Daan van Huffel van FC Aalsmeer wordt belemmerd in zijn spel.   Foto: Jaap Maars
 
 

Aalsmeer komt tegen hekkensluiter moeilijk op gang
FCA-Victoria 3-2 (1-1)
Eerste klasse A zat
24-11-2018, Aalsmeer


Hoop gemor en veel chagrijn bij het thuispubliek tijdens het kwartiertje opwarmen in het clubhuis van FC Aalsmeer. De eerste helft was achter de rug en het vertoonde spel van de formatie van Van Garderen tegen hekkensluiter Victoria kon de kou bij de aanhang geen moment uit de verkleumde lichamen verdrijven.

Niet alleen acteerden de rood groenen in de eerste helft tegen hekkensluiter Victoria minder fel dan vorige week in de enerverende wedstrijd tegen AFC, vooral voetballend kon de hoofdmacht bij lange na niet tippen aan het niveau van zeven dagen eerder. De 1-1 ruststand was voor de thuisploeg het maximaal haalbare.

Trainer Van Garderen was verbaasd over datgene wat zich in het eerste bedrijf voor zijn ogen afspeelde. "Nee...het was niet goed. We verloren teveel de duels. Heel moeilijk aan te geven waardoor dat kwam. In de rust de groep toegesproken, tactisch een kleine wijziging toegepast en je zag wat er in de tweede helft gebeurde. En het hielp natuurlijk heel erg dat we direct na de pauze op 2-1 kwamen."

Storing
De wedstrijd tussen FC Aalsmeer en Victoria kende een vreemde start. Omdat er bij het controleren van de spelerskaarten een storing was in het mobiele registratiesysteem besloot scheidsrechter Ferit Akkaya iedereen weer naar binnen te sturen in afwachting van een oplossing. Een kwartier later het beginsignaal.

Direct bleek dat FC Aalsmeer niet in goede doen was. Minder fel dus en ontzettend slordig in de opbouw. Door het ontbreken van centrale verdediger Burak Sitil had Van Garderen Sander Aznar Martinez achterin naast Eder Medina Delgado geposteerd en met Chelton Linger in de punt van de aanval was Calvin Koster een linie gezakt. Martinez moest al na een kwartier afhaken met een blessure.

Wellicht door de wijzigingen in het elftal liep het voor geen meter bij de thuisformatie. Meer dan een paar hoekschoppen en een afstandsschot kwamen de rood groenen in het eerste bedrijf lange tijd niet. Vreemd voor een ploeg die vorige week koploper AFC nog over de knie legde maar nu tot weinig in staat was tegen de rode lantaarndrager.


Chelton Linger had zaterdag een basisplaats bij FC Aalsmeer, centraal in de aanval. Daardoor was Calvin Koster een linie gezakt.   Foto: Jaap Maars

Waarschuwing
Na een waarschuwing in de derde minuut, schot van Roman Rahmani rakelings over de lat, kwam Victoria in de twaalfde minuut verdiend aan de leiding. Martinez werd aan de linkerkant op snelheid geklopt door aanvaller Rik Langhout, de voorzet van de aanvoerder werd door Hugo Oude Reimer langs doelman Nick van der Wiel geschoten.

FC Aalsmeer kon met onzorgvuldig voetbal tot acht minuten voor rust er heel weinig tegenover stellen. In de 37e minuut de eerste goede kans voor de gastheren die meteen een score opleverde. Junior Tiller kreeg een schietkans maar zag in zijn ooghoek aanvaller Martin Campbell er beter voor staan. De rechterspits, die zaterdag weer wat van zijn glans van eerdere duels terugkreeg, schoof de bal hard achter doelman Giovanni Santangelo.

Snelle score
In de tweede helft een ander spelbeeld. Heel snel kwam FC Aalsmeer op voorsprong door een score van Giliano Eijken. Santangelo kon een uithaal van Linger niet goed onder controle krijgen, Eijcken was er snel bij om de 2-1 achter de ouddoelman van FC Aalsmeer binnen te werken. Het hielp de thuisclub goed in de wedstrijd. Bal ging sneller rond, het werd minder slordig en door het aandringen van de bezoekers kregen de Aalsmeerders meer ruimte voor de uitbraak.

Rond de 68e minuut leek de wedstrijd door de 3-1 beslist. Op karakter veroverde Mark Ruessink de bal, zocht snel de diepte bij de vrijstaande Campbell die langs zijn tegenstander gleed en Santangelo voor de derde maal deze middag deed vissen. Zesde competitiedoelpunt voor Campbell.


Giliano Eijken tikt in de rebound de 2-1 binnen.   Foto: Ton v Eenennaam

Spannend
Victoria maakte het een kwartier voor tijd nog even spannend door de 3-2 achter Van der Wiel te knallen. Van behoorlijke afstand schoot Roman Rahmani prachtig in de winkelhaak. Benauwde laatste fase voor FC Aalsmeer, Van der Wiel moest paar keer handelend optreden. Aan de andere kant had Campbell de 4-1 op zijn schoen. Zijn uithaal vloog centimeters naast.

Tweede winst op rij van FC Aalsmeer dat zonder te imponeren zich in de top van 1A speelt. Achterstand op nieuwe koploper sv Argon is een punt. Volgende week uitduel tegen het altijd lastige WVHEDW dat door het vijfde competitieverlies afgezakt is naar de dertiende positie op de ranglijst.

Later videoverslag.


Na het rustsignaal bleef FC Aalsmeer-spits Chelton Linger tegen arbiter Akkaya doormekkeren. Dit leverde de aanvaller prompt een gele kaart op.   Foto: Jaap Maars


Reageer

 


 
FC Aalsmeer-Victoria 3-2

0-1 Hugo Oude Reimer (12e)
1-1 Martin Campbell (37e)
2-1 Giliano Eicken (46e)
3-1 Martin Campbell (57e)
3-2 Roman Rahmani (74e)

Scheidsrechter: Ferit Akkaya (Amsterdam)
Toeschouwers: 213

Geel FC Aalsmeer: Chelton Linger, Thomas Harte, Junior Tiller, Eder Medina Delgado.

Opstelling FCA:
Nick van der Wiel, Mark Ruessink, Eder Medina Delgado, Sander Aznar Martinez (15e Solomon Addai Pinas), Sergae Kogelans, Junior Tiller (79e Thomas Harte), Calvin Koster, Daan v Huffel, Martin Campbell, en Giliano Eijken, Chelton Linger (65e Jordy de Groot).

1-12: WVHEDW-FCA

Stand/Uitslagen 1A
Volledige programma dit seizoen


Advertentie:

 


 
Klaas Leegwater
24-11-2018
19.00 uur