Video: Cheque Dirk Kuyt Foundation aan G-voetbal KDO
KDO-G Voetbal
De Kwakel
22-12-2018


KDO is in 2010 met G-voetbal gestart, bedoeld voor mensen die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden. Zij kunnen daardoor niet of moeizaam hun plek vinden in het "reguliere" voetbal.

Blijkbaar was er grote behoefte want acht jaar later zijn verschillende groepen actief: kinderen zijn ingedeeld in een juniorenteam KDO JG1 (11 -17 jaar), een pupillenteam KDO JG2 (6 - 11 jaar) en een trainingsteam KDO JG3 (leeftijd onafhankelijk). Voor spelers ouder dan 17 jaar zijn er de seniorenteams KDO G1 en G2.

Dirk Kuyt Foundation
In november 2018 stelde de Dirk Kuyt Foundation (DKF) vijf materiaal cheques beschikbaar voor verenigingen die in een filmpje het beste duidelijk konden maken waarom zij daarvoor in aanmerking wilden komen. Dat liet de JG3-trainingsgroep zich geen twee keer zeggen!

Aldert Veldhuizen, trainer bij KDO Trainingsgroep JG3, heeft samen met de trainers en ouders van de spelers van de JG3 een leuk filmpje in elkaar gedraaid. Als door de wol geverfde acteurs werd in recordtempo de video opgenomen waarin Dirk Kuyt werd opgeroepen om een handtekening te komen zetten op een Ajax-bal.

Dirk zelf was niet in de gelegenheid om De Kwakel te bezoeken, maar zijn mascotte Dirkie reikte onlangs wel een materiaalcheque van 5000 euro uit aan de dolenthousiaste groep. Het bedrag zal besteed worden aan materiaal voor alle G-teams. De Dirk Kuyt Foundation heeft als doelstelling bij te dragen aan een structureel sportaanbod voor mensen met een beperking.

Interesse in G-voetbal bij KDO? Kom een keer kijken of meedoen. De trainingsgroep traint elke zaterdag vanaf 9:30 uur met als afsluiter een onderling partijtje. Lees hier meer over G-voetbal bij KDO.

Website Dirk Kuyt Foundation

Twee video's. Bovenaan de uitreiking van de cheque. In deze video is een deel van de door KDO ingestuurde film verwerkt. Onderaan de originele video van KDO.
Samenstelling video's: Aldert Veldhuizen en DFK.

Reageer

 

 
Klaas Leegwater
22-12-2018
15.00 uur