FC Aalsmeertrainer Cor van Garderen: "Ik pik het niet meer."   Foto: Jaap Maars
 
 

"Ik ging uit mijn plaat. Dit pik ik niet meer."
Vraaggesprek
Cor v Garderen, FCA
7-11-2018, Aalsmeer


Eersteklasser FC Aalsmeer deed tot twee weken geleden goed mee in de strijd om de eerste periodetitel. Twee nederlagen op rij maakten de rood groenen kansloos voor de seizoensprijs. Het thuisverlies tegen titel gegadigde Huizen was een domper, de verliespartij afgelopen zaterdag bij Zwaluwen'30 (2-0) was een nog hardere tik. De formatie van Van Garderen was in Hoorn vooral voor rust geen schim van de ploeg die eerder in de competitie indruk maakte.

Trainer Cor van Garderen was na het duel tegen Zwaluwen'30 op zijn zachts gezegd not amused over de prestatie van zijn team. "De eerste helft sloeg werkelijk helemaal nergens op. Toen we daar de bus uitstapten denk je...dit wordt een mooie dag, we gaan iets goeds neerzetten, volle bak geven, de winst pakken en dan over twee weken een prachtige wedstrijd tegen AFC. Ik zag het in de eerste helft totaal niet terug bij mijn elftal. Als je zag hoe spelers de duels ingingen, zo slap."

"Doodziek"
Tijdens de rust probeerde de oefenmeester zijn ploeg op stevige wijze op scherp te krijgen. "Ik ben echt uit mijn plaat gegaan. Hun aangesproken op het slappe spel. Het voetbal sloeg nergens op. In de tweede helft hebben ze gevochten wat ze waard waren, nu was er wel de verbetenheid en de wil om te winnen. Maar als je dan ziet hoe we de tweede goal weggaven...zo knullig. Dat gebeurt ons veel te vaak, ik word er doodziek van...dat moet echt ophouden."

Niet alleen verdedigend stond FC Aalsmeer tegen Zwaluwen'30 te schutteren, ook in aanvallend opzicht konden de rood groenen vrijwel niets klaarspelen. Drie halve kansen, en dat was nog ruim geteld. Van Garderen: "Ik heb zelden meegemaakt dat we in een wedstrijd geen enkele goede doelkans kregen. Zwaluwen'30 deed het verdedigend goed, maar mijn voorhoede was door allerlei oorzaken niet in goede doen. Niet in vorm of niet fit, daar heb je mee te maken."

Martin Campbell
Het verval in vergelijking met eerder duels was wel erg groot. Hoe kan dat? Van Garderen: "Ik vind het ook raar, het moet niet kunnen. Komende periode gaan we het daar met de selectie over praten. Ik wil weten hoe ze er zelf tegenaan kijken, wat we kunnen verbeteren en hoe we dat voor elkaar gaan krijgen. Speelt ook mee dat de tegenstander onze aanvallers na vijf, zes duels beter kennen."

"Bijvoorbeeld weten ze nu precies wat de sterke punten van aanvaller Martin Campbell (foto) zijn. De tegenstanders spelen daar op in, weten hoe ze hem het beste moeten aanpakken. Dat neemt niet weg dat Martin zijn acties moet blijven maken, niet bang worden om initiatief te nemen. Het is voor hem allemaal even wennen, omgaan met nieuwe omstandigheden. Hij heeft echter kwaliteit genoeg, moet in zichzelf blijven geloven", zegt de oefenmeester.

Voor FC Aalsmeer is in aanloop naar AFC een fitte spelersgroep grootste prioriteit. Van Garderen: "Alle spelers pijnvrij en het dan tegen AFC laten zien. Of ik denk aan wijzigingen in het team? Ja..daar denk ik zeker aan. Welke dat zijn ga ik hier niet vertellen, maar duidelijk is dat hoe het in Hoorn ging niet kan. Sommige spelers presteerden op het gebied van beleving en scherpte ver onder de maat. Dat pik ik niet meer."

"Reëel blijven"
Eerste periodetitel weliswaar verkeken voor FC Aalsmeer, achterstand op de bovenste posities in 1A blijft echter klein. Wat dat betreft biedt de competitie nog alle kansen. Bij winst 17 november op AFC doen de bloemendorpers weer mee in de top.

Van Garderen: "Dat klopt...maar we moeten ook reëel blijven. Met de huidige selectie mogen we heel blij zijn als we kunnen meedoen om een periodetitel. Verhalen die ik bij de club hoor over doorstroming naar de hoofdklasse gaan mij veel te ver. Alleen als iedereen fit blijft, we weinig schorsingen oplopen en spelers elke week meer dan honderd procent inzet tonen kunnen we misschien meedraaien met de eerste vier, vijf plaatsen."

Stand/Programma 1A


Advertentie:


Reageer

 
 

 


 
Klaas Leegwater
7-11-2018
14.30 uur