Winst KDO, RKDES maakt het koploper lastig

21-2-'21 13.00 uur | Regioclubs   | Door: Klaas Leegwater

Tweedeklasser KDO is goed begonnen aan de hervatting van de competitie. De Kwakelaars versloegen in eigen huis het iets lager geplaatste ESTO met 2-0. De thuisclub lag de basis voor de winst in de eerste helft door doelpunten van Joeri Stange en Wessel Kleijn.

De 1-0 kwam tot stand na een voorzet van Kleijn waarna de bal via Jesse Stange bij broer Joeri belandde die het leer fraai buiten bereik van doelman Anker in de touwen draaide. Ook bij de 2-0 was Joeri Stange betrokken door na een sterke individuele actie Kleijn met een steekpass vrij voor doel te zetten. Opnieuw was Anker kansloos.

In de tweede helft bleef KDO de bovenliggende partij, onder meer de paal stond een hogere score voor de roodwitten in de weg. Het bleef bij 2-0, de vierde winst voor de Kwalaars uit negen duels. Volgende week gaat KDO op bezoek bij ongeslagen koploper HBC.

Uitslagen/Standen 2C

Sporting Martinus-RKDES
RKDES speelde zondag bij de ongenaakbare lijstaanvoerder in 3C Sporting Martinus. De laag op de ranglijst genoteerde Kudelstaarters leverden voor de koploper nog een hele klus op om drie punten bij te schrijven. RKDES, zonder enkele vaste basis-spelers wegens wintersportvakantie, gaf in Amstelveen goed partij maar moest tenslotte met 2-1 het onderspit delven.

Anthony Dean bracht de thuisclub na ongeveer een kwartier op voorsprong. Op de lage schuiver in de hoek had doelman Tijn Kraak het nakijken. Ook de bezoekers lieten zich gelden, gelegenheidsspits Roy Endhoven was dichtbij de gelijkmaker, goalie Danny de Bruijn stond in de weg.

Na rust met de wind in de rug bleef RKDES loeren op de 1-1, die kwam via Ruben Onderwater met een mooie volley op aangeven van Lennart Kok uit een vrije trap.

Sporting Martinus, tot zondag pas vier tegengoals geïncasseerd, kwam via snelle buitenspeler Ralph Groenteman in de 70e minuut op 2-1. De Kudelstaarters probeerden in het laatste deel van de wedstrijd de stand opnieuw gelijk te trekken, meer dan twee halve kansen leverde dit niet op.

Bijna een bonuspunt
"Verloren, maar desondanks vind ik dat mijn ploeg het goed gedaan heeft", vertelde RKDES-trainer Raymond de Jong na afloop tegen RICK FM. "Met een beetje geluk hadden we hier een 2-2 gelijkspel behaald, dat zou een mooi bonuspunt geweest zijn. Nu moeten we ons richten op volgende week thuis tegen Spaarnwoude, dan moeten we de punten pakken."

Op de ranglijst in 3C is RKDES afgezakt naar plek elf, twee plaatsen boven hekkensluiter FC Aalsmeer dat zondag niet in actie kwam tegen RCH, de ploeg uit Heemstede had afgezegd wegens coronabesmettingen in de selectie. Vorige week werd FC Aalsmeer-Purmerend om dezelfde redenen ook al uitgesteld. Die wedstrijd wordt ingehaald op donderdagavond 3 maart.

Uitslagen/Standen 3C

Legmeervogels geeft punt weg in Hillegom
Eersteklasser Legmeervogels leed tegen sv Hillegom de zesde competitienederlaag. De ploeg van Ton Pronk kwam tien minuten voor rust op achterstand door een doelpunt van Tom Tebbens na een hoekschop, in de periode daarvoor waren de betere kansen voor de bezoekers.

In de eerste helft moest Legmeervogels-speler Sven van Beek met een bloedend hoofd het veld verlaten na in aanraking te zijn gekomen met de noppen van een tegenstander. De verdediger moest de verwonding door een arts laten behandelen.

Drie minuten voor werd het redelijke spel van de geelblauwen beloond met de gelijkmaker, Jasper Burgers kopte de 1-1 binnen. Sneu voor de bezoekers was dat Hillegom er een minuut later in slaagde de winnende 2-1 aan te tekenen, Jeroen Dedel was de doelpuntenmaker.

Trainer Ton Pronk: "Die 2-1 zo snel na de gelijkmaker mag ons niet overkomen. We hebben na afloop daar ook meteen over gesproken. In de eerste klasse worden dit soort momenten direct afgestraft. Routine schoot daarbij mijn jonge ploeg tekort, het is een harde leerschool. Voor de rest kan ik mijn team vandaag weinig verwijten, ze hebben goed gestreden."