Bekeravontuur KDO strandt onverwachts in Hoogwoud
Grashoppers-KDO 2-1 (0-1)
Districtsbeker
15-11-2018


Op een doordeweekse avond een busreis van bijna 160 kilometer (heen en terug) maken en dan rond middennacht vermoeid en vol teleurstelling terugkeren in de Kwakel. Het overkwam tweedeklasser KDO donderdagavond in de tweede ronde van de districtsbeker. De formatie van Raymond de Jong verloor in Hoogwoud met 2-1 van derdeklasser Grashoppers.

Na een redelijke eerste helft waarin KDO via een prachtig afstandsschot van centrumspits Mike van der Weijden op 1-0 voorsprong kwam, zakten de bezoekers na de pauze ver terug. Rond de 60e minuut kwam de thuisploeg verdiend op gelijke hoogte. Kort daarvoor schoot Jesse Stange op de paal, in de daarop volgende aanval scoorde Grashoppers de gelijkmaker.

Eigen doelpunt
KDO, in de eerste ronde MSV'19 uitgeschakeld, kon na rust niet het normale niveau naar boven halen om de thuisformatie het vuur aan de schenen te leggen. Grashoppers, in 3A (zon) op een zesde positie, hield vrij simpel stand en wist drie minuten voor tijd op voorsprong te komen door een eigen doelpunt van de Kwakelaars.

In de slotminuut kreeg KDO de mogelijkheid om nog langszij te komen. Jim Klijn maakte het bekerdrama van de Kwakelaars compleet door vanaf de penaltystip de bal over het doel te knallen.

Bekeravontuur KDO voorbij, de club ontbreekt vrijdagmiddag in koker bij de loting van de derde ronde. Grashoppers hoopt op een mooie volgende tegenstander. KDO speelt aanstaande zondag voor de competitie thuisduel tegen ESTO.

Wedstrijdinfo: Twitterfeed KDO

Reageer


 

 
Klaas Leegwater
15-11-2018
22.30 uur