KDO-er Joeri Stange in duel met Dominique Sweers van Pancratius.     Foto: Jaap Maars
 
 

Pijp bij KDO te snel leegKDO-Pancratius 1-2 (0-1)
Tweede klasse C
11-2-2018


KDO doet een stapje terug op de ranglijst in 2C. Na twee overwinningen op rij moesten de Kwakelaars zondagmiddag hun meerdere erkennen in Pancratius. Aan de Vuurlijn verloor de thuisclub met 2-1. De bezoekers uit Badhoevedorp hadden de driepunter licht verdiend, vooral in technisch opzicht speelde het team van scheidend trainer Rob Rijnink het iets betere voetbal.

In de eerste helft in de Kwakel, waar een gure wind het weinig geriefelijk maakte, kwam Pancratius verdiend op voorsprong. Voordat de openingstreffer viel in de 26e minuut waren de bezoekers al een paar keer gevaarlijk geweest. Met name aan de rechterkant wist de razendsnelle Gianni Oosterhoff een aantal keren door te breken. Zijn medespelers deden te weinig met de voorzet.

De 1-0 was een toevalstreffer. Bij een afgeslagen aanval van Pancratius, doelman Jesper Oudshoorn redde met de voet, rolde de bal na een voorzet en via een KDO-been met enig geluk voor de voeten van Dominique Sweers. De baan naar Oudshoorn lag open, met een droge harde uithaal werd de goalie gepasseerd. Doelpuntenmaker Sweers rende vervolgens lijnrecht naar de dug-out om in de armen te vliegen van de begeleiding uit Badhoevedorp.

Voorhoede
KDO had het moeilijk om voor de pauze in aanvallend opzicht gevaar te stichten. Terwijl achterin aanvoerder Timo Kas pittige duels uitvocht, en veelal won, met de lange centrumspits van Pancratius Bas Pel konden zijn collega's in de voorhoede weinig potten breken. Eenmaal stond Mathijs van Rijn bijna oog in oog met doelman Stijn Morsch. Zijn schot vloog over de kruising.

"In de rust heb ik gezegd dat we dwingender moesten gaan voetballen. Meer druk geven naar voren", vertelde KDO-trainer De Jong na afloop tegen lokale zender RICK FM. Zijn ploeg, in de tweede helft gesteund met de felle wind in de rug en spelend naar het eigen clubhuis, probeerde de woorden van de oefenmeester na de pauze in de praktijk te brengen.

Jim Klijn
Er werd nu meer op de helft van Pancratius gevoetbald. Meer balbezit voor de roodwitten en iets dreigender. Rond de 60e minuut de beloning. Na een overtreding op Joeri Stange nam Jim Klijn achter de bal plaats. Van ongeveer twintig meter joeg de middenvelder van KDO het leer snoeihard en met een nuttige stuit in de benedenhoek.

KDO, zondagmiddag zonder jeugdige aanvaller Thijs Plasmeijer (ondergedompeld in het Kudelstaartse carnaval), leek nu door te trekken. "Ik dacht...we gaan er overheen, doorknallen. Maar de pijp raakte te snel leeg", verklaarde De Jong later.

De thuisclub had niet de energie om bij Pancratius de duimschroeven aan de draaien. Even leek een strafschop in de maak toen Van Rijn in het zestienmetergebied naar de grond werd gewerkt. Scheidsrechter Toonen, een paar maanden geleden door De Jong nog flink bekritiseerd, zag er niets in.

Beslissing
Vijf minuten voor tijd de beslissende treffer. Uit een hoekschop van Pancratius en via het lichaam van een aanvaller viel de bal via het hoofd van Pel een paar centimeters achter de doellijn. Leidsman Toonen stond goed opgesteld en zag een geldige score. Zijn gebaar naar de middencirkel betekende de bevestiging.

Even ontstond er tumult. Een klein opstootje. Toonen greep naar geel, niet de eerste keer deze middag en toonde een speler van Pancratius voor de tweede maal deze kleur. Met tien man konden de bezoekers de resterende minuten zonder al te veel problemen uitspelen tegen het vermoeide KDO.

"Er zat meer in"
De Jong: "Misschien had ik verse krachten moeten inzetten. Mijn ploeg zat er doorheen. Maar ik had op de bank niet zoveel mogelijkheden in aanvallend opzicht. Achteraf gezien had vers bloed het team wellicht toch goed gedaan. Jammer van de nederlaag, er zat meer in. Mijn spelers hebben er alles aan gedaan."

KDO zakt een plaats op de ranglijst die ruim wordt aangevoerd door DSOV. In de strijd om de tweede periode zijn de kansen op een hoge notering voor de Kwakelaars na het zesde competitieverlies verminderd. Alleen als de stuivertjes in de resterende drie duels allemaal goed vallen gaat KDO nog meedoen. VUC, RKDEO en ROAC hebben op dit moment de beste papieren.


Later meer wedstrijdfoto's
Reactie trainer KDO: Rick FM

KDO-Pancratius 1-2 (0-1)


Scheidsrechter: Ed Toonen (Waddinxveen)
Toeschouwers: 173

0-1 Dominique Sweers (26e)
1-1 Jim Klijn (56e)
1-2 Bas Pel (85e)

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Jim Klijn, Timo Kas, Mitchel Smits, Sven Vlasman, Bart Hoving, Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Rick Kuit en Jesse Stange.

Volgende wedstrijd op 18 februari: Laakkwartier-KDO

Stand/Uitslagen 2C
Volledig competitieprogramma KDO dit seizoen

 


 
Klaas Leegwater
11-2-2018
18.30 uur


Reageer
   Tegenstanders 2C

  Alphen
DSOR
DSOV
Foreholte
GDA
HVV
KDO
Laakkwartier
Pancratius
RKDEO
ROAC
TAC'90
Teylingen
VUC

Stand/Uitslagen

Selectie en wedstrijdschema KDO