Eerste punten voor AalsmeerFCA-Warmunda 2-0 (2-0)
Derde klasse A zon
14-10-2018

Derdeklasser FC Aalsmeer is eindelijk van de hatelijke nul af. In de vierde competitiewedstrijd pakten de rood groenen de eerste punten door het laaggeplaatste Warmunda met 2-0 te verslaan. Op de ranglijst is de ploeg van Bragonje nu gestegen naar plek elf, vier punten achterstand op positie zes die na de halve competitie recht geeft op deelname aan de promotiepoule. Zover is het nog lang niet, de eerste driepunter geeft de Aalsmeerders wel een scheutje vertrouwen.

Tegen Warmunda, dat evenals FC Aalsmeer in de beginfase van de competitie recht had op klagen over het gebrek aan geluk, speelde de thuisclub een sterke eerste helft. Met Bewar Kasim deze competitie voor de eerste keer in de basis werd Warmunda onder druk gezet. Dat leidde in de 25e minuut tot de 1-0. Verdediger Richard Melman stoomde langs de zijkant op, uit zijn voorzet tikte aanvaller Jeroen Ezink de bal handig langs doelman Joran Kret.

Een kleine tien minuten later volgende score op het bord. Mo Alaswad had een prima voorbereidende actie in huis en bediende Bewar Kasim op maat. Dat betekende de 2-0. De doelpuntenmaker (foto), spelend op het middenveld als vervanger van de geblesseerde Joeri van de Schraaff, groeide in Hornmeer uit tot de beste man van het veld. Sterk in het verdelen van het spel en was gevaarlijk en succesvol voor de goal. Zijn eerste optreden in de basis deze competitie smaakte naar meer.

Alaswad had nog voor rust de 3-0 op zijn schoen. Prachtig zeilde de bal richting de kruising, goalie Kret had een dito redding in huis. Op het laatste moment verwerkte de doelman het leer tot hoekschop.

Vijf aanvallers
In de tweede helft moest FC Aalsmeer meer naar achteren. Warmunda was kort na de thee kansrijk, een harde schuiver vloog centimeters naast de paal. Daarna toonde de achterste linie van de thuisploeg haar kwaliteit.

De defensie van de rood groenen, met aan het hoofd doelman Pim Doeswijk en centrale verdedigers Nick Sluijs (later vervangen door Robin Kruisman) en Alexander Goes, bleef goed overeind bij de aanvalsgolven van Warmunda dat uit alle macht probeerde nog iets aan de achterstand te doen. In de loop van de tweede helft gingen de bezoekers zelfs met vijf aanvallers spelen. De thuisclub hield de muur potdicht.

FC Aalsmeer na de eerste winst van de nul af, paar plaatsen gestegen op de ranglijst. Warmunda blijft met één punt onderaan de ranglijst bungelen. Zondag speelt FC Aalsmeer een uitduel bij nummer drie Van Nispen.

Voor aanvang van het duel werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de afgelopen zaterdag overleden Dolf Wilting. Wilting was een graag gezien persoon bij het zaterdagvoetbal van eerst lange tijd VV Aalsmeer en de laatste jaren bij fusieclub FC Aalsmeer waar hij een belangrijke schakel was bij het veteranenvoetbal. Ook was hij een van de initiatiefnemers van het Walking Football bij de club.

Restant van het gestaakte thuisduel tegen ASC (blessure arbiter in 60e minuut bij 0-1) wordt gespeeld op zondag 11 november.
Bron wedstrijdinfo: Wim Nederstigt (FC Aalsmeer).

Reageer


FCA-Warmunda 2-0 (2-0)

Scheidsrechter: Frank Pille (Nieuwerkerk)
Toeschouwers: 118

1-0 Jeroen Ezink (24e)
2-0 Bewar Kasim (33e)

Basisopstelling FC Aalsmeer:
Pim Doeswijk, Richard Melman, Nick Sluijs, Pawel Kocon, Alexander Goes, Miro Mirowski, Sten Piet, Bewar Kasim, Mo Alaswad , Remi Pasternak en Jeroen Ezink.

14-10: Van Nispen-FC Aalsmeer

Stand/Uitslagen 3A

Dit seizoen zijn in West2 de derde- en vierdeklasse samengevoegd. In vier poules van 15 teams wordt eerst een halve competitie gespeeld. Daarna een schifting waarbij de bovenste zes teams van elke poule in opnieuw een halve competitie (2x12 teams) gaan strijden voor promotie. De overige teams spelen voor handhaving. Volgend seizoen is er wel weer een vierde klasse. Meer info hier.


Advertentie:

 

 
Klaas Leegwater
15-10-2018
11.00 uur