KDO is buurtrivaal Altior opnieuw de baas
KDO-Altior 2-1 (0-1)
Tweede klasse C
27-1-2019


Na de afgelasting van vorige week tegen Laakkwartier speelde KDO zondag zijn eerste competitiewedstrijd in 2019, tegen Altior uit Langeraar. Op het splinternieuwe kunstgrasveld kon trainer Raymond de Jong nog niet beschikken over de geblesseerden Jesper Oudshoorn en Mathijs van Rijn. Laatsgenoemde is al een lange periode uit de roulatie en zijn terugkeer is nog niet aanstaande.

In het duel tegen Altior pakte de thuisclub direct het initiatief. Met Sven Vlasman als centrumspits bleek al snel dat KDO een goed aanspeelpunt voorin had. Fysiek sterk en met slimme steekballen was Vlasman veelvuldig betrokken bij gevaarlijke Kwakelse aanvallen. In de 7e minuut wist de 29-jarige aanvoerder na een prima voorzet van Mitchel Smits teamgenoot Thomas Stevens schuin vrij voor de keeper te zetten. Stevens schoot de bal evenwel rakelings naast de linkerpaal.

Vlak hierna liet Jesse Stange zich eveneens positief gelden. De aanvaller stuurde twee verdedigers het bos maar mikte vervolgens van ver een meter te hoog. Het jeugdige Altior had in het eerste half uur veel moeite met het verzorgde positiespel van de Kwakelaars. Door middel van felheid en wilskracht hield de ploeg in eerste instantie stand, aanvallend had de formatie uit Langeraar weinig in te brengen.

Op voorsprong
Door een van richting veranderd schot van Thomas Stevens leek KDO in de 25e minuut op voorsprong te komen, zijn inzet belandde echter op de rechterpaal. Zeven minuten later viel alsnog de verdiende openingstreffer voor de thuisclub. Na een perfecte voorzet vanaf de rechterkant van Joris Kortenhorst nam Jesse Stange de bal in één keer op zijn schoen, het leer vloog hard in de touwen langs doelman Jeroen Sassen.

Vlak hierna ontsnapte KDO aan een snelle gelijkmaker toen de bal uit een corner voorlangs het Kwakelse doel ging, gelukkig voor de thuisploeg wist niemand de bal aan te raken. Met een 1-0 stand floot de scheidsrechter, die veel toeliet in de eerste helft, even later af voor de rust.

Hoogtepunt
In de tweede helft ging het harder waaien en regenen, wat helaas het spel van beide ploegen niet ten goed kwam. In de 60e minuut voorkwam doelman Tobias Ravelli de gelijkmaker, toen hij een schot van dichtbij goed wist te pareren. Nadat zowel KDO als Altior enkele wissels doorvoerden, zorgde Sven Vlasman in de 78e minuut voor het hoogtepunt van de tweede helft.

In de kluts ontving Sven de bal ter hoogte van de penaltystip van Thomas Stevens. Met zijn rug naar het doel was hij twee verdedigers van Altior te slim af door naar buiten uit te wijken om vervolgens met een droge knal de 2-0 in de verre hoek te schieten. Hiermee leek de wedstrijd beslist te zijn, maar in de 85e minuut kwam Altior via Jimmy Egberts uit het niets op 2-1.

Hierdoor kon er nog een hectische slotfase ontstaan, de Kwakelse defensie hield in de laatste minuten echter prima stand. Na ruim negentig minuten spelen was de verdiende overwinning een feit en snakten alle spelers naar een warme douche.

Wederom Altior verslagen door de roodwitten. Ook het heenduel begin november leverde winst (2-5) op voor KDO. Door de overwinning van zondag is de formatie van Raymond de Jong gestegen naar de vijfde plaats op de ranglijst, slechts drie punten achterstand op de nummer drie ROAC. Aankomende zondag speelt KDO een uitwedstrijd tegen ESTO. In Bodegraven treffen de Kwakelaars dan de nummer 12 in 2C.

Wedstrijdinfo: Paul Hogerwerf (KDO)

ReageerKDO-Altior 2-1 (0-1)

1-0 Jesse Stange
2-0 Sven Vlasman
2-1 Jimmy Egberts

Opstelling KDO:
Tobias Ravelli, Mitchel Smits, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Joris Kortenhorst, Thomas Stevens (80e Bas Kok), Joeri Stange (88e Menno Lingeman), Sven Vlasman, Bart Hoving en Jesse Stange (73e Niels Ruhe).

3-2: ESTO-KDO

Stand/Uitslagen 3A
Volledige programma dit seizoen

 

 
Klaas Leegwater
27-1-2019
20.00 uur