Florian Wolf, staand voor de bank dit seizoen bij Legmeervogels.     Foto: Ronald Bakker (Het Amsterdamsche Voetbal)
 
 

Trainer Florian Wolf naar SJC
Florian Wolf
Nieuwe trainer SJC
16-12-2018


Al na één seizoen zullen de wegen van eersteklasser Legmeervogels en trainer Florian Wolf zich gaan scheiden. De 32-jarige oefenmeester is volgend seizoen werkzaam voor SJC, de derde divisionist uit Noordwijk. Wolf: "Deze stap past precies in de lijn van mijn ambities. Ik wil graag hogerop. Als er dan een club als SJC langskomt kun je dat niet laten passeren. Ik heb eerder in de bollenstreek gewerkt bij Katwijk, een geweldige ambiance. Het voetbal leeft daar enorm, een club uit die streek past precies bij mij."

SJC (Sint Jeroens Combinatie) promoveerde vorig seizoen onder leiding van trainer Sjaak Polak vanuit de hoofdklasse naar de derde divisie. Momenteel gaat het een stuk minder met de zondagclub uit Noordwijk. Met de vijftiende positie neemt het gemor in de badplaats toe. Een maand geleden gaf Polak, eerder trainer van GDA en Quickboys, te kennen SJC te verlaten. Wat het volgende station wordt van de Hagenaar is niet bekend.

SJC meldt op de clubsite: 'Direct na het nieuws over het vertrek van Sjaak Polak kregen we meerdere sollicitanten op gesprek. Ruim een week geleden heeft ook de spelersraad kennis gemaakt met twee kandidaten. Bij dit laatste gesprek kwam een duidelijk beeld naar voren bij de spelersraad van deze trainers en werd er de voorkeur uitgesproken voor Florian Wolf.'


Intentie was doorgaan
Florian Wolf maakte zondagochtend zijn beslissing bij Legmeervogels bekend. De mededeling kwam voor de club uit Uithoorn als een verrassing. Technisch Manager Henny Snel: "Een week geleden hebben we nog de intentie uitgesproken dat we met elkaar verder wilden. Ondanks de mindere prestaties dit seizoen waren we tevreden over Florian. We zagen de laatste periode een stijgende lijn in deze relatief nieuwe spelersgroep."

Snel vervolgt: "Ook de selectie was positief over contractverlenging van de trainer. Maar je weet hoe het soms gaat in het voetbal, binnen een paar dagen kan alles weer anders zijn. En ik begrijp de beslissing van Florian ook, een club trainen op derde divisieniveau is een logische stap. Voor Legmeervogels betekent dat er een vacature is ontstaan. Komende weken zullen de kandidaten zich wel aanmelden, daar zal best een geschikte trainer tussen zitten."

"Rond vijfde positie"
Voordat Wolf trainer werd van Legmeervogels was hij twee jaar actief bij FC Uitgeest waarmee hij promoveerde naar de eerste klasse. Wolf was eerder trainer van de A1 van FC Volendam, assistent-trainer en trainer van het tweede elftal bij Katwijk. In het huidige seizoen bij Legmeervogels staat Wolf met zijn team in de gevarenzone, op de 13e positie. Acht duels verloren.

Wolf denkt dat hij het lopende seizoen bij Legmeervogels goed kan afmaken. "Begin van de competitie was lastig. Een groep met veel nieuwe spelers. Laatste weken duidelijk een stijgende lijn. Deze selectie heeft de kwaliteiten om straks rond de vijfde positie te eindigen. Daar ben ik van overtuigd. Onze huidige plek op de ranglijst is ver onder ons kunnen."

Foto: Ronald Bakker

Reageer

 
 
Advertentie:


 


 
Klaas Leegwater
16-12-2018
15.30 uur