KDO-verdediger Eric Verbruggen is Joppe van der Bruggen van HVV te snel af.   Foto: Jaap Maars
 
 

Counter KDO dodelijk, HVV over de knie
KDO-HVV 3-1 (1-0)
2e klasse C
28-10-2018


Een gejoel van vreugde en verbazing aan de Vuurlijn in de Kwakel bij spelers en supporters van KDO tien minuten voor tijd in de thuiswedstrijd tegen lijstaanvoerder HVV. Vreugde over de 3-0 van aanvaller Jesse Stange die met zijn doelpunt de winst voor de thuisclub veilig stelde. Verbazing dat grensde aan ongeloof over de wijze hoe de aanvaller het leer achter doelman Tim Nagtegaal in de touwen schoot.

Bekijk later de beelden op deze site van de doelcam en constateer hoe klein het gaatje was dat de vliegens vlugge buitenspeler van KDO wist te benutten. Weggestuurd in de diepte had Stange opeens vrije doorgang, door de snelheid van de bal moest de spits uitwijken naar rechts waardoor de hoek om tot scoren te komen een hoge moeilijkheidsgraad kreeg.

Sluitpost Nagtegaal stelde zich op bij de eerste paal maar liet een kleine opening vrij van pakweg 25 centimeter tussen het aliminium en zijn linkervoet. Stange moet in een fractie van seconde de ruimte hebben gezien. Als een topbiljarter mikte de flankspeler de bal met een harde schuiver tussen paal en de voet van de doelman door.

Een precisieschot van jewelste. Nog op snelheid en uit balans geraakt kukelde de doelpuntenmaker bijna over de afrastering heen. Stange en elke roodwitter kon er wel om lachen, buit en eerste thuiszege binnen voor de Kwakelaars. Na twee verliespartijen kwam de driepunter aan de Vuurlijn als geroepen. De tweede competitiewinst duwt KDO op de ranglijst van 2C in de richting waar het gezien de beschikbare kwaliteiten behoort te staan.


Jesse Stange heeft op lepe wijze de 3-0 voor KDO gescoord. De aanvaller valt bijna over de afrastering. Doelman Nagtegaal verslagen, aanhang juicht.   Foto: Jaap Maars

Het had de formatie van trainer De Jong in de aanvangsfase van de competitie wat tegen gezeten. Over het algemeen redelijk tot goed spel, vaak bovenliggende partij maar een paar maal ongelukkig met lege handen bleef staan. Zondag aan de Vuurlijn zat het mee voor de rood witten. Op het hoofdveld, als een van de weinige in de regio met heerlijk natuurgras, ontrolde zich een wedstrijd waar de thuisclub vooraf had voor getekend.

Koploper HVV, bijgenaamd 'De Kroonleeuwen', was naar de Kwakel gekomen om het leiderschap in 2C te verdedigen. De Hagenaars, vanaf dit seizoen getraind door oudprof André Wetzel (oa FC Amsterdam en FC Den Haag) en coach is geweest bij onder meer FC Den Bosch, ADO Den Haag en KV Mechelen, poogden vanaf de wedstrijdstart het initiatief te pakken door vooral de lengte in het centrum van de aanval te zoeken of over de rechterkant via beste man bij de bezoekers Stefan Roos.

Uitbraak
KDO was daarentegen gevaarlijk in de omschakeling. De thuisformatie, met verrassend de jeugdige en iele Mika van der Weijden in de punt van de aanval (Mathijs van Rijn niet honderd procent fit), kwam na ruim tien minuten met een snel en goed uitgevoerde uitbraak op voorsprong.

Schaduwspits Joeri Stange draaide op het middenveld prachtig weg van Luuk Coonraads, lanceerde Thomas Stevens op rechts die zijn schot op doel in eerste instantie gesmoord zag worden. In plaats van een loei naar voren schoof HVV-aanvoerder Diederik Jansen het leer tot zijn eigen verbijstering opnieuw in de voeten van Stevens. De 20-jarige aanvaller van KDO bedacht zich geen moment...boem...hard suisde de bal langs de oren van goalie Nagtegaal.


KDO-aanvoerder Timo Kas in botsing met Stefan Roos van HVV. Na rust moest Kas met een armblessure het veld verlaten.   Foto: Jaap Maars

Terwijl HVV de druk opvoerde in de jacht op de gelijkmaker maar behalve een kopbal over de lat van Joppe van der Bruggen vrijwel geen grote mogelijkheden kreeg leek KDO kort voor de rust de 2-0 op het bord te noteren. Joris Kortenhorst, uitgebroken over de rechterkant, poogde met een strakke voorzet richting het centrum de vrijstaande Van der Weijden te bereiken. De spits kwam een stap te laat om de bal in het net te lopen.

Twee minuten in de tweede helft alsnog de Kwakelse score. Doelman Nagtegaal ging in de fout bij een hoekschop. Verwerkte de bal slecht waarna Jim Klijn simpel kon intikken. HVV was vervolgens tweemaal dicht bij de aansluitingstreffer. De lat en een goede redding van doelman Oudshoorn hield de Haagse formatie voorlopig op nul treffers.

Pas nadat Jesse Stange in de 80e minuut op lepe wijze de 3-0 had aangetekend deed HVV via invaller Lee Willoughby iets terug. De winst van KDO, inmiddels met tien spelers (na armblessure Timo Kas alle reservespelers al ingebracht), kwam in de slotfase niet meer in gevaar hoewel de bezoekers nog er nog wel alles aan deden de Kwakelaars schade toe te brengen.


Joeri Stange speelde zondag bij KDO als schaduwspits. Op die positie was hij vervanger van fysiek gekwetste Sven Vlasman.   Foto: Jaap Maars

KDO-traner Raymond de Jong: "De teamgeest en behendigheid van onze aanvallers hebben ons vandaag de overwinning gebracht. We waren heel sterk in de omschakeling, HVV had er geen antwoord op. Een heel goede prestatie van mijn ploeg. Dit geeft vertrouwen voor volgende week in de derby tegen Altior."

Later video met doelpunten KDO van onze doelcam en interviews Thomas Stevens, Joeri Stange en trainer De Jong.

Reageer

Advertentie:KDO-HVV 3-1 (1-0)

Scheidsrechter: Gino D'Onorio (Hoorn)
Toeschouwers: 222

1-0 Thomas Stevens (11e)
2-0 Jim Klijn (47e
3-0 Jesse Stange (81e)
3-1 Lee Willoughby (84e)

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits, Joris Kortenhorst (75e Menno Lingeman), Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn, Thomas Stevens, Joeri Stange, Mika van der Weijden (64e Roy Verkaik), Bart Hoving (42e Bas Kok) en Jesse Stange.

3-11: Altior-KDO

Stand/Uitslagen 2C
Volledige programma dit seizoen

 

 
Klaas Leegwater
29-10-2018
12.00 uur