Sander Aznar Martinez wurmt zich tussen twee spelers van Forum Sport door.     Foto: Jaap Maars
 
 

Werkvoetbal bijna beloondBest was het niet wat FC Aalsmeer en Forum Sport vanmiddag aan de Beethovenlaan lieten zien. Van de thuisclub voornamelijk werkvoetbal dat bijna nog succes opleverde. Het bleef bij 0-0. Bovenin verspeelde koploper ARC opnieuw punten. Aanvaller Epi Kraemer is bij de roodgroenen opgestapt.


FC Aalsmeer- Forum Sport 0-0
Eerste klasse A zat
31-3-2018, Aalsmeer


Trainer Cor van Garderen en zijn verdediger Burak Sitil klonken na afloop van het tegenvallende treffen tussen FC Aalsmeer en subtopper Forum Sport eensluidend. "Dit was de middag van het werkvoetbal. We hebben er keihard voor geknokt. Blij met een punt, complimenten aan de ploeg."

Inderdaad...hard werken, meer zat er vrijwel niet in voor de thuisclub tegen de runner-up uit 1A die naar Aalsmeer gekomen was voor drie punten maar uiteindelijk nog blij moest zijn dat de koffer bij terugreis elk geval gevuld was met een schamel punt.

Een tegenvaller voor de formatie van Bas Steffens, vooral achteraf toen het besef doorsijpelde dat na wederom puntenverlies van koploper ARC (3-3 WVHEDW) kans op aansluiting met de leider was misgelopen.


    Foto: Jaap Maars

Gaatje
Het team uit Voorburg kon tegen de stugge dikke roodgroene muur, Van Garderen had een vijfmans verdediging neergezet, zelden een gaatje vinden. En in de tweede helft, die gelukkig voor de toeschouwers levendiger was, ontsnapten de bezoekers ternauwernood aan een nederlaag.

Want dat moest je FC Aalsmeer nageven; ondanks de beperkte aanvallende bedoelingen en de absentie van enkele basisspelers (Jasper Werkhoven, Wouter Winters, Lu en Li), kreeg de thuisclub richting het einde zowaar kansen op een driepunter.

In de muur
Dat gebeurde na een bloedeloze eerste helft waarin werkelijk geen enkele scoringsmogelijkheid viel te noteren. De circa tweehonderd belangstellenden moesten het voor de pauze doen met een paar halve kansen. Zo glipte aanvaller Michal Kocon van FC Aalsmeer dicht op de achterlijn handig langs twee tegenstander, zijn voorzet was prutswerk.

En Forum-Sport was over de linkerkant via de snelle Chadion Melfor een paar maal dreigend. Driemaal in het eerste bedrijf knalde de bezoekers uit een vrije trap de bal in de Aalsmeerse muur. In de tweede helft meer vuur in de wedstrijd met halverwege een grote kans voor Calvin Koster.

De Aalsmeerder zette de aanval zelf op, ging de combinatie aan met Michal Kocon die met links doelman Jurrian Jouvenaar op de proef stelde. De goalie kreeg het leer niet onder controle, de aanstormende Koster kwam een stap tekort om de graaiende handen van de sluitpost met bal en al te passeren. Ook Forum Sport deelde speldenprikjes uit. Doelman Nick van der Wiel stond steeds op de goede plaats.


    Foto: Jaap Maars

Slapstick
In de slotfase een superkans voor Berry Kramer. Uit een voorzet vanaf de rechterkant hoefde de gelegenheidsaanvaller alleen zijn voet goed achter de bal te zetten voor een score. Het werd een slapstick-voorstelling.
Kramer maaide op onnavolgbare wijze half over de bal, alsof er een mol uit de versleten grasmat opdook en het leer een tikkie meegaf. Zag er erg vreemd uit. Overigens stond grensrechter Zalm al met de vlag te wapperen voor buitenspel.

Zo noteerde FC Aalsmeer de vierde remise van het seizoen. Een uitslag waarmee de thuisclub dus het meest tevreden over was. Op de ranglijst blijft de formatie van Van Garderen staan op de zevende positie.

Nog zes duels, paar puntjes en de ploeg is definitief vrij van zorgen. Voor de rest is het alvast uitkijken naar volgend seizoen waarin FC Aalsmeer met een sterk gewijzigd team hogere ogen gaat proberen te gooien.

Tegenstander Forum Sport schiet niets op met het gelijkspel. Afstand tot koploper ARC blijft zeven punten. Volendam kruipt twee punten dichterbij, verschil met ARC gehalveerd naar twee punten. Wordt het dus toch nog spannend bovenin 1A. ARC is een riante voorsprong aan het verspelen.

Exit Epi Kraemer
Aanvaller Epi Kraemer maakt geen deel meer uit van de selectie van FC Aalsmeer. De 25-jarige speler heeft deze week aangegeven zich niet meer beschikbaar te stellen. Volgens trainer Cor van Garderen kan Kraemer om diverse redenen niet meer de gewenste motivatie opbrengen.

De aanvaller kwam twee jaar geleden over van Sportlust'46. In zijn eerste seizoen bij FC Aalsmeer scoorde hij achtmaal, dit seizoen knalde Kraemer vijf keer raak. Volgend seizoen speelt de gestopte speler bij nu nog hoofdklasser sv Argon.

ReageerFC Aalsmeer-Forum Sport 0-0

Scheidsrechter: Jaafar Idrissi Chiour (Driebergen)
Toeschouwers: 200

Opstelling FCA:
Nick van der Wiel, Sander Star, Burak Sitil ,Mike van Eenennaam, Daan van Huffel, Mark Ruessink. Thomas Harte, Calvin Koster, Sander Aznar Martinez, Michal Kocon (77e Lilinho Martins) en Berry Kramer.

7-4: FC Breukelen-FC Aalsmeer

Stand/Uitslagen 1A
Volledige programma dit seizoen


 

 
Klaas Leegwater
31-3-2018
19.00 uur


Tegenstanders 1A

  ARC
CSW
FC Breukelen
Forum Sport
Marken
Sportlust'46
Te Werve
Vitesse Delft
Volendam
Westlandia
WV-HEDW
Zwaluwen'30
XerxesDZB
FC Aalsmeer

Stand/Uitslagen