Joeri van de Schraaff van FC Aalsmeer in duel om de bal.     Foto: Jaap Maars
 
 

Nacompetitie lonkt, Aalsmeer heeft het (nog) niet in eigen handFC Aalsmeer-DIOS 4-2 (3-1)
Derde klasse A zon
13-5-2018


Derdeklasser FC Aalsmeer gaat maar door met punten verzamelen. Zondagmiddag aan de Beethovenlaan was DIOS uit Nieuw-Vennep het jongste doelwit van de roodgroene dadendrang. De thuisclub werd met 4-2 overwinnaar, de zesde winstpartij in de laatste acht wedstrijden en al elf duels ongeslagen. Inderdaad voor de zondagtak van FC Aalsmeer een unieke serie.

Vraag wordt steeds actueler; waar gaat dit eindigen? Het wordt in de resterende twee duels alles of niets voor de formatie van Marco Bragonje. Verovert zijn selectie op de valreep een plek in de nacompetitie of staat de ploeg uit de Hornmeer over twee weken met lege handen? Ondanks de ijzersterke serie in de afgelopen periode heeft FC Aalsmeer plaatsing niet in eigen hand.

Twee wegen
Er zijn twee wegen die voor FC Aalsmeer naar een ticket voor het 'toetje van de competitie' kunnen leiden. Winnaar worden van de derde periodetitel. In dat geval moet FC Aalsmeer de laatste wedstrijden tegen Kickers'69 en Nicolaas Boys waarschijnlijk in winst omzetten om SJZ en leider Stompwijk'92, dat een misstap moet maken, van het lijf te houden.

Andere, meer lastigere, mogelijkheid is via een hoge notering in de eindrangschikking. Mogelijk geeft plaats vier recht op deelname aan de nacompetitie. FC Aalsmeer, nu opgeklommen naar positie vijf, moet nog zes punten pakken en buurtgenoot RKDES vijf punten verspelen.

De Kudelstaarters, vandaag verlies bij ASC, spelen met het thuisduel volgende week tegen Stompwijk'92 een belangrijke rol bij alle bespiegelingen. Meest gunstigst voor de roodgroenen is dat RKDES over zeven dagen Stompwijk'92 verslaat. Als de Aalsmeerders dezelfde middag in de thuiswedstrijd tegen Kickers'69 de volle buit pakken staat de deur naar de nacompetitie voor de helft open.


Feestje bij FC Aalsmeer na de 1-0 van Daan Vaneman.     Foto: Jaap Maars

Kampioen
Een spannend slot dus in 3A voor de laatste plekken in de nacompetitie. Wat betreft de titel is er geen twijfel meer. Altior veroverde vandaag na de 6-0 overwinning op FC Rijnland een glansrijke uitgangspositie op het kampioenschap.

De formatie uit Langeraar heeft in de laatste twee duels nog een punt nodig. Tegen DIOS en/of Van Nispen, laatstgenoemde strijd tegen rechtstreekse degradatie, gaat dat vast en zeker lukken. Altior wordt tweedeklasser.

Eerste helft
FC Aalsmeer legde de basis voor de winst tegen DIOS in de eerste helft. Nog steeds zonder Remi Pasternak, kwam de thuisploeg in de tiende minuut op voorsprong. Linkeraanvaller Daan Vaneman was de doelpuntenmaker. Tristan Jongkind deed het uitstekende voorbereidende werk.

Twaalf minuten later de 2-0 via Mark Schut en na een tegentreffer van DIOS bepaalde Joost van de Zwaard uit een strafschop de ruststand op 3-1. Jongkind, naar alle waarschijnlijkheid volgend seizoen speler bij de zaterdagtak, werd binnen de zestienmeter neergelegd. Van der Zwaard, weer op de positie achter de spitsen, knalde vanaf de penaltystip feilloos raak.


Tristan Jongkind van FC Aalsmeer wordt neergelegd. Joost van der Zwaard zal even later de strafschop benutten.
Foto: Jaap Maars

Twijfel weg
Halverwege de tweede helft werd het nog even spannend door een tegendoelpunt van DIOS. Daan Vaneman nam even later alle twijfel op een driepunter weg door vanaf afstand hard en laag op doel te schieten. Een stuiter en de gladde ondergrond deed de goalie uit Nieuw-Vennep voor de vierde maal vissen.

Dat had vijf keer moeten zijn als invaller Daryl Haime oog in oog met de sluitpost de bal, terwijl beide hoeken wagenwijd openstonden, niet hopeloos had naastgekegeld. Andere invaller Jeroen Ezink, die was meegelopen en er nog beter voor stond dan collega Haime, keek hoofdschuddend toe. Wellicht een dure misser, in de race om de derde periodetitel kan het doelsaldo beslissend zijn. Stompwijk'92 heeft dit moment licht voordeel.

Voor het eindresultaat maakte de misgelopen kans niets uit. Tiende overwinning voor FC Aalsmeer, pogen er nog twee bij te plakken en kansen op verlenging van het seizoen stijgen zienderogen.

Stand 3e periode:
Stompwijk 7-18 +13
FC Aalsmeer 7-17 +11
SJZ     7-16 +13

Maandag verslag RKDES dat het liet afweten tegen ASC (2-0).

Reageer

 
 
Advertentie:FCA-DIOS 4-2 (3-1)

1-0 Daan Vaneman
2-0 Mark Schut
2-1 DIOS
3-1 Joost van der Zwaard
3-2 DIOS
4-2 Daan Vaneman

Scheidsrechter: Jesse Verduijn
Toeschouwers: 122

Opstelling FCA:
Jeremaih Veldman, Karol Mirowski, Pawel Kocon, Alexander Goes, Richard de Vries, Joeri van de Schraaff, Joost van der Zwaard, Stender Piet (67e Elias El Hadji), Tristan Jongkind (85e Jeroen Ezink), Mark Schut en Daan Vaneman (85e Daryl Haime).

20 mei: FCA-Nicolaas Boys

Stand/Uitslagen 3A
Volledige programma dit seizoen

 

 
Klaas Leegwater
13-5-2018
20.00 uur

Tegenstanders 3A

  ASC
Altior
Bernardus
DIOS
FC Aalsmeer
Kickers'69
Nicolaas Boys
Van Nispen
RKDES
FC Rijnland
SJZ
Stompwijk'92
WVC
Warmunda

Stand/Uitslagen