Aalsmeer moet oppassenDe hoop dat derdeklasser FC Aalsmeer na het aardige spel en het behaalde punt vorige week in Warmond de positieve lijn zou doortrekken naar het thuisduel tegen mededegradatiekandidaat Stompwijk'92 bleek ijdel. Door het ruime 4-1 verlies blijft FC Aalsmeer in de gevarenzone. Nieuw blessureleed voor aanvaller Daryl Haime.


FCA-Stompwijk'92 1-4 (0-1)
Derde klasse A zon
11-2-2018

In haar tweede seizoen in de derde klasse heeft FC Aalsmeer het moeilijk. Na een matige competitiestart en een kleine opleving blijft de formatie van trainer Bragonje in 2018 wisselvallig presteren. Afgelopen zondag het zesde verlies. De Aalsmeerders zakken naar de twaalfde positie in 3A, marge van vier punten met rode lantaarndrager Van Nispen. Alleen de nummer laatst degradeert rechtstreeks. Alertheid dus aan de Beethovenlaan.

Met de strijdlust en de wil bij de formatie van trainer Marco Bragonje, die zondag verdediger Pawel Kocon moest missen, tegen het een paar plekken hoger geplaatste Stompwijk'92 was zondag weinig mis. Dit was echter niet voldoende de fysiek sterke ploeg uit Leidschendam te verslaan.

Sterke start
FC Aalsmeer, met in de achterste lijn weer Mark Schut als centrale man, startte sterk tegen de ploeg van Eric van Manen. Aanvaller Damian Veldman was vroeg in de wedstrijd bij de openingsscore. Veldman werkte de bal centimeters naast de paal. Ook Remi Pasternak had in de beginfase de 1-0 op z'n schoen. Zijn uitgekiende boogbal zeilde over de lat.

Op het moment dat het weer herstelde scorebord aan de Beethovenlaan de zevende minuut aantikte viel de bal achter Aalsmeer-doelman Jeremaih Veldman in het net. Doelpuntenmaker was Enrico Geus op die een lage harde voorzet onberispelijk in de touwen knalde. Even later bijna de 0-2, Veldman redde schitterend op de inzet van Nick Ammerlaan.

Tranen
Acht minuten voor de pauze tranen bij Daryl Haime. De aanvaller van FC Aalsmeer, na langdurig blessureleed sinds een paar weken weer fit, moest opnieuw afhaken met een kwetsuur. Haime kon de ogen niet droog houden tijdens zijn gang naar de kleedkamer. Waarschijnlijk dezelfde hamstringblessure.

Een van de weinige wapenfeiten van FC Aalsmeer in de eerste helft betrof een poeier van afstand van Mark Schut. Voor Stompwijk'92 bracht de lat redding. Kort na rust had Schut meer geluk. Wederom een geweldige uithaal van de centrale verdediger. Via de paal belandde het leer achter goalie Jordi Bennis.

Afgekeurd
De gelijkmaker gaf de thuisclub voor een korte periode een positieve boost. Damian Veldman was dicht bij een voorsprong. Oog in oog met Bennis schoot de Aalsmeerder de bal op het lichaam van de sluitpost. Tien minuten later hadden de gasten uit Leidschendam meer succes. Uit een hoge voorzet zorgde Dennis van der Linden voor de 1-2.

Een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel en een bal van de doellijn gewerkt door Aalsmeerder Richard de Vries voorkwamen in de daarop volgende vijf minuten de derde Leidsche treffer, maar er was voor de thuisclub geen houden aan. In de slotfase bepaalden Geus en Van der Linden de eindstand op 1-4.

Met medewerking van Wim Nederstigt.

RKDES kwam niet in actie. De Kudelstaarters dompelden zich onder in het carnaval. Nicolaas Boys en Altior, titelconcurrenten van RKDES, pakten drie punten. WVC, over zes dagen op bezoek bij de Kudelstaarters, won in Roelofarendsveen in een tumultueus verlopen duel van FC Rijnland.


FC Aalsmeer-Stompwijk'92 1-4 (0-1)

Scheidsrechter: Ricardo Mulder (Alphen a/d Rijn)
Toeschouwers: 77

Opstelling FCA:
Jeremiah Veldman, Daan Vaneman, Mark Schut, Karol Mirowski, Richard De Vries, Sten Piet, Joeri Van de Schraaff, Daryl Haime (37e Elias El Hadji), Remi Pasternak, Tristan Jongkind (45e Dylan van der Heijden) en Daimian Veldman.

18 februari: Bernardus-FC Aalsmeer.

Stand/Uitslagen 3A
Volledige programma dit seizoen

 


 
Klaas Leegwater
12-2-2018
17.00 uur


Reageer
Tegenstanders 3A

  ASC
Altior
Bernardus
DIOS
FC Aalsmeer
Kickers'69
Nicolaas Boys
Van Nispen
RKDES
FC Rijnland
SJZ
Stompwijk'92
WVC
Warmunda

Stand/Uitslagen
Wedstrijdschema