Aalsmeer (za) oefent vanavond tegen RODA'23

In derde klasse (zon) inhaalduels op doordeweekse avondenOefen/inhaal
FC Aalsmeer
29-1-2019

Eersteklasser FC Aalsmeer speelt vanavond oefenwedstrijd tegen RODA'23. De tweedeklasser (zon) uit Bovenkerk bezet momenteel de vierde positie in 2B, elf punten achtstand op koploper SDZ. RODA'23 promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse.

Oefenduel aan de Beethovenlaan begint vanavond 20.30 uur. Voor het team van Van Garderen geldt de oefenwedstrijd als aanloop naar de streekderby in Amsterdam tegen AFC.

Afgelopen zaterdag werd de veertiende speelronde in 1A afgelast. De KNVB had, volgens velen te voorbarig, alle wedstrijden in district West wegens de sneeuwval en vorst uit het programma gehaald. De speelronde in 1A, oa FC Aalsmeer-Zwaluwen'30 is opnieuw vastgesteld op zaterdag 23 februari.

Krapte op voetbalkalender
In de derde klasse West 2 (groep Q1) zorgen de afgelastingen van de laatste weken voor problemen op de voetbalkalender. Zoals bekend wordt er eerst een halve competitie afgewerkt waarna clubs worden onderverdeeld in een promotie- en degradatiegroep. In opnieuw een halve competitie wordt bepaald welke ploegen er zullen promoveren/degraderen. Start van deze competitie staat gepland op 17 februari.

Het resterende programma van de huidige halve competitie komt in het nauw. Na de afgelasting tien dagen geleden van drie duels heeft de competitieleider vNispen-ASC, Sporting Leiden-MMO en Warmunda-SJZ donderdagavond 7 februari op het programma gezet. De afgelasting afgelopen zondag van MMO-FC Aalsmeer wordt dinsdagavond 12 februari ingehaald.

Onlangs voerde de KNVB al de maatregel in dat clubs met een kunstgrasveld vanaf nu verplicht zijn uit te wijken bij afgelasting van het natuurgrasveld. Inmiddels is door de afgelastingen de stand in groep Q1 behoorlijk scheefgetrokken.

Gelet op het aantal verliespunten maakte Leiden Amateurvoetbal deze stand op:

DIOS (9)
Nicolaas Boys (14)
Sporting Leiden (14)
RKDES (15)
ASC (15)
Voorschoten’97 (15)
Van Nispen (18)
Graaf Willem II VAC (18
SJZ (19)
WVC (20)
AVV Alphen (21)
Aalsmeer (21)
MMO (25)
Warmunda (29)
Bernardus (29)

Reageer

Advertentie: 

 
Klaas Leegwater
29-1-2019
11.00 uur