KDO-aanvaller Jesse Stange ditmaal wel van de bal gehouden door ROAC-verdediger Jim van der Meer. In de tweede helft was Stange veelvuldig ongrijpbaar, twee goals.   Foto: Jaap Maars
 
 

KDO slaat in derby na rust hard toe

Kwakelaars naar plek vier in 2C
KDO-ROAC 4-1 (0-0)
Tweede klasse C
11-3-2019


Na de klinkende 5-1 overwinning van vorige week tegen Laakkwartier, speelde tweedeklasser KDO afgelopen zondag tegen de nummer twee op de ranglijst ROAC. Met slechts drie punten achterstand op de ploeg uit Rijpwetering kon KDO in eigen huis zeer goede zaken doen in de subtop van het klassement.

Met een nagenoeg fitte selectie begon trainer Raymond de Jong de strijd tegen het elftal van Hein Leliveld. Voor de vierde keer dit jaar werd het hoofdveld afgekeurd en speelde KDO een thuiswedstrijd op het 3e veld, waar sinds afgelopen zomer kunstgras ligt.

Onder regenachtige omstandigheden had ROAC in de eerste helft voor de wind. Mede hierdoor hadden de ‘Rippers’ een licht overwicht in de wedstrijd. KDO had zichtbaar moeite om door de hechte en sterke defensie van ROAC te komen.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat de gasten dit seizoen gemiddeld maar 0,94 tegendoelpunt (15 in 16 wedstrijden) per wedstrijd kregen. De beste kans in de eerste vijfenveertig minuten was voor ROAC-speler Dick Heemskerk, maar in kansrijke positie raakte de aanvaller het leer verkeerd.


KDO-verdediger Erik Verbruggen speelde tegen ROAC een sterke partij.   Foto: Jaap Maars

In de eerste vijf minuten van de tweede helft sloeg KDO hard toe door twee keer te scoren. Eerst uit een strafschop nadat Mitchel Boere middenvelder Joeri Stange moedwillig naar de grond had gewerkt. De terechte strafschop werd koelbloedig binnengeschoten door Jim Klijn.

Drie minuten later breidde Bart Hoving de Kwakelse voorsprong uit door uit een afgeslagen voorzet prachtig af te ronden. De marge leek KDO in een zetelpositie te brengen. ROAC werd gedwongen om meer risico’s te gaan nemen, dat betekende meer ruimte voor de thuisclub. Uit één van de spaarzame aanvallen van de gasten werd het in de 60e minuut 2-1 door een doelpunt van Loek van der Star.

Bevrijding door broers Stange
Gelukkig liet KDO zich hierdoor niet van de wijs brengen en toonde met name de Kwakelse voorhoede hun potentie. Hierbij lieten vooral Jesse Stange en Sven Vlasman zich veelvuldig positief gelden. Uit een vrije trap schoot Jim Klijn in de 65e minuut de bal op de kruising. Even later viel alsnog de bevrijdende derde treffer toen de gebroeders Stange elkaar wisten te vinden. Joeri gaf een perfecte voorzet vanaf de linkerkant, waarna Jesse de bal knap tegendraads binnen kopte.

In de slotfase bekroonde KDO, met een vloeiende aanval een uitstekende tweede helft met een vierde doelpunt. De sterk acterende Mitchel Smits stuurde Sven Vlasman weg, de spits vondt Jesse Stange met een hard voorzet. De clubtopscorer bij de Kwakelaars tekende de 4-1 aan.


Sven Vlasman sinds een paar weken in de spits bij KDO.   Foto: Jaap Maars

Door deze riante driepunter is KDO gestegen naar de vierde plaats op de ranglijst. Met slechts twee punten achterstand op de nieuwe nummer twee Foreholte, kan het voor de Kwakelaars een spraakmakend slot van de competitie gaan worden.

Na afloop ROAC-trainer Hein Leliveld bij Radio Hollands Midden: "Kort na rust ging het bij ons helemaal fout. In vijf minuten verliezen we de wedstrijd. Bij 2-1 kregen we opeens weer hoop maar moet je vervolgens ook ruimte weggeven. Dat is dodelijk tegen een ploeg als KDO, je speelt ze daarmee in de kaart. Ze hebben het goed afgemaakt, verdiende overwinning."

"Team super gespeeld"
KDO-leider Johan Stange: "In de eerste helft was het moeilijk voetballen vanwege de harde tegenwind. We konden niet de ruimte achter de verdediging van ROAC oppakken. Doordat wij na rust snel op voorsprong kwamen moest ROAC komen, dat kwam ons heel goed uit. Veel ruimte voor onze spitsen. Ik vind dat we als team super hebben gespeeld, vooral onze backs Mitchel Smits en Eric Verbruggen deden het heel goed."

"We zijn goed begonnen aan de derde periode en klimmen op de ranglijst. Maar aan een prijs denken we echt nog niet. Met een eindpositie in de middenmoot rond de zevende plek zijn we tevreden, dan hebben we het gewoon weer goed gedaan. We hebben met de winst vandaag een gat geslagen met de onderste clubs, dat is het belangrijkste. Nu rustig kijken of er toch nog iets leuks in het vat zit", aldus Stange.

Wedstrijdinfo: Paul Hogerwerf (KDO)

ReageerKDO-ROAC 4-1 (0-0)

1-0 Jim Klijn (47e)
2-0 Bart Hoving(50e)
2-1 Loek van der Star(52e)
3-1 Jesse Stange (71e)
4-1 Jesse Stange (86e)

Scheidsrechter: Ed Toonen (Waddinxveen)

Opstelling KDO:
Tobias Ravelli, Mitchel Smits, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn (66e Joris Kortenhorst), Thomas Stevens, Joeri Stange, Sven Vlasman, Bart Hoving en Jesse Stange.

17-3: HVV-KDO

Stand/Uitslagen 2C
Volledige programma dit seizoen

 

 
Klaas Leegwater
11-3-2019
12.00 uur