Periodetitel Nicolaas Boys, nieuwe speler voor RKDES
Eerste periode
Derde klasse A zon
29 -4-2018


Nicolaas Boys heeft de eerste periodetitel binnengehaald. De ploeg uit Nieuwveen won zondag het inhaalduel bij WVC met 4-2. Een gelijkspel voor de nummer vier uit 3A was voldoende. Ruststand in Oude Wetering was 1-3. Aanvaller Menno Moerdijk scoorde tweemaal.

Andere kanshebber Altior grijpt door de winst van Nicolaas Boys naast de eerste seizoensprijs. De koploper kan nu vol inzetten op verovering van de tweede periodetitel. Zoals de zaken er nu voor staan biedt een driepunter volgende week in de inhaalwedstrijd tegen Van Nispen voor de lijstaanvoerder zekerheid.

Kleine kans RKDES
Mogelijk is een gelijkspel of verlies voor Altior eveneens genoeg, dat is afhankelijk van het resultaat dat RKDES aanstaande donderdagavond tegen datzelfde Van Nispen boekt. Op dit moment staan de Kudeltaarters in de stand van de tweede periode op twee punten achterstand van de ploeg uit Langeraar.

De kansen op de tweede periodetitel zijn voor RKDES relatief klein. De ploeg van Jesse Donker is nog volop verwikkeld in de titelrace. Mochten de roodzwarten naast rechtstreekse promotie grijpen is het belangrijk elk geval de tweede positie te bemachtigen om zeker te zijn van de nacompetitie. Plek drie of vier geven hier wellicht ook recht op, maar dat hangt weer af welk team de derde periodetitel verovert.

Stand 2e periode (9 duels):
1 Altior   8-19 +11
2 Stompwijk'92 9-18 +13
3 RKDES   8-17 +7

do 03/5 Van Nispen-RKDES (20.30 uur)
zo 06/5 Van Nispen-Altior
zo 06/5 WVC-ASC
zo 06/5 Kickers'69-FC Aalsmeer

Nieuwe speler voor RKDES
RKDES heeft voor volgend seizoen de selectie uitgebreid met Troy Zwanenberg. De 26-jarige verdediger/middenvelder voetbalt momenteel in een vriendenteam bij SV Hoofddorp. Begonnen in de de jeugd van Geuzenmiddenmeer werd Zwanenberg op jeugdige leeftijd gescout door grote buurman Ajax.

Na een jaar in de A2 bij de Amsterdammers stapte de speler over naar SV Hoofddorp. De laatste seizoenen speelde Zwanenberg voornamelijk voor derdeklasser sv DIOS, maar koos vorig jaar om op een lager niveau te gaan acteren. Eind dit seizoen verhuist Zwanenberg dus naar RKDES.

Zoals het er nu naar uit ziet zal de selectie bij de Kudelstaarters weinig mutaties ondergaan. Nieuwe trainer voor volgend seizoen Kiri Kalaitzis heeft inmiddels diverse gesprekken met de spelersgroep achter de rug. Tot dusver heeft niemand aangegeven te vertrekken of te stoppen.

Ook clubtopscorer Indy van Koert , die eerder aangaf open te staan voor voetballen op een hoger niveau, zal volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk weer het roodzwart dragen. Van Koert: "Zoals het er nu naar uit ziet wel."

Aanstaande donderdagavond vervolgt RKDES de competitie in De Zilk met inhaalwedstrijd tegen Van Nispen. Nog vier duels te spelen, achterstand op koploper Altior bedraagt drie punten.

Reageer

Advertentie:

 

 
Klaas Leegwater
29-4-2018
20.00 uur

Tegenstanders 3A

  ASC
Altior
Bernardus
DIOS
FC Aalsmeer
Kickers'69
Nicolaas Boys
Van Nispen
RKDES
FC Rijnland
SJZ
Stompwijk'92
WVC
Warmunda

Stand/Uitslagen