Jesse Stange tegen Foreholte met twee keer geel van het veld. "Totaal onterecht, gegeven op appelleren."   Archieffoto KDO-Foreholte: Robert Joore (Witte Weekblad)
 
 

Winst KDO gaat in rook op na rode waas

Gezelligheid aan Vuurlijn slaat in 48 uur om in treurigheid
KDO-Foreholte 3-4 (2-1)
Tweede klasse C
25-11-2018


Hoe groot kan een stemming omslaan? Vrijdagavond nog opperbest humeur en gezelligheid in het clubhuis van KDO waar bijna tachtig enthousiaste deelnemers zich lieten onderdompelden in prettige sferen tijdens de inmiddels befaamde Kwakelse Voetbal Quiz met veel passie gepresenteerd door vader en zoon Leliveld. Ruim veertig uur later was aan de Vuurlijn de fijne gemoedstoestand veranderd in grote boosheid en frustratie.

"Onvoorstelbaar wat hier gebeurt. Wat een zwaar teleurstellend verhaal is dit voor KDO. Wat een deceptie." Reporter Jordan Smits van Radio RICK FM kon tijdens de laatste minuten van KDO-Foreholte zijn grote ontgoocheling niet verbergen. De thuisclub leek een verdiende 3-2 overwinning binnen te halen, in de slotfase volgde de negatieve gebeurtenissen voor KDO zich zo snel op dat de formatie van trainer De Jong zwaar teleurgesteld en gefrustreerd met een 4-3 nederlaag de kleedkamer opzocht.

Tweemaal rood
Wat gebeurde er allemaal precies in de slotfase van het enerverende tweede klasse duel? Eerst ontving verdediger Timo Kas zijn tweede gele kaart nadat hij wel of niet bewust op de tenen van zijn tegenstander ging staan. Voor scheidsrechter Nourdin Mourabit was er geen twijfel, Kas met rood van het veld af.

Vanaf dat moment kwam KDO meer onder druk te staan. De 3-2 winst was opeens geen zekerheidje meer. Helemaal niet toen twee minuten later ook KDO-er Jesse Stange met rood moest inrukken. Na een lichte botsing met doelman Mathhijs Guyt maakte de goalie met theatrale bewegingen de indruk fors geraakt te zijn.

De arbiter trapte in het toneelstukje van de sluitpost, Stange eveneens de tweede gele prent voorgehouden. "Ik raakte de doelman amper, de scheids reageerde echt alleen op appelleren. Totaal onterechte kaart", verklaart de aanvaller.

Misser Ravelli
De frustratie borrelde na de tweede heenzending duidelijk op bij KDO dat met negen man moeite kreeg het bloed ruikende Foreholte van het lijf te houden. Het hielp de Kwakelaars zeker niet dat doelman Tobias Ravelli in de 83e minuut in de fout ging. De jeugdige sluitpost tastte mis bij een hoge voorzet, invaller Sam Lemmers schoof de 3-3 in het net.

Het enige wat KDO na de gelijkmaker kon doen was met man en macht verdedigen en het spel proberen te vertragen zodat de schade voor de Kwakelaars niet erger zou worden. Leidsman Mourabit trok echter ruim zes minuten blessuretijd bij, tot grote verbazing en boosheid bij de technische staf van de thuisclub. Er was in de tweede helft zeker speloponthoud, de marge die de arbiter optelde was wel erg ruim.

Elk geval te ruim voor KDO om stand te houden, in de allerlaatste seconden viel de 3-4. Jelle Geerlings schoot vanaf zestien meter met een vreemde curve aan de bal en ook nog getoucheerd door een been de winnende treffer voor Foreholte achter Ravelli. De bezoekers feestend van het veld, spelers van KDO zwaar gedesillusioneerd en woedend de kleedkamer in.

Zelfbescherming?
De verontwaardiging en onvrede was na afloop zeer groot in het KDO-kamp. Leider Johan Stange, direct na afloop altijd beschikbaar voor een reactie in de microfoon van RICK FM, liet deze gelegenheid dit keer passeren. Nog te opgefokt waarschijnlijk en vreesde wellicht dingen te zeggen waar hij later spijt of last mee zou krijgen.

Ook op de late avond was er bij Stange nog geen reactie los te peuteren. En de telefoon van trainer De Jong stond zondagavond uitgeschakeld. Ingegeven door zelfbescherming? "Ja..dat klopt wel een beetje. Je zit na zo'n wedstrijd nog met veel emotie, dan kan je beter even 24 uur een stap terug doen", vertelt leider Stange maandagmiddag.

"Onverklaarbaar"
"Onbegrijpelijk wat er zondag gebeurde. Uit het verleden hebben we goede ervaringen met deze scheidsrechter. Maar in onze ogen was zeker de laatste gele kaart voor Jesse zeer onterecht. En dan met negen man zonder spits die een bal kan vasthouden of actie maken werd het heel erg moeilijk voor ons. Daar kwam ook nog eens die onverklaarbare extra zeven minuten speeltijd bij en een misser van onze doelman", aldus de teammanager."

Stange: "Wij maken als spelers en staf ook fouten, nu had deze scheids voor ons gevoel een mindere dag. Vreemde en voor ons erg nadelige beslissingen. Het kwam allemaal op een verkeerd moment, a lles bijelkaar opgeteld raakten we behoorlijk geïrriteerd."

Na het laatste fluitsignaal werd door de thuisaanhang onvriendelijke woorden richting de arbiter geschreeuwd. Stange: "Hoort niet, maar ook dat is zo kort na het duel emotie. Zij zien hun club onrechtvaardg behandeld."

"In de tang"
Je zou het bijna vergeten dat KDO tot kort voor tijd een goede wedstrijd speelde tegen Foreholte. De thuisploeg controleerde het duel, speelde veelvuldig op de helft van de bezoekers uit Voorhout. Stange: "Dat is precies waarom het zo jammer is dat het op deze manier afliep. We speelden echt een goede wedstrijd. We hadden Foreholte in de tang, ze hadden grote problemen met onze aanvalslinie"

In de 10e minuut werd dit veldoverwicht van de Kwakelaars beloond door een fraai openingsdoelpunt van Jesse Stange. Na een aanval over meerdere schijven wist Joeri Stange met een steekbal zijn broertje te bereiken. Jesse kapte vervolgens zijn tegenstander uit en schoot knap de 1-0 binnen in de verre hoek.

Strafschop
Foreholte hanteerde vooral de lange bal en schuwde het duel niet met enkele fysiek sterke spelers. In de 17e minuut kwam Foreholte uit het niets op gelijke hoogte toen spits Toni Arroyo uit een corner de 1-1 binnenkopte. Na een half uur spelen was Joeri Stange, met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied, dichtbij de 2-1 maar de doelman van Foreholte redde bekwaam.

De Kwakelaars bleven echter geduldig en drukten de Voorhouters steeds verder achteruit. Vlak voor rust kreeg KDO loon naar werken, toen het een terechte strafschop kreeg. Verdediger Erik Verbruggen werd in de zestien aan zijn nek getrokken, waarna Bas Kok vanaf elf meter de verdiende 2-1 aantekende. Met deze tussenstand werd even later ook de rust bereikt.

Grimmiger
In de tweede helft hoopte KDO snel de 3-1 te maken en kreeg hier enkele mogelijkheden voor. Het was daarentegen Foreholte dat in de 53e minuut op gelijke hoogte kwam. Vanaf de penaltystip, na een overtreding op Foreholte-speler Jelle Geerlings wist Toni Arroyo zijn tweede treffer van de middag te maken, 2-2. Na deze gelijkmaker werd de wedstrijd grimmiger, beide ploegen lieten zich niet afbluffen, wat resulteerde in enkele harde overtredingen.

Dit werkte in het voordeel van Foreholte, wat steeds gevaarlijker wist te worden. In de 72e minuut was het KDO alleen dat op schitterende wijze wist te scoren en hiermee de leiding nam in de wedstrijd. Na een lange en sterke solo van Jesse Stange zag hij Jim Klijn op de rand van de zestien vrijstaan. De technische begaafde Jim schoot vervolgens op prachtige wijze de bal, via de binnenkant van de paal, in het net, 3-2 voor KDO.

Negatieve gevolgen
Het dramatische vervolg voor de Kwakelaars is bekend. Erg ongelukkig allemaal, dat ook negatieve gevolgen heeft voor de plaats op de ranglijst. KDO is namelijk gezakt naar de zevende plaats, terwijl in het Kwakelse kamp het gevoel heerst dat er veel meer inzit. Aankomende zondag nieuwe kansen, want dan gaat KDO op bezoek bij DOSR in Roelofarendsveen. Aanvaller Jesse Stange en verdediger Timo Kas zijn na zondag voor een wedstrijd geschorst.

Wedstrijdinfo: Paul Hogerwerf (KDO)

ReageerKDO-Foreholte 3-4 (2-1)

1-0 Jesse Stange (10e)
1-1 Toni Arroyo (17e)
2-1 Bas Kok (43e pen.)
2-2 Toni Arroyo (53e pen.)
3-2 Jim Klijn (72e)
3-3 Sam Lemmers (83e)
3-4 Jelle Geerlings (96e)


Scheidsrechter: Nourdin Mourabit (Gouda)
Geel KDO: Timo Kas (2x), Jesse Stange (2x), Michtel Smits.

Opstelling KDO:
Tobias Ravelli, Mitchel Smits, Roy Verkaik, Timo Kas, Jim Klijn, Bart Hoving, Joeri Stange, Thomas Stevens (75e Joris Kortenhorst), Bas Kok en Jesse Stange.

2-12: DOSR-KDO

Stand/Uitslagen 3A
Volledige programma dit seizoen

 

 
Klaas Leegwater
26-11-2018
13.00 uur