Aalsmeer zakt verder wegFCA-SJZ 1-2 (0-1)
3e klasse zon (Q1)
28-10-2018

Het zondagteam van FC Aalsmeer is na zes speelrondes afgezakt naar de laatste plaats in de derde klasse (groep Q1). De ploeg van Marco Bragonje leed zondag op eigen veld tegen SJZ de vierde competitienederlaag. Het ziet er halverwege de halve competitie naar uit dat het bereiken van de eerste zes, geeft recht op deelname aan de promotiepoule, voor de rood groenen een moeilijke opdracht wordt.

In het duel tegen SJZ kwam FC Aalsmeer heel pover voor de dag. Er zat weinig venijn in de thuisploeg, alsof het een zomeravondwedstrijd betrof. De bezoekers kwamen een stuk beter en scherper voor de dag, al wist het team uit Zoeterwoude een aantal goede doelkansen in de eerste twintig minuten niet te benutten.

Op achterstand
In de 24e minuut sloeg SJZ wel toe. Na goed werk op links bracht Danny Pieterse de bal voor het doel. Het speeltuig werd licht van richting veranderd waardoor doelman Bart Koopstra uit balans raakte en Peter Wansink zijn eerste treffer van het seizoen kon maken.

In de laatste fase voor de pauze raakte SJZ-aanvaller Dave Plooij de lat en Marc Griffioen verzaakte oog-in-oog met de Aalsmeer-doelman Koopstra. Met de 0-1 ruststand mochten de gastheren niet klagen, hoewel de thuisformatie via Jeroen Ezink (hoog over) en Sten Piet (afstandschot) zich een paar keer liet gelden.

Shirt getrokken
Snel na de thee kreeg FC Aalsmeer een strafschop toegekend. Jeroen Ezink (foto) en SJZ-verdediger Mitchell Hensing gingen in het strafschop met elkaar het duel aan. De Aalsmeerder werd licht aan het shirt getrokken en ging enigszins theatraal naar de grond. Arbiter Groenendijk wees resoluut naar de witte stip. Ezink zelf benutte de penalty, doelman Van Nierop was kansloos.

De thuisformatie probeerde er meer uit te slepen. Pogingen van Remi Pasternak en Ezink strandden door te weinig overtuiging. In de 65e minuut viel naar wat later bleek de beslissende treffer voor SJZ. Via onderkant lat knalde Mark Jan Vermeeren het leer langs doelman Bart Koopstra.

Bragonje probeerde in de slotfase nog iets te forceren met de inbreng van twee verse krachten en het naar voren dirigeren van verdediger Nick Sluijs. Het kon niet voorkomen dat FC Aalsmeer tegen de vierde nederlaag aanliep en nu rode lantaarndrager is. Aanstaande zondag uitwedstrijd bij WVC in Roelofarendsveen.

Door: Wim Nederstigt (FC Aalsmeer)

Reageer


FCA-SJZ 1-2 (0-1)

Scheidsrechter: Thomas Groenendijk (Ter Aar)
Toeschouwers: 88

1-0 Peter Wansink (24e)
1-1 Jeroen Ezink (50e)
1-2 Mark Jan Vermeeren (65e)

Opstelling FC Aalsmeer:
Bart Koopstra, Richard Melman, Nick Sluijs, Pawel Kocon, Karol Mirowski, Sten Piet, Joeri van de Schraaff (70e Alexander Goes), Pim Binkhorst (85e Sebastiaan Huigsloot), Bas Voortman (75e Mo Alaswad), Remi Pasternak en Jeroen Ezink.

4-11: FCA-WWC

Stand/Uitslagen 3A

Dit seizoen zijn in West2 de derde- en vierdeklasse samengevoegd. In vier poules van 15 teams wordt eerst een halve competitie gespeeld. Daarna een schifting waarbij de bovenste zes teams van elke poule in opnieuw een halve competitie (2x12 teams) gaan strijden voor promotie. De overige teams spelen voor handhaving. Volgend seizoen is er wel weer een vierde klasse. Meer info hier.


Advertentie:

 

 
Klaas Leegwater
28-10-2018
18.00 uur