Aalsmeer gaat na rust helemaal los

Rood groenen boeken 5-1 zege, drie goals Karol MirowskiFCA-GRW/VAC 5-1 (0-1)
3e klasse zon (Q1)
18-11-2018

Eindelijk zat het FC Aalsmeer weer eens een keer goed mee. De derdeklasser boekte zondag op eigen veld tegen het Haagse Graaf Willem II VAC de tweede competitiewinst. Na een 1-0 achterstand bij rust boog de ontketende thuisformatie in de tweede helft de stand om naar een klinkende 5-1 overwinning. Door de winstpartij verlaten de rood groenen de laatste plaats in groep Q1.

Grote man bij de Aalsmeerders was Karol Mirowski. De van origine verdediger maar zondag door trainer Bragonje in de aanval neergezet loodste de thuisclub in een na rust wervelend optreden met drie goals naar de ruime zege.

Het was voor Mirowski en FC Aalsmeer een grote meevaller dat de Poolse voetballer überhaupt binnen de lijnen verscheen. Twee weken geleden tijdens de uitwedstrijd tegen WVC liep Mirowski tegen rood aan, afgelopen week werd de schorsing na een verweerschrift geseponeerd. De thuisploeg plukte er de vruchten van.

Gevaar
Mirowski als buitenspeler was bij FC Aalsmeer 'het geheime wapen' van de middag. Aan de rechterkant zorgde de aanvaller voor constant gevaar. Dat had Bragonje goed ingezien, evenals de positie van Mo Alaswad die na zijn sterke beurt vorige week in het half uur tegen ASC door de afwezigheid van Nick Sluijs opnieuw de plaats centraal achterin innam.

Wederom deed Alaswad het naar behoren. De frêle speler zat overal fel op, liep met zijn snelheid gaten dicht die ploeggenoten lieten vallen en is ook opbouwend slim. Enige nadeel is zijn lengte, elk luchtgevecht is voor Alaswad op voorhand een verloren zaak. Ook hield Bragonje in vergelijking met zeven dagen eerder vast aan Pawel Kocon als centrumspits. Samen met Remi Pasternak bestond de voorste linie van FC Aalsmeer dus uit een 'Pools front'.

Voorsprong
De bezoekers uit Den Haag kregen in de eerste helft kansen op een voorsprong. Doelman Bart Koopstra voorkwam een paar maal de openingstreffer door goed ingrijpen, ook zat Alaswad er tweemaal goed tussen. Aan de andere kant schoot FCA-er Joeri van de Schraaff het leer uit een vrije trap centimeters naast.

Acht minuten voor rust toch de 0-1. Alaswad probeerde een fout van Sebastiaan Huigsloot te corrigeren, werd vervolgens zelf de bal ontfrutseld door Graaf-speler Viktor Klerks die opeens oog in oog stond met goalie Koopstra die in eerste instantie met zijn lichaam redding bracht, in de rebound was de doelman kansloos.

Overtuigend
Zonder wijzigingen in het elftal stelde FC Aalsmeer na de thee snel en overtuigend orde op zaken. Bij de derde aanval na rust werd Kocon in het zestienmetergebied gevloerd. Scheidsrechter Van de Maat wees resoluut naar de witte stip, Mirowski mocht vanaf elf meter de trekker overhalen. Vijf minuten na de gelijkmaker stond de 2-1 op het bord. Middenvelder Joeri van de Schraaff brak door het centrum van de Hagenezen en verschalkte met een harde schuiver doelman Micor de Grood.

De sluitpost was eveneens kansloos bij de 3-1. Knappe actie van Sten Piet aan de zijkant, de Aalsmeerder leverde vervolgens een ragfijne voorzet af. Mirowski stond op de juiste plaats en ook behoorlijk vrij om de bal loepzuiver achter De Grood te knikken.

Feest compleet
En halverwege de tweede helft was het feest bij de thuisploeg compleet toen het verschil naar drie treffers werd getild. Wederom Mirowski zag en dook in de ruimte, zijn uithaal richting de hoek was uitstekend gemikt en deed De Grood voor de vierde keer vissen.

Dat in de slotseconden ook nog de 5-1 viel door een eigen doelpunt van Ruud Bierens was enigszins geflatteerd. FC Aalsmeer maalde er niet om, na een aantal weken met pech en ook af en toe matig spel konden de rood groenen weer eens met een gelukzalig gevoel proosten op een winstpartij. De laatste positie in groep Q1 verlaten, MMO en Warmunda nu gezamenlijk rode lantaarndrager.


Reageer

Advertentie:


FCA-Gr.Willem2/VAC 5-1 (0-1)

Scheidsrechter: Kees van de Maat
Toeschouwers: 75

Basisopstelling FC Aalsmeer:
Bart Koopstra, Richard Melman, Alexander Goes, Mo Alaswad, Bewar Kasim, Sten Piet, Joeri van de Schraaff, Sebastiaan Huigsloot, Remi Pasternak, Pawel Kocon en Karol Mirowski.

25-11: Bernardus-FCA

Stand/Uitslagen 3A

Dit seizoen zijn in West2 de derde- en vierdeklasse samengevoegd. In vier poules van 15 teams wordt eerst een halve competitie gespeeld. Daarna een schifting waarbij de bovenste zes teams van elke poule in opnieuw een halve competitie (2x12 teams) gaan strijden voor promotie. De overige teams spelen voor handhaving. Volgend seizoen is er wel weer een vierde klasse. Meer info hier.


 

 
Klaas Leegwater
18-11-2018
20.00 uur