KDO veilig na winst op RKDEOKDO-RKDEO 1-0 (0-0)
Tweede klasse C
13-5-2018


Na twee weken geen competitieverplichtingen stond afgelopen zondag voor KDO de thuiswedstrijd tegen RKDEO op het programma. Eerder dit seizoen verloren de Kwakelaars enigszins geflatteerd met 5-2 van de ploeg uit Nootdorp en de huidige nummer drie op de ranglijst. Trainer Raymond de Jong startte tegen RKDEO in een 4-4-2 opstelling, waarbij Jesse Stange en Mathijs van Rijn samen de voorhoede vormden.

Op de goed bespeelbare grasmat in De Kwakel begon KDO scherp aan de wedstrijd. Binnen een minuut wist Jesse Stange al achter de Nootdorpse verdediging te komen, maar kon hij de bal net niet goed genoeg meenemen. RKDEO, nog volop in de race voor een plek in de nacompetitie voor promotie, was aan de bal sterk en wisten via corners af en toe gevaar te stichten.

Openingsdoelpunt
Jesse Stange was in de 27e minuut dichtbij de 1-0, het schot van de KDO-aanvaller werd gestopt door de doelman. Vier minuten later claimde spits Mathijs van Rijn een strafschop toen hij van achteren gehaakt werd in het zestienmetergebied, arbiter Lit constateerde geen overtreding. In de 34e minuut werd opnieuw Van Rijn gevaarlijk (na een slimme steekbal van Joeri Stange), ditmaal raakte de bal uit zijn uithaal de lat.

In de tweede helft bleef KDO compact spelen en gaf de nummer drie in 2C nauwelijks ruimte om te voetballen. In de 52e minuut kregen de Kwakelaars loon naar werken in de vorm van het openingsdoelpunt. Vanaf het middenveld zette Bart Hoving Mathijs van Rijn vrij voor de Nootdorpse keeper. Van Rijn schoot de bal vervolgens bekwaam met zijn rechterbeen schuin in de lange hoek.

Hectische situatie
Vier minuten later had Mathijs van Rijn zijn tweede goal van de middag op zijn schoen, in een vergelijkbare situatie als zijn eerste doelpunt. Na een strakke voorzet van Jesse Stange schoot Van Rijn de bal nu met zijn linkerbeen hard in, het leer vloog over. Het was in deze fase wachten op de tweede treffer van KDO.

In de 67e minuut ging de bal er op spraakmakende wijze niet in. Vanuit een vrije trap van Joris Kortenhorst kopte allereerst Sven Vlasman op de lat, gevolgd door twee schoten van Mathijs van Rijn die net wel of niet over de doellijn heen gingen. De scheidsrechter besloot om in deze hectische situatie geen doelpunt toe te kennen aan KDO. In de 84e minuut leek Jesse Stange alsnog de 2-0 voor KDO te maken, zijn score werd afgekeurd vanwege een discutabel buitenspelmoment.

Handhaving
Doordat de Kwakelaars de wedstrijd niet definitief wisten te beslissen, liet RKDEO zich in de slotfase steeds meer gelden onder het motto ‘alles of niets’. Ook met tien man (na drie keer gewisseld te hebben viel Sven Vlasman geblesseerd uit), hield KDO met kunst en vliegwerk de 1-0 voorsprong vast.

Door deze knappe overwinning is KDO twee duels voor het slot van de competitie zeker van lijfsbehoud in 2C. Als debutant een prima prestatie. Aankomende zondag spelen de Kwakelaars thuis tegen de nummer 13 HVV dat nog volop strijdt voor het ontlopen van de nacompetitie. Laatste duels speelt de ploeg van De Jong tegen het sterke VUC. De Hagenezen kunnen op de slotdag middag wellicht in eigen huis kampioen worden. Ongetwijfeld zullen dit twee boeiende duels gaan worden.


Wedstrijdinfo: Paul Hogerwerf (KDO)

KDO-RKDEO 1-0 (0-0)

1-0 Mathijs van Rijn (52e)

Toeschouwers: 123

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Mitchel Smits, Sven Vlasman, Thomas Stevens (70e Thijs Plasmeijer), Joeri Stange, Mathijs van Rijn (80e Bas Kok), Bart Hoving en Jesse Stange (85e Erik Verbruggen).

Volgende wedstrijd op 20 mei: KDO-HVV

Stand/Uitslagen 2C
Volledig competitieprogramma KDO dit seizoen

 


 
Klaas Leegwater
15-5-2018
17.00 uur


Reageer
   Tegenstanders 2C

  Alphen
DSOR
DSOV
Foreholte
GDA
HVV
KDO
Laakkwartier
Pancratius
RKDEO
ROAC
TAC'90
Teylingen
VUC

Stand/Uitslagen

Selectie en wedstrijdschema KDO