Joeri Stange in actie tegen Alphen. Van aanvaller naar middenvelder.     Foto: AAV Alphen
 
 

KDO op "sublieme wijze" langs AlphenDik tevreden was KDO-trainer Raymond de Jong na de ruime 4-1 winst op AVV Alphen. "Vooral de eerste helft speelde mijn team subliem." Door de vijfde seizoenswinst maakt de club uit de Kwakel een sprongetje op de ranglijst naar de middenmoot van 2C.


KDO-Alphen 4-1 (2-0)
Tweede klasse C
28-1-2018


Tsja...hoe moet je dat als trainer oplossen bij zoveel goede aanvallers in je selectie, drie beschikbare plaatsen en ze toch allemaal wilt laten spelen? Een luxeprobleem voor trainer Raymond de Jong van KDO aan de vooravond van het belangrijke thuisduel tegen regiobuurman AVV Alphen, evenals de Kwakelaars vorig seizoen gepromoveerd naar de tweede klasse.

Voorheen vielen alle stukje van de puzzel voor De Jong precies in elkaar. Altijd ontbrak er van het rijtje voorhoedespelers Joeri Stange, Jesse Stange, Mathijs van Rijn, Rick Kruit en Thijs Plasmeijer wel één of twee door een blessure, schorsing, ziekte of een vakantie. Zondag waren er vier van de vijf present aan de Vuurlijn. Wat nu? De oefenmeester kwam met een oplossing die heel goed uitpakte.

Broertjes Stange
"In de winterstop hebben we iets uitgeprobeerd en dat beviel uitstekend", vertelde De Jong na de verdiende ruime winst op Alphen tegen lokale radiozender Rick FM. "We vinden dat Jesse Stange de paar keer dat hij dit seizoen als linksbuiten speelde het uitstekend heeft gedaan. Super gevaarlijk, heel veel dreiging. Dus we hebben er voor gekozen hem daar een vaste plaats te geven." Ja...maar dat was toch de vaste stek van broertje Joeri? Heibel in huize Stange?

De Jong: "Welnee joh..we hebben Joeri een linie teruggehaald naar de linkshalf positie. Tijdens een oefenduel in januari tegen RKDES (4-0 winst red.) liep dat als een trein. Dus na overleg met het team gaan we vanaf nu zo voetballen. Mathijs van Rijn in de spits, op rechts Thijs Plasmeijer. Op tien Bart Hoving en rechtshalf Sven Vlasman. Man...ik heb met deze opstelling genoten van de eerste helft tegen Alphen. We speelden echt heel sterk. Niet alleen de aanval, het gehele team."

Dat de thuisclub voor rust heel goed acteerde moest achteraf ook Rob Wolsleger, trainer van de bezoekers, voor de microfoon van Studio Alphen ruiterlijk toegeven. "We kwamen er niet aan te pas. We waren niet bij machte er iets tegenover te zetten. KDO deed het heel goed. Ze klapten er vol op, ze speelden puur voor de winst. We hadden er totaal geen goed antwoord op. En eigenlijk telde dat voor de gehele wedstrijd."

Initiatief
KDO ging zonder de geblesseerde verdediger Joris Kortenhorst (gebroken teen) als een komeet van start tegen het lager genoteerde Alphen. Van meet af aan nam de thuisformatie het initiatief. Dat leidde al in de 3e minuut tot het Kwakelse openingsdoelpunt. Na een prima pass van Menno Lingeman op Mathijs van Rijn schoot laatstgenoemde de bal door de benen van doelman Rick de Vries.

KDO, met Sven Vlasman voor het eerst sinds ruim twee jaar jaar weer in de basis, maakte het spel en de ploeg van Wolsleger had hier geen enkel weerwoord op. In de 20e minuut was het dan ook niet verrassend dat het 2-0 werd. Thijs Plasmeijer werd door Aatif El Bouny onderuitgehaald in het zestienmetergebied, waardoor KDO een strafschop kreeg. Jim Klijn ging achter de bal staan en tekende uiterst koelbloedig de tweede Kwakelse treffer van de middag aan.

Wederom strafschop
In de tweede helft speelde KDO met de felle wind in de rug en poogde de wedstrijd snel in het slot te gooien. Alphen vocht echter voor haar laatste kans en oogde scherper dan in de eerste drie kwartier. In de 63e minuut kwam de spanning daadwerkelijk terug toen de gasten via Yassine Barrakide 2-1 wist te maken. De thuisploeg raakte niet van slag door de tegentreffer, de formatie van De Jong bleef strijden voor elke bal.

Na een geweldige actie van Mathijs van Rijn aan de linkerkant van het veld werd Jesse Stange rond de penaltystip gevloerd. Opnieuw mocht Jim Klijn van scheidsrechter Van Hees vanaf elf meter vrij en succesvol uithalen. De 3-1 betekende beslissing wedstrijd.

Oppermachtig
Wat betreft het aantal doelpunten zat er nog meer in het vat voor het sterk spelende KDO. Jesse Stange, dit seizoen overgekomen van buurman ARGON, strafte geklungel van de Alphense doelman De Vries genadeloos af. De behendige Stange, bij de Kwakelaars vanaf nu dus de vaste bespeler aan de linkerkant, vierde het Kwakelse doelpunt op uitbundige wijze.

De Jong: "Na de vroege 1-0 maakten wij het spel. Alphen kwam er niet aan. We gaven heel veel druk op hun achterhoede. En nogmaals, ik vond het van mijn team een sublieme eerste helft. Maar ook na rust was het goed. We waren oppermachtig. Heel belangrijke winst, we komen los van de onderste regionen."


Wedstrijdinfo: Paul Hogerwerf
Reactie trainer KDO: Rick FM
Reactie trainer Alphen: Studio AlphenKDO-AVV Alphen 4-1 (2-0)

1-0 Mathijs v Rijn
2-0 Jim Klijn (pen.)
2-1 Yassine Barraki
3-1 Jim Klijn (pen.)
4-1 Jesse Stange

Scheidsrechter: Olav v Hees (Berkel en Rodenrijs)
Toeschouwers: 173

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman (87e Frank Hogerwerf), Jim Klijn, Timo Kas, Mitchel Smits, Sven Vlasman, Thijs Plasmeijer, Bart Hoving (83e Bas Kok), Mathijs van Rijn (83e Max Wessels), Joeri Stange en Jesse Stange.

Volgende wedstrijd op 4 februari: TAC'90-KDO

Stand/Uitslagen 2C
Volledig competitieprogramma KDO dit seizoen

 


 
Klaas Leegwater
29-1-2018
15.00 uur


Reageer
   Tegenstanders 2C

  Alphen
DSOR
DSOV
Foreholte
GDA
HVV
KDO
Laakkwartier
Pancratius
RKDEO
ROAC
TAC'90
Teylingen
VUC

Stand/Uitslagen

Selectie en wedstrijdschema KDO