Jack Honsbeek terug bij Legmeervogels.     Archief-foto: Minke Wiggerink
 
 

Jack Honsbeek terug op de bank bij Legmeervogels




Legmeervogels
Jack Honsbeek
27-1-2019


Jack Honsbeek is teruggekeerd op de Randhoorn. Twee jaar na zijn vertrek bij eersteklasser Legmeervogels zat Honsbeek vanmiddag in Amsterdam tijdens de wedstrijd tegen AGB (0-1) plotseling op de bank naast hoofdtrainer Florian Wolf.

Navraag leert dat de zondagclub aan Honsbeek heeft gevraagd in de tweede competitiehelft de rol als assistent op zich te nemen. Tot aan de winterstop vervulde Mohamed Ajar, vorig seizoen overgekomen van het Hoofddorpse UNO, die functie. Waarom Ajar van het toneel is verdwenen is onduidelijk.

VVSB
Honsbeek leidde Legmeervogels vanaf seizoen 2013-2014 vier jaar. In 2016 werd Honsbeek met Legmeervogels kampioen in de tweede klasse. Een jaar later verhuisde de Leidenaar naar de Bollenstreek om assistent te worden van Mark Schennings bij VVSB. Een paar maanden later werd Honsbeek na het wegsturen van Schennings benoemd als interim-hoofdtrainer bij de club uit Noordwijkerhout.

Honsbeek vervulde die rol naar tevredenheid, voor seizoen 2018-2019 werd de oefenmeester door VVSB aangesteld als hoofdtrainer. Het bleek de verkeerde keuze, de tweede divisionist verloor zeven wedstrijden op rij en belandde stijf onderaan de ranglijst. Eind oktober 2018 betekende dat exit Honsbeek bij VVSB. Drie maanden later duikt de trainer dus op bij zijn 'oude liefde' Legmeervogels.

Winst op AGB
Na overleg met hoofdtrainer Florian Wolf is Honsbeek toegevoegd aan de technische staf. Belangrijkste opdracht voor het duo is Legmeervogels uit het slop te halen. De club uit Uithoorn boekte vanmiddag in Amsterdam succes. Hoofdveld (natuurgras) van AGB was afgekeurd, op het naastgelegen terrein van Vlug en Vaardig 1-0 winst tegen nummer acht AGB.

Door het lint
Doelpuntenmaker halverwege de tweede helft was van Martijn Tjon-A-Njoek, zijn zevende competitietreffer. Scheidsrechter Westhoff ontging dat Tjon-A-Njoekde bal met de hand beroerde. AGB probeerde in de slotfase de gelijkmaker te forceren, Legmeervogels hield stand. Na afloop liepen de gemoederen in Amsterdam volgens de verslagever van radiostation Rick FM hoog op, speler van AGB ging helemaal door het lint.

Derde overwinning een feit, Uithoornaars stijgen op ranglijst twee plaatsen naar de elfde positie. Volgend seizoen is Florian Wolf trainer bij derde divisionist SJC in Noordwijk. Opvolger van Wolf vanaf de zomer is Roy van der Mije. Welke betrekking Honsbeek volgend seizoen heeft is onbekend.

Reageer

 
 
Advertentie:


 


 




Klaas Leegwater
27-1-2019
16.30 uur