purperhart probeert tegenstander van Fortuna Wormerveer te passeren. Later in de wedstrijd kreeg Purperhart zijn tweede gele kaart.     Foto: Jaap Maars
 
 

Legmeervogels moet meerdere erkennen in koploper
LMV-Fortuna Wv. 1-2 (1-1)
Eerste klasse A zon
15-4-2018, Aalsmeer


De topper in 1A tussen Legmeervogels en Fortuna Wormerveer is vanmiddag geƫindigd in een 2-1 overwinning voor de bezoekers. De koploper kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Ferry Heines. Op de Randhoorn leken de gasten met de nipte maar verdiende marge de pauze in te gaan, drie minuten voor rust scoorde Damien de Vegt op aangeven van Geoffrey Verweij echter de gelijkmaker.

In de tweede helft zelfde spelbeeld. Fortuna Wormerveer had het betere spel, combinatie's gingen soepeler, de aanvallers uit de Wormer waren dreigender. Legmeervogels probeerde goed mee te doen maar bezorgde de doelman van de tegenpartij geen drukke middag.

Tweede helft
Halverwege het tweede bedrijf namen de gasten wederom de leiding. Nick Snelders werd vrijgespeeld en knalde simpel raak. In de laatste twintig minuten schakelde de thuisclub vooral fysiek een tandje bij. Grote doelkansen leverde dit voor de Uithoornaars niet op, wel een tweede gele kaart voor Janyro Purperhart.

Dure nederlaag voor Legmeervogels. Leider Fortuna Wormerveer loopt drie punten verder weg en concurrent DEM, winst op LSVV, gaat de Uithoornse ploeg voorbij op de ranglijst. Verschil Legmeervogels met de lijstaanvoerder nu vier punten.

"Duidelijke titelkandidaat"
Legmeervogels-speler reageerde na afloop realistisch op het verlies. "Teleurgesteld, Fortuna Wormerveer speelde iets beter. Het ging bij hun allemaal wat sneller. En de kansen die ze kregen benutten ze goed, wij lieten enkele mogelijkheden liggen."

Trainer Michel Nok: "We konden niet brengen wat we wilden. Goede tegenstander met voorin veel beweging. Duidelijke kampionskandidaat, voetballend en op mentaal gebied."

Met medewerking van Hans Heere en Radio Rick FM. 

 
Klaas Leegwater
15-4-2018
17.00 uur


Reageer