KDO tankt vertrouwen met bekerwinst
KDO-MSV'19 3-0 (1-0)
Districtsbeker
23-10-2018


"Dit hadden we even nodig. Weer een keer een resultaat neerzetten. Goed voor het vertrouwen van de groep." Leider Johan Stange van KDO klonk door de telefoon op de late dinsdagavond enigszins opgelucht. De tweedeklasser boekte na twee verliespartijen in de competitie gisteravond in de eerste ronde van de knockout-fase van de districtsbeker een 3-0 overwinning op MSV'19.

De derdeklasser uit Montfoort was naar de Kwakel gekomen om de huid zo duur mogelijk te verkopen. Stange: "Ze begonnen erg fel, ze probeerden ons in de beginfase echt af te bluffen. Wij konden daar goed onderuit voetballen. Toen we eenmaal aan de leiding kwamen zag je bij hun de weerstand al afnemen."

KDO kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Eric Verbruggen. Bij een scrimmage voor het doel van MSV wurmde Verbruggen zich uit de kluwen spelers en kon de bal langs de doelman in de touwen schieten. De bezoekers, in de rangschikking van groep Q2 (derde klasse) op positie vijf en in vijf competitieduels veelvuldig het net wisten te vinden (20x), kwamen er daarna vrijwel niet meer aan te pas.

Tweemaal Jesse Stange
Na rust kwam bij de gastheren aanvaller Jesse Stange in het veld voor Sven Vlasman, dat zorgde aan de rechterkant bij de Kwakelaars voor veel dreiging. Stange bediende in de 65e minuut Thomas Stevens die de 2-0 binnenschoot. Vier minuten later was het Jesse Stange zelf die na een slimme steekpass van broer Joeri de 3-0 aantekende.

KDO geplaatst voor de tweede ronde in de knockout-fase van de districtsbeker. Volgende ronde wordt gespeeld in november. Aanstaande zondag speelt KDO een thuisduel tegen de koploper in 2C HVV, met een wedstrijd meer gespeeld zeven punten meer verzameld. Stange: "Wat de ploeg vandaag heeft laten zien geeft een goed gevoel voor zondag. Ook in de competitie nu weer de punten pakken."

Het meespelen van centrumaanvaller Mathijs van Rijn tegen de lijstaanvoerder is onzeker. De spits kampt met een blessure aan het bovenbeen. Meer spelers in de selectie van de Kwakelaars kampen met pijntjes. Wedstrijd KDO-HVV begint zondagmiddag 14.00 uur. Scheidsrechter is Gino D'Onorio uit Hoorn.

Reageer

Advertentie:KDO-MSV'19 3-0 (1-0)

Scheidsrechter: Alro Hemkes
Toeschouwers: 66

1-0 Eric Verbruggen (25e)
2-0 Thomas Stevens (65e
3-0 Jesse Stange (69e))

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Max Wessels, Joris Kortenhorst (Menno Lingeman), Timo Kas, Erik Verburggen , Mitchel Smits (Bas Kok), Thomas Stevens, Bart Hoving, Joeri Stange, Sven Vlasman (Jesse Stange) en Mika van der Weijden.

28-10: KDO-HVV

Stand/Uitslagen 2C
Volledige programma dit seizoen

 

 
Klaas Leegwater
24-10-2018
00.30 uur