Met chagrijn het veld op, met een lach eraf

KDO sluit 2018 af met vijfde competitiezege
KDO-ONA 2-1 (0-0)
2e-klasse, West2
23-12-2018


Op zo'n beetje de kortste dag van het jaar troosteloze omstandigheden aan de Vuurlijn bij het duel in 2C tussen KDO en ONA. Druilerig weer, weinig publiek en matig voetbal kenmerkten op de donkere zondagmiddag de inhaalwedstrijd die eigenlijk niemand wilde spelen.

Beide ploegen misten twee dagen voor Kerst een fiks aantal spelers die dit weekend andere dingen hadden ingepland. Uiteindelijk kon na afloop de thuisclub toch een glimlach op het gezicht toveren, licht tegen de verhoudingen in boekten de Kwakelaars 2-1 winst en gingen daarmee ONA op de ranglijst voorbij.

Op het zwaar bespeelbare hoofdveld bakten de twee middenmoters van 2C er in de eerste helft niet veel van. Met Sven Vlasman in het centrum van de aanval en centrale verdediger Timo Kas uit nood deze keer op het middenveld liet KDO in het eerste bedrijf weinig goeds zien.

De gastheren werden zelden gevaarlijk in het vijandelijk strafschopgebied terwijl ONA voor rust doelman Tobias Ravelli een aantal keren op de proef stelde. De jeugdige goalie van KDO maakte zondag opnieuw een goede indruk.

Voorsprong
Na de 0-0 ruststand en inmiddels onder kunstlicht van de ontstoken lichtinstallatie was de tweede helft een fractie levendiger met over en weer voldoende mogelijkheden. Halverwege het tweede bedrijf bracht Joeri Stange de thuisformatie op voorsprong. Gelanceerd in de diepte ging de aanvaller alleen op de doelman af, met een laag geplaatste schuiver in de hoek tekende Stange de 1-0 aan, op dat moment tegen de veldverhoudingen.

Na de openingstreffer aandrang van ONA op jacht naar de gelijkmaker. Het schouwspel werd er nu opeens veel leuker en aantrekkelijker op, vooral door de ruimtes die op het veld ontstonden. KDO kreeg mogelijkheden de wedstrijd te beslissen. Jim Klijn raakte uit een vrije trap de paal en schoot even later de bal in goede scoringspositie een halve meter over de lat.

Advertentie:

Online winkel geopend, bestel in voorverkoop en ontvang gratis vuurwerk

Door een harde ongelukkige botsing tussen KDO-er Roy Verkaik en een tegenstander lag het spel zeven minuten stil, middenvelder van ONA moest met waarschijnlijk een gebroken schouderblad per brancard van het veld af. De korte periode stilstand doorstond de thuisclub het beste, kort na hervatting van de wedstrijd scoorde Thomas Stevens de 2-0. Met nog zeven minuten op de klok leek het duel daarmee gespeeld.

Joeri Stange was met een fabelachtig schot van afstand dicht bij zijn honderdste competitietreffer voor KDO. Via onderkant lat stuiterde het leer weer het veld in. Geen 3-0, maar vijf minuten later wel de 1-2 toen verdediger Max Wessels aan de rechterkant in de fout ging. Ravelli, bij KDO de beste speler, was dit keer kansloos.

"Het blijft vreemd"
Het betekende spannende slotminuten in de Kwakel, Timo Kas moest tegen het einde de bal kort op de doellijn in paniek wegwerken en wederom Ravelli hield KDO op de been. Scheidsrechter De Jong trok terecht ruim tijd bij, met hangen en wurgen sleepte de thuisclub de belangrijke driepunter binnen. Met tegenzin de wei in, na ruim anderhalf uur met een lach het veld af.

"Dat mag zo zijn en we zijn zeker tevreden met de afloop, maar we blijven het heel vreemd vinden dat we vandaag zo kort op de Kerstdagen moesten aantreden. En dan mag de KNVB aangeven dat dit inhaalweekend al lang stond ingepland, de bond moet ook begrijpen dat in het amateurvoetbal veel spelers rond de feestdagen met andere dingen bezig zijn", was direct na afloop de reactie van KDO-leider Johan Stange die doelman Ravelli prees. "Weer heel goed gekeept, drie tegengoals voorkomen."

Reactie Johan Stange: Radio RICK FM.

Reageer

 


 
KDO-ONA 2-1 (0-0)

1-0 Joeri Stange (62e)
2-0 Thomas Stevens (79e)
2-1 ONA (82e)

Scheidsrechter: Nico de Jong


Bassis-opstelling KDO:
Tobias Ravelli, Max Wessels, Roy Verkaik, Mathijs Molleman , Eric Verbruggen, Bart Hoving, Timo Kas, Jim KlijnJ, oeri Stange, Sven Vlasman, Thomas Stevens.

20-1: KDO-Laakkwartier

Stand/Uitslagen 2C
Volledige programma dit seizoenAdvertentie:
RESTAURANT CENTENNIAL


 

 
Klaas Leegwater
23-12-2018
17.30 uur