KDO loot Grasshoppers. "Dat wordt een verre reis."In de tweede ronde van de districtsbeker speelt tweede klasser KDO een uitduel tegen Grasshoppers in Hoogwoude. Dat was de uitkomst vanochtend van de loting die rechtstreeks via twitter te volgen was. Weekend 10/11 november staat ingepland voor de bekerduels. KDO speelt op zondag 11 november echter inhaalwedstrijd tegen RVC'33, het bekerduel wordt daarom verschoven naar doordeweekse avond (13/14/15 november).

Grasshoppers speelt in de derde klasse A van West 1 en neemt op de ranglijst momenteel de zesde positie in, acht punten achterstand op het ongeslagen SEW. Twee jaar geleden promoveerde Grasshoppers uit de vierde klasse. Trainer is Dick Knijn. Gisteravond knikkerde de club uit Hoogwoude het Noordhollandse KGB (Bovenkarspel) (1-3) uit het bekertoernooi.

"Deze club is mij geheel onbekend, weet niets van ze," is de eerste reactie van KDO-trainer Raymond de Jong (foto). "Wel vervelend dat het een doordeweekse avond wordt, een verre reis naar Hoogwoud van 75 km. We zullen het gaan zien. Op zich geen verkeerde loting."

KDO werd in de pouleduels eerste in de groep en won onder meer van favoriet eerste klasser FC Aalsmeer. In de eerste ronde van de knock-outfase schakelde de Kwakelaars afgelopen dinsdag derdeklasser MSV'19 uit.

Aanstaande zondag speelt KDO in de competitie tegen koploper HVV. De Jong: "We willen zondag een goed resutlaat neerzetten. Daar ben ik nu volop mee bezig. Vorig seizoen tweemaal van HVV verloren, dit keer willen we dit niet opnieuw latern gebeuren."

In regio Aalsmeer is KDO de enige club die nog deelnemer is van het bekertoernooi. Zaterdag- en zondagteam FC Aalsmeer, Legmeervogels, RKDES en SCW zijn allen uitgeschakeld.

Reageer

Advertentie: 

 
Klaas Leegwater
26-10-2018
13.00 uur