Jeroen Ezink aan de bal. De aanvaller van FC Aalsmeer redde voor zijn ploeg de eer tegen Nicolaas Boys.   Foto: Jaap Maars
 
 

Aalsmeer smacht naar goaltjesdief en greintje geluk

Bestuur fusieclub onderzoekt draagvlak jeugdvoetbal op zondag
FCA-Nicolaas B. 1-3 (0-1)
Derde klasse A zon
7-10-2018

Derdeklasser FC Aalsmeer is bezig met een matige start van de competitie. Na het verlies vorige week in Voorschoten leed de formatie van trainer Marco Bragonje afgelopen zondag opnieuw een nederlaag. Op eigen veld tegen Nicolaas Boys gingen de Aalsmeerders met 3-1 ten onder. De thuisclub puntloos bijna onderaan op de ranglijst.

Met de nieuwe competitieopzet dit seizoen in de derde klasse is het zaak de competitie sterk te starten. In de halve competitie gaan de eerste zes teams op als kanshebber voor promotie naar de tweede klasse, de overig clubs strijden voor handhaving/degradatie. Voor FC Aalsmeer wordt het na drie vruchteloze weken een loodzware klus zich te voegen in de promotiepoule.

Greintje geluk
Nul punten dus, het rare is dat de ploeg van Bragonje in de drie competitieduels zeker geen slechte indruk achterliet. Het greintje geluk voor een goed resultaat ontbreekt momenteel, discutabele arbitrale beslissingen speelden de rood groenen eveneens parten en om de hand ook in eigen boezem te steken; de aanvalslinie ontbeert scorend vermogen, de laatste jaren een structureel probleem bij de zondagformatie.

Want ook in het thuisduel tegen promotiekandidaat Nicolaas Boys was FC Aalsmeer in de eerste helft minimaal gelijkwaardig maar slaagde er wederom niet in de mogelijkheden te benutten. Doelkansen van Nick Sluijs, Remi Pasternak, Jeroen Ezink en Sten Piet gingen in rook op. En toen kwam ook de tegenslag voor de formatie van Bragonje weer bovendrijven.

Bij een aanval van de thuisploeg werd spits Remi Pasternak in het zestienmetergebied gevloerd, leidsman Lochtenberg zag er geen strafschop in maar wees even later aan de andere kant wel naar de stip bij een buiteling van een Nicolaas Boys-speler. Verbazing tot boosheid bij de thuisclub, Peter Brugmeijer liet zich door de Aalsmeerse protesten niet van de wijs brengen, de middenvelder uit Nieuuwveen bepaalde met de benutte penalty ruststand op 0-1.


Joeri van de Schraaff onderschept de bal en zoekt de vrije man.   Foto: Jaap Maars

In de tweede helft probeerde FC Aalsmeer het tij te keren. De bedoelingen van de thuisformatie werden snel in de kiem gesmoord door Nicolaas Boys door via Rowan Sassen de 0-2 aan te tekenen. De gastheren gingen daarop steeds meer risico nemen, centrale verdediger Nick Sluijs werd regelmatig naar het front gestuurd. FC Aalsmeer gaf daarmee achterin ruimte weg, de bezoekers profiteerden een kwartier voor tijd door via Rocco Uijtewaal de 0-3 langs doelman Bart Koopstra te schuiven.

De goalie van de rood groenen verkeerde zondag in uitstekende vorm, de sluitpost behoedde zijn ploeg met een aantal prima reddingen voor een veel grotere nederlaag. In de slotfase deed de thuisclub eindelijk iets terug. Jeroen Ezink redde met de 1-3 de Aalsmeerse eer, de aanvaller schoot diagonaal laag in de hoek.

Het wordt knokken voor de rood groenen in deze halve competitie om een plaats bij de eerste zes te veroveren. Ondanks de nul punten is in voetbal evenwel niets onmogelijk. Wie weet vindt Vrouwe Fortuna haar standplaats aan de Beethovenlaan en gaan de Aalsmeerse spitsen aan de lopende band scoren. Volgende week mogelijk de ommekeer tegen Warmunda, eveneens terug te vinden in de onderste regionen van 3A.

Onderzoek draagvlak
Zoals bekend heeft FC Aalsmeer aan het begin van de competitie door een gebrek aan selectiespelers het tweede zondagelftal uit de competitie gehaald. Al enige tijd woedt binnen de fusievereniging (VVA-RKAV) een hevige discussie hoe de afkalving van het zondagvoetbal kan worden stopgezet en hoe nieuwe aanwas van spelers te realiseren.

Diverse oplossingen die laatste maanden/jaren geopperd zijn bleken (voorlopig) niet uitvoerbaar. Bestuur van de club gaat nu een onafhankelijke werkgroep samenstellen 'die de komende maanden (oktober t/m januari) onderzoek zal doen naar het draagvlak voor jeugdvoetbal op zondag. Spelers, ouders, trainers, vrijwilligers zullen hier bij worden betrokken en worden geïnterviewd', laat algemeen voorzitter Eef Niezing weten op de clubwebsite.

Restant van het gestaakte thuisduel tegen ASC (blessure arbiter in 60e minuut bij 0-1) wordt gespeeld op zondag 11 november.
Bron wedstrijdinfo: Wim Nederstigt en Peter Springintveld (FC Aalsmeer).


Reageer


FCA-Nicolaas B 1-3 (0-1)

Scheidsrechter: Remko Lochtenberg (Sassenheim)
Toeschouwers: 87

0-1 Peter Brugmeijer (29e)
0-2 Rowan Sassen (36e)
0-3 Rocco Uijtewaal (48e)
1-3 Jeroen Ezink (81e)

Basisopstelling FC Aalsmeer:
Bart Koopstra, Richard Melman, Nick Sluijs, Pawel Kocon, Miro Mirowski, Alexander Goes, Sten Piet, Mo Alaswad , Joeri van de Schraaff, Remi Pasternak en Jeroen Ezink.

14-10: FC Aalsmeer-Warmunda

Stand/Uitslagen 3A

Dit seizoen zijn in West2 de derde- en vierdeklasse samengevoegd. In vier poules van 15 teams wordt eerst een halve competitie gespeeld. Daarna een schifting waarbij de bovenste zes teams van elke poule in opnieuw een halve competitie (2x12 teams) gaan strijden voor promotie. De overige teams spelen voor handhaving. Volgend seizoen is er wel weer een vierde klasse. Meer info hier.


Advertentie:

 

 
Klaas Leegwater
10-10-2018
11.30 uur