Sven Vlasman poogt de bal te veroveren op DOSR-aanvoerder Sven van der Meer.     Foto: Jaap Maars
 
 

KDO overleeft beginfase en pakt puntKDO stond erbij en keer ernaar tijdens het eerste kwartier van de thuiswedstrijd tegen DOSR. De ploeg van De Jong overleefde de storm, uitstekende doelkansen van de bezoekers gingen in rook op. Het boeiende duel aan de Vuurlijn eindigde tenslotte in 2-2.


KDO-DOSR 2-2 (1-1)
Tweede klasse C
25-3-2018


"Man...we hadden al met 3-0 achter kunnen staan. Door het oog van de naald." Rake opmerking van reservespeler Rick Kruit die een verdwaalde bal richting weilanden achter de Vuurlijn kwam zoeken. Wedstrijd KDO-DOSR was nog geen tien minuten op weg en de bezoekers uit Roelofarendsveen, op de ranglijst een aantal plaatsen hoger genoteerd dan de Kwakelaars, hadden een paar uitstekende mogelijkheden op doelpunten laten liggen.

KDO werd in de beginfase tegen de streekgenoot overtroefd op felheid en klasse. De verblufte thuisclub zag de ene na de andere aanval op doelman Jesper Oudshoorn afstormen. Paniek in de defensie bij de roodwitten dat op de hobbelige ondergrond de bal steeds weer inleverde bij DSOR. Vooral aan de rechterkant had verdediger Erik Verbruggen de grootste moeite de vliegensvlugge aanvaller Julian Dobbe van het lijf te houden.

Dobbe stond tijdens de wervelende start van zijn ploeg drie keer aan de basis van een levensgrote kans de score in de Kwakel te openen. Kopbal van de lange Nino Wesselman sloeg stuk op de lat, schot van Dave Fennes tikte Oudshoorn met moeite uit de benedenhoek en opnieuw Wesselman stuitte van zeer dichtbij wederom op de KDO-sluitpost.

Offensieve daden
De thuisclub zwijnde dus, wedstrijd beslist na een klein kwartier had zo maar gekund. De formatie van De Jong, zonder Jesse Stange, Jim Klijn en aanvankelijk ook zonder Joris Kortenhorst, liep in de aanvangsfase verdwaasd rond over het veld. Pas toen de storm van DSOR, met de in roodwit kringen bekende Ron Langhout als assistent op de bank, ging liggen kreeg de thuisploeg ruimte om te gaan denken aan offensieve daden.

De Jong liet zijn team in de eerste helft spelen met twee aanvallers (Van Rijn en Vlasman) en kort daarachter Bart Hoving. Hangend diep Jesse Stange en Thijs Plasmeijer. KDO kon zijn draai met dit speltype niet goed vinden. In het eerste half uur sporadische activiteiten die gevaar opleverden. Plasmeijer vond een keer doelman Mike van Vliet op zijn weg.

Voorsprong en gelijkmaker
Een sterke actie aan de linkerkant van Joeri Stange was de inleiding tot de 1-0. Stange stuurde zijn directe tegenstander het bos in, de voorzet was laag en scherp. De instormende Mathijs van Rijn schampte de bal met het hoofd waardoor het leer genoeg richting meekreeg om via binnenkant tweede paal in het net te ploffen.


Antwoord DOSR vijf minuten later. Uit een halfhoog genomen vrije tap vanaf de linkerkant tikte de behendige Sow Alagie de bal achter Oudshoorn voordat een Kwakelse verdediger het schot kon blokkeren. Paar minuten voor de pauze had Hoving zijn ploeg opnieuw aan de leiding moeten brengen.
Met een hoge stuiter viel de bal na een afgeslagen aanval plotseling voor zijn voeten, half geraakt en geen coördinatie lepelde Hoving de bal in de handen van Van Vliet. En op slag van rust schoot Vlasman vanaf tien meter op de benen van de goalie.

Prachtige volley
Tweede helft gingen beide ploegen voor de winst. Fennes knalde namens DOSR vol op de paal. Aan de andere kant schoof Van Rijn, na een goede combinatie, de bal centimeters voorlangs. Een kwartier voor tijd de prachtige 1-2 van de bezoekers.

Alagie kreeg de bal op kniehoogte aangespeeld, zag dat het zicht op Oudshoorn vrij was en schoot de bal met een prachtige volley in de touwen. Alagie (27), die waarschijnlijk na dit seizoen stopt (werkomstandigheden) met voetballen, de gevierde man.

Stormram
In de slotfase haalde De Jong het noodscenario uit de kast. Stormram Rick Kuit werd extra aanvaller. Het gaf het bijna uitgebluste KDO net dat extra zetje voor een slotoffensief. Druk verkeer voor de neus van doelman Van Vliet in de laatste minuten. Sven Vlasman werd in de zestienmeter vrijgespeeld. De aanvaller bedacht zich geen moment en plaatste de bal langs Van Vliet.

Zo behaalde KDO en DSOR hun vijfde gelijkspel in dit seizoen. De formatie uit Roelofarendsveen zal daar het minst tevreden over zijn gezien de drie, vier formidabele doelkansen die de ploeg in de beginfase kreeg voorgeschoteld. KDO op positie tien in 2C. Bovenin is de spanning helemaal terug na verrassend thuisverlies van koploper DSOV tegen Teylingen. Het Haagse VUC en RKDEO weer kanshebber.

Later meer foto's.KDO-DSOR 2-2 (1-1)

1-0 Joeri Stange (32e)
1-1 Alagie Sow (37e)
1-2 Alagie Sow (76e)
2-2 Sven Vlasman (88e)

Scheidsrechter: Rob Waleveld (Leiden)
Toeschouwers: 211

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen (45e Joris Kortenhorst), Mitchel Smits, Thijs Plasmeijer, Joeri Stange, Bart Hoving (82e Rick Kruit), Sven vlasman en Mathijs van Rijn.

Volgende wedstrijd op 14 april: Alphen-KDO

Stand/Uitslagen 2C
Volledig competitieprogramma KDO dit seizoen

 


 
Klaas Leegwater
8-4-2018
19.00 uur


Reageer
   Tegenstanders 2C

  Alphen
DSOR
DSOV
Foreholte
GDA
HVV
KDO
Laakkwartier
Pancratius
RKDEO
ROAC
TAC'90
Teylingen
VUC

Stand/Uitslagen

Selectie en wedstrijdschema KDO