Wedstrijdbeeld KDO-RVC'33. Foto: Jaap Maars

KDO haalt uit, punt voor Legmeervogels

20-3-'22 20.30 uur | KDO-RVC'33 6-0   | Door: Klaas Leegwater

Tweedeklasser KDO is de tweede periode sterk gestart. Aan de Vuurlijn werd RVC'33 met een 6-0 nederlaag terug naar Reeuwijk gestuurd. "We speelden vandaag een uitstekende aanvallende wedstrijd, de ruime winst was volkomen verdiend," reageerde KDO-trainer Mark Wietsma na afloop tegen lokale zender RICK FM. De Kwakelaars hebben na de vijfde competitiezege een stevige positie in de middenmoot van 2C.

De roodwitten kwamen op een voorsprong door een treffer van Wessel Kleijn die de bal uit een voorzet van Jesse Stange prima binnentikte. KDO, opnieuw met de jeugdige verdediger Bjorn van de Knaap in de gelederen, verdubbelde het verschil naar 2-0 door een doelpunt van Joeri Stange, ditmaal was Wessel Kleijn de aangever.

"In de rust heb ik gezegd dat we moesten doordrukken," vertelde Wietsma. Die opdracht voerde zijn formatie uitstekend uit. Door treffers van nogmaals Joeri Stange en Wessel Kleijn, een eigen doelpunt en een goal van invaller Sven Vlasman zette KDO een stevige uitslag neer.

Enige domper van de middag voor de Kwakelaars was het uitvallen van aanvaller Jesse Stange met een liesblessure, een kwetsuur waar belangrijke pion van KDO al eerder mee te kampen had. Volgende week spelen de roodwitten uitwedstrijd bij nummer drie op de ranglijst sv DIOS.

Koploper HBC maakt vandaag een belangrijke slag door directe concurrent sv Donk nipt met 1-0 te verslaan. De lijstaanvoerder uit Heemstede vergroot daarmee het verschil op de ranglijst naar zes punten. De marge met KDO is maar liefst twintig punten.

Uitslagen/Standen 2C

Gelijkspel Legmeervogels
Na de verrassende zege vorige week tegen koploper Fortuna Wormerveer behaalde eersteklasser Legmeervogels dit keer een 2-2 gelijkspel tegen Assendelft.

De Uithoornse formatie kwam snel in de wedstrijd op achterstand maar herstelde zich knap door zich terug in de wedstrijd te spelen. Dit resulteerde op slag van rust in de gelijkmaker door een score van Kenneth van der Nolk van Gogh.

Tien minuten na de pauze viel de 2-1 voor Assendelt door een onoplettendheid in de Uithoornse defensie. Opnieuw richtten de bezoekers zich op, tien voor tijd viel de verdiende 2-2. Derk Streefkerk rondde sterk af op een voorzet van Nick Verschut.

Het lukte Legmeervogels bijna nog de volle buit mee naar huis te nemen, in de 89e minuut vloog een bal rakelings over de lat.

Een punt binnen en na afloop was het verlies van concurrent in de onderste regionen ROAC goed nieuws voor de geelblauwen. Legmeervogels komt drie punten los van de hekkensluiter in 1A. Nieuwe leider is AFC'34 dat profiteerde van een nieuwe misstap van Fortuna Wormerveer, op eigen veld ingemaakt (0-5) door LSVV.

Aanstaande donderdag speelt Legmeervogels inhaalduel in Utrecht tegen titelkandidaat Kampong.