Winst KDO, Van der Weijden breekt voetbotje
KDO-ESTO 3-1
Tweede klasse C
18-11-2018


Nadat KDO vorige week verloor van RVC’33 in de competitie, moesten de Kwakelaars afgelopen donderdagavond voor de beker aantreden tegen Grasshoppers. In Hoogwoud verloor KDO uiteindelijk van de plaatselijke derdeklasser met 2-1 door een eigen doelpunt vlak voor tijd.

Kortom, de selectie van trainer Raymond de Jong snakte afgelopen zondag naar een goed resultaat tegen ESTO. In het thuisduel aan de Vuurlijn konden de volgende geblesseerden niet in actie komen: Jesper Oudshoorn, Joris Kortenhorst, Sven Vlasman en Mathijs van Rijn.

Al snel werd in de eerste helft duidelijk dat KDO de bovenliggende partij was en de gasten uit Bodegraven vooral aan het tegenhouden waren. In de 12e minuut werd het Kwakelse veldoverwicht beloond met een openingsdoelpunt van Roy Verkaik. Vanuit een corner van Jim Klijn viel de bal over de verdediging van ESTO heen, waarna Roy de bal kon binnenkoppen, 1-0.

Gebroken botje
Een smet op de voorsprong was even later het uitvallen van centrumspits Mika van der Weijden (foto). Mika, de doelpuntenmaker van afgelopen donderdag, bleek na controle in het ziekenhuis een gebroken middenvoetsbeentje opgelopen te hebben. De jeugdige aanvaller moet vijf, zes weken in het gisp.

Bas Kok was zijn vervanger centraal voorin en was tot twee keer toe zeer dichtbij de 2-0 voor KDO, maar scoren deed hij niet. ESTO liet zich naarmate de wedstrijd vorderde meer gelden en zo voorkwam Mitchel Smits o.a. de gelijkmaker door een bal van de lijn te halen. Met een 1-0 tussenstand gingen beide ploegen de rust in.

Kansen
In de tweede helft golfde de wedstrijd op en neer en kregen zowel KDO als ESTO kansen om een doelpunt te maken. Zo werd een vrije trap van Jim Klijn op katachtige wijze uit de kruising gehaald door de doelman van de gasten. Even later schoot Bas Kok in kansrijke positie over en drie minuten later raakte Jesse Stange de paal, na een strakke voorzet van Mitchel Smits. Aan de andere kant was doelman Tobias Ravelli tot twee keer toe alert en hield hiermee zijn ploeg op de been.

In de 78e minuut gaf uiteindelijk de individuele klasse van Joeri Stange de doorslag voor KDO. Joeri speelde twee tegenstanders uit en schoot de bal op de rand van het zestienmetergebied, via de onderkant van de lat, knap in het doel. 2-0. Vijf minuten later werd Jesse Stange door een verdediger van ESTO onderuit gehaald in het zestienmetergebied en kreeg KDO een strafschop. Bas Kok ging achter de bal staan en schoot de bal in de rechterbenedenhoek, 3-0 (bekijk hier de beelden). Vlak voor tijd maakte ESTO nog een eretreffer, waardoor de eindstand 3-1 werd.

Opnieuw thuisduel
Door deze overwinning is KDO gestegen naar de vijfde plaats in de 2e klasse C. Het verschil met de koplopers TAC’90 en ROAC is vijf punten, terwijl nummer tien DOSR slechts één punt minder dan KDO heeft behaald. Aankomende zondag speelt KDO opnieuw thuis, ditmaal tegen nummer vier Foreholte. Om 14:00 uur begint de wedstrijd tegen het elftal uit Voorhout, die afgelopen zondag verrassend met 1-4 verloren van Altior. Wij hopen wederom op jullie komst!

In eerste instantie ging men in de Kwakel uit van een enkelbreuk bij Mika van der Weijden, zoals eerder in dit artikel vermeld. Later bleek dat het ging om een breuk van een middenvoetsbeentje. Wedstrijdinfo: Paul Hogerwerf (KDO)

Reageer

Advertentie:KDO-ESTO 3-1

Opstelling KDO:
Tobias Ravelli, Mitchel Smits, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn, Joeri Stange, Bart Hoving, Thomas Stevens, Mika van der Weijden (30e Bas Kok) en Jesse Stange.

25-11: KDO-Foreholte

Stand/Uitslagen 3A
Volledige programma dit seizoen

 

 
Klaas Leegwater
19-11-2018
13.00 uur
update: 17.30