De Jong na verlies: "Schandalige beslissing scheids."GDA-KDO 3-2 (0-1)
Tweede klasse C
22-4-2018


KDO liep afgelopen zondag in Den Haag tegen de tiende seizoensnederlaag aan. In de wedstrijd tegen het veel hoger genoteerde GDA gingen de Kwakelaars met 3-2 het schip in. Over negentig minuten een onterecht verlies, de bezoekers waren op z'n minst gelijkwaardig aan de nummer vier uit 2C.

In de ogen van KDO was het optreden van scheidsrechter Jan Jung voor een groot deel debet aan het verlies. Trainer Raymond de Jong uitte na afloop hevige kritiek op de arbiter. "Schandalig optreden."

De oefenmeester van KDO doelde op een cruciaal moment in de wedstrijd waarbij de Kwakelaars volgens de roodwitten ernstig werden benadeeld. Nadat de bezoekers in de eerste helft via Mathijs van Rijn op 1-0 voorsprong waren gekomen beleefde KDO in het begin van het tweede bedrijf een dramatische tien minuten.

Eerst kwam GDA door een omstreden doelpunt van Mo Achalhi op 1-1. Volgens alle roodwitten een goal in duidelijke buitenspelpositie. Arbiter Jung wuifde alle Kwakelaarsde protesten, inclusief het vlagsignaal van grensrechter Ron Rijnders resoluut weg.

"Belachelijk"
Een paar minuten later ontstak KDO helemaal in woede bij een treffer van opnieuw Van Rijn die de bal na een hoge dieptebal fantastisch diagonaal in de kruising kopte. Ook hier ging de vlag van de grensrechter omhoog en tot ontsteltenis van de bezoekers honoreerde de leidsman nu wél het signaal voor buitenspel.

"Honderd procent geen buitenspel, schandalig dat er gevlagd werd en nog schandaliger dat de goal werd afgekeurd. Ze zaten er faliekant naast, echt belachelijk. Ik kreeg zelfs het idee dat het afgesproken werk was", fulmineerde trainer De Jong na afloop voor de microfoon van RICK FM.

KDO, dat zondag een lange lijst aan spelers (schorsingen en blessures) moest missen, was nog bezig met het verwerken van de domper toen de thuisclub rond de 60e minuut de 2-1 en 3-1 aantekende.

Opnieuw Mo Achalhi en een score van Nabil Benali brachten de gastheren op een marge van twee goals. Ver in blessuretijd deed KDO nog iets terug, Van Rijn knalde uit een penalty binnen nadat de aanvaller hard was onderuitgehaald.

"Doorslaggevende fouten"
Het tiende seizoensverlies was door KDO moeilijk te verwerken. De Jong ging kort na de wedstrijd verhaal halen bij de scheidsrechter. "Ik wilde zijn verhaal wel eens horen over de cruciale fase kort na rust. 'De grens vlagde dus dacht dat jullie aanvaller er al stond voordat hij de bal ontving', vertelde hij mij. Belachelijk...daar was helemaal geen sprake van. De bal was erg lang onderweg. Schandalige beslissing. Het waren belangrijke fouten die doorslaggevend waren voor de einduitslag."

KDO nu op de tiende positie in 2C. Acht punten voorsprong op nummer elf Foreholte. Met nog drie duels op de rol moet het wel heel raar lopen willen de debuterende Kwakelaars niet ook volgend seizoen in de tweede klasse spelen. Laatste drie tegenstanders zijn RKDEO, HVV en VUC. Donderdagavond 3 mei speelt KDO vriendschappelijk tegen eersteklasser Legmeervogels. Aanvang op De Randhoorn is 20.00 uur.

Reactie trainer De Jong: RICK FM

Advertentie:


GDA-KDO 3-2

Scheidsrechter: Jan Jung (Schiedam)
Toeschouwers: 133

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Max Wessels, Sven Vlasman (78e Fabian van der Hulst), Timo Kas, Erik Verbruggen, Bas Kok, Thijs Plasmeijer (78e Thomas Stevens), Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Jesse Stange (78e Mika van der Weijden).

Volgende competiewedstrijd op 13 mei: KDO-RKDEO

Stand/Uitslagen 2C
Volledig competitieprogramma KDO dit seizoen

 


 
Klaas Leegwater
25-4-2018
21.00 uur


Reageer
   Tegenstanders 2C

  Alphen
DSOR
DSOV
Foreholte
GDA
HVV
KDO
Laakkwartier
Pancratius
RKDEO
ROAC
TAC'90
Teylingen
VUC

Stand/Uitslagen

Selectie en wedstrijdschema KDO