Vertrouwen op goede afloop groeit bij winnend AalsmeerFCA-SVH 2-1 (1-1)
Groep Laag
10-3-2019

FC Aalsmeer heeft ook de tweede groepswedstrijd in winst weten om te zetten. De derdeklasser die in deze tweede halve competitie strijdt voor lijfsbehoud versloeg op eigen terrein SVH met 2-1. Op de ranglijst gaan de roodgroenen samen met het Haagse GSC ESDO aan de leiding.

Nog vijf duels te spelen. Bovenste twee ploegen in de eindrangschikking zijn zeker van lijfsbehoud, nummer drie, vier en vijf kunnen het vege lijf nog redden via de nacompetitie. Laatste drie onderaan degraderen naar vierde klasse.

FC Aalsmeer, de club is sinds het aangekondigde afscheid van Marco Bragonje in december club nog steeds op zoek naar een nieuwe zondagtrainer, had tegen het Haagse SVH zeker in het eerste deel van de wedstrijd het beste van het spel. Dit resulteerde al in de derde minuut in de openingstreffer van Remi Pasternak.

Technisch hoogstandje
De 1-0 was een technisch mooi uigevoerd doelpunt. Vanaf de zijkant gaf medeaanvaller Jeroen Ezink de bal hoog voor, Pasternak legde het leer in één keer dood voor zijn rechtervoet, verhuisde het leer vliegensvlug naar zijn linker en bracht de thuisclub op heel beheerste wijze op voorsprong.

Na de vroege opsteker voor FC Aalsmeer slaagden de bezoekers er langzaamaan in het initiatief over te nemen. Op het moment dat de klok op twintig minuten stond speelde SVH-aanvaller Xander Vos zich handig vrij en schoot vervolgens gevaarlijk in, bal zeilde halve meter naast het doel van Bart Koopstra (foto). Even later reageerde de sluitpost met een prachtige reflex op een harde kopbal van Weal Sealili.

Grote kans
Nog voor het rustsignaal kreeg FC Aalsmeer een dot van een kans op de 2-0. Pawel Kocon wurmde zich handig door de Haagse defensie, het leverde de aanvaller een vrije schietkans op maar zag zijn inzet gestuit door doelman Max de Weerd. Domper voor de thuisclub was dat een halve minuut voor het aanbreken van de pauze de gelijkmaker viel. Uit een afgemeten voorzet kopte Jasser Almani mooi raak.

Vanaf het begin van de tweede helft werden de bedoelingen van SVH snel duidelijk, de formatie van trainer Piet Gelauf ging voor de drie punten. Sealili was in de 51e minuut heel dichtbij de 1-2, de aanvaller kreeg opeens vrije doortocht, oog in oog met Koopstra had de goalie van de gastheren opnieuw een succesvolle redding in petto.

Ezink met de beslissende
Op het moment dat FC Aalsmeer de schrik van het felle Haagse offensief wat te boven was kon de thuisclub op zijn beurt weer denken aan goed tegengas. Kansen voor de roodgroenen kwamen er ook. Jeroen Ezink lepelde de bal een halve meter over de lat, de linksbuiten had even later meer geluk. Na een slimme steekbal van Sten Piet knalde Ezink hard en onhoudbaar langs De Weerd de bal in de touwen.

Richting het einde van de wedstrijd drong SVH goed aan om alsnog een punt in Aalsmeer te bemachtigen. De defensie van de thuisploeg, met aan het hoofd de sterk spelende Nick Sluijs en Mo Alaswad, hielden prima stand. Wel een moment van schrik bij alles en iedereen met een roodgroen hart toen Koopstra bij een Haagse aanval te laat uit zijn doel kwam en werd gepasseerd, uit de schuiver van Silvio Fernandes kon Alaswas de bal op het laatste moment uit de doelmond weghalen.

Vertrouwen
Het was zo'n beetje het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Tweede overwinning in de knip voor FC Aalsmeer dat met zes punten uit twee duels goed is begonnen aan de groepsduels. Vertrouwen bij de roodgroenen op handhaving in de derde klasse groeit. Aanstaande zondag gaat de ploeg van Marco Bragonje, van wie nog niet bekend is waar en of hij volgend seizoen als trainer werkzaam is, op bezoek bij medekoploper GSC ESDO in Den Haag.

Met dank aan Wim Nederstigt (FC Aalsmeer)


Reageer


FCA-SVH 2-1 (1-1)

1-0 Remi Pasternak (3e)
1-1 Jasser Almani (44e)
2-1 Jeroen Ezink (59e)

Scheidsrechter: Gerrit Hulters (Bodegraven)
Toeschouwers: 68

Opstelling FCA:
Bart Koopstra, Karol Mirowski, Mo Alaswad, Nick sluijs, Richard Melman, (83e Danny Legwater), Pawel Kocon (88e Bewar Kasim), Sten Piet, Alexander Goes, Remi Pasternak, Pim Binkhorst (40e Daan Stoffels) en Jeroen Ezink.

17-3: GSC ESDO-FCA

Programma/Stand Groep Laag


Advertentie:


 

 
Klaas Leegwater
12-3-2019
10.30 uur.