Joeri Stange van KDO hindert Pascal Ridder van Teylingen bij het aannemen van de bal.     Foto: Peer Compeer (VIDB)
 
 

Schaal vol zure appels voor KDO
KDO-Teylingen 2-2 (1-1)
Tweede klasse C
30-9-2018


"Wat zeur je nou, jullie hadden zelf de 3-1 moeten scoren". Zo...daar kon Johan Stange het mee doen. De leider van KDO stond met een mond vol tanden toen hij direct na afloop van het thuisduel tegen Teylingen (2-2) verontwaardigd en teleurgesteld over de gelijkmaker in de slotseconden verhaal ging halen bij scheidsrechter Van Loenen. "Waar haalde je die vele extra tijd vandaan man, er waren nauwelijks blessures." Met een enkel en doeltreffend antwoord stuurde de arbiter de perplexe Stange het bos in.

"Ha...hij had natuurlijk wel een beetje gelijk maar toch snap ik nog steeds niet waar hij die blessuretijd op baseerde", keek Stange bij radiostation RICK FM een half uur na het gelijkspel terug op zijn onderhoud met leidsman Van Loenen. "Al met al heel onnodig puntenverlies. We hadden met 4-1 moeten winnen. Dit gelijkspel voelt voor ons als eten van een grote schaal zure appels."

Eigen doelpunt
In de eerste competitiewedstrijd (vorige week tegen RVC'33 in Reeuwijk afgelast) nam KDO tegen Teylingen vanaf het beginsignaal het initiatief. In de 14e minuut leek de thuisclub op voorsprong te komen, de Kwakelse treffer werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

In de daaropvolgende aanval kwamen de gasten uit Sassenheim zeer gelukkig aan een openingsdoelpunt. Nadat de linksbuiten van Teylingen de bal hard voorzette bij het doel van KDO gleed centrale verdediger Timo Kas pardoes de bal in eigen doel. Na deze tegenslag werd het Kwakelse spel onnauwkeuriger en had KDO moeite om gevaar te stichten.

Strafschop
Sven Vlasman leek rond de 30e minuut voor de Kwakelse formatie de ban te breken. Vanaf de linkerkant had medeaanvaller Joeri Stange een goede actie in huis had, vond Vlasman rond de penaltystip die in kansrijke positie centimeters naast schoot.

Even later meer succes voor de thuisclub. Oog in oog met doelman Tarek Kharboutli schoot Mathijs van Rijn op het lichaam van de sluitpost, twee jaar geleden als vluchteling uit Syrië naar Nederland gereisd en vorig seizoen niet aan de bak kwam bij eerstedivisionist AFC, in de rebound kwam de bal in de voeten van Jesse Stange onderuit werd gehaald. De toegekende strafschop werd door Bas Kok beheerst achter Kharboutli geschoten.

Voorsprong
De Kwakelaars behielden na de pauze het overwicht, het was wachten op een voorsprong. Uiteindelijk viel de verdiende 2-1 in de 72e minuut. Nadat Kharboutli spits Van Rijn opnieuw in kansrijke positie van scoren afhield, kwam de afvallende bal voor de voeten van Vlasman. De aanvoerder van KDO behield het overzicht en plaatste het leer op prachtige wijze in de rechterbovenhoek.

KDO, zondagmiddag met de jeugdige nieuwe doelman Tobias Ravelli (Legmeervogels) onder de lat, kreeg na de voorsprong meerdere kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Onder meer invaller Bart Hoving en Van Rijn hadden hun vizier niet op scherp staan.

Mineur
Waar de Kwakelaars verzuimden te scoren, mede door meermaals reddingen van de uitstekende Kharboutli, voormalig Syrisch international, wist Teylingen diep in de blessuretijd wel toe te slaan. Met een droge knal vanaf de rand van het zestienmetergebied dompelde Lasse van Wijk met zijn 2-2 de Kwakel in mineur.

Stange: "Totaal onnodig gelijkspel. Verzuimd om weg te lopen bij Teylingen. En het geluk was niet met ons. Enige positieve van deze middag is het spel van ons. Er werd goed gespeeld, veel kansen gecreëerd. Dit biedt genoeg perspectief voor de toekomst."

Wedstrijdinfo: Paul Hogerwerf (KDO)
Reactie KDO-leider Johan Stange: Radio RICK FM
Foto: Peer Compeer (VIDB)

Reageer

Advertentie:KDO-Teylingen 2-2 (1-1)


Scheidsrechter: Angelo van Loenen (Den Haag)
Toeschouwers: 221

0-1 Timo Kas e.d. (14e)
1-1 Bas Kok (38e)
2-1 Sven Vlasman (72e)
2-2 Lars van Wijk (90+4)


Opstelling KDO:
Tobias Ravelli, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas, Mitchel Smits (70e Erik Verburggen), Joris Kortenhorst (46e Jim Klijn), Bas Kok (80e Bart Hoving), Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Sven Vlasman en Jesse Stange.

7-10: Stompwijk'92-KDO

Stand/Uitslagen 3A
Volledige programma dit seizoen

 

 
Klaas Leegwater
3-10-2018
12.30 uur