Wedstrijdmoment HVV-KDO.   Foto: Haaglandenvoetbal.nl

KDO blijft tweedeklasser, Legmeervogels gedegradeerd

12-6-'22 17.30 uur | HVV-KDO 1-0 | Door: Klaas Leegwater

KDO blijft tweedeklasser. De roodwitten slaagden er zondagmiddag niet in om in de eerste ronde van de nacompetitie eersteklasser HVV opzij te zetten. In Den Haag verloren de Kwakelaars met 1-0.

De nipte nederlaag van KDO was terecht. De thuisploeg had het beste van het spel en kreeg de meeste kansen, maar ging slordig met de mogelijkheden om.

Na een 0-0 ruststand voerde HVV de druk op. Halverwege de tweede helft kwamen de gastheren op 1-0 door een treffer van Quinten Jakobs, de 17-jarige aanvaller kopte uit een voorzet knap binnen langs doelman Jesper Oudshoorn.

Met een aantal verse krachten poogde KDO-trainer Mark Wietsma de tegenstander in het laatste kwartier nog pijn te doen. Sven Vlasman was met een volley nog dicht bij de 1-1, maar zag zijn inzet gekeerd worden op de doellijn.

Het bleef 1-0. Opluchting en een feestje bij de thuisclub, HVV door naar de volgende ronde voor de wedstrijd tegen Antibarbari. Na afloop wat frustratie bij de bezoekers, scheidsrechter Verhoeve zag zich genoodzaakt Joeri Stange de rode kaart te tonen.

KDO-trainer Wietsma toonde zich na de wedstrijd realistisch. "We hebben er vandaag alles aan gedaan. Er zat wat spanning op mijn team, maar dat vloeide snel weg en daarna hebben veel arbeid verricht. Uiteindelijk kan ik wel vrede hebben met deze uitslag, HVV is een goede ploeg."

Voor Wietsma was het de laatste wedstrijd met de Kwakelaars. De oefenmeester vertrekt na twee seizoenen en leidt vanaf augustus de selectie van RODA'46 in Leusden. "Ik ben trots wat we met de selectie en staf hier in twee jaar hebben neergezet. KDO is een mooie club en het was fijn werken."

Degradatie Legmeervogels
Legmeervogels is vanmiddag gedegradeerd naar de tweede klasse. De ploeg van interim-trainer Jack Honsbeek (hoofdtrainer Ton Pronk werd afgelopen week ontslagen) slaagde er niet in om met een overwinning op sv Theole de tweede ronde van de nacompetitie te bereiken. De geelblauwen verloren na verlenging op eigen terrein met 3-1.

Legmeervogels kwam in de eerste helft (7e minuut) nog wel op voorsprong door een doelpunt van Mitchell Verschut. Voordat de pauze aanbrak slaagde tweedeklasser Theole erin de 1-1 op het bord te zetten.

In de tweede helft kreeg de thuisclub mogelijkheden op de 2-1, met name Jasper Burgers was dicht bij een voorsprong. Na negentig minuten moest de verlenging de beslissing brengen. De bezoekers vonden nog twee keer het net. Het jeugdigde Legmeervogels kon niet meer boven zichzelf uitstijgen om er nog een goed resultaat uit te slepen.

Na een vijfjarig verblijf in de eerste klasse, speelt Legmeervogels volgend seizoen een trede lager. De club verhuist naar het zaterdagvoetbal, waarschijnlijk worden de geelblauwen ingedeeld in 2A bij FC Aalsmeer.