Juniorenteam van DIOS viert feestje in kleedkamer na afloop dikke winst op FC Aalsmeer.   Foto: Twitter DIOS.
 
 

Aalsmeer laat zich piepelen door juniorenteamFCA-DIOS 2-5 (0-1)
3e klasse zon (Q1)
20-1-2019

"Sorry jongen...ik denk niet dat je genoten heb. Het zal voor jou ook een teleurstellende middag zijn geweest." Met deze woorden en een aai over de bol nam FC Aalsmeer-trainer Marco Bragonje na afloop van het hopeloze verlies tegen koploper DIOS in de catacomben afscheid van de pupil van de week Brammetje van Zaanen. Het jochie kon zondagmiddag als enige met een roodgroen hart toch nog een glimlach tevoorschijn toveren, een patatje en een glas frisdrank maakten veel goed.

Was het een voorteken? Kort voor aanvang schoot de pupil na zijn dribbel richting DIOS-doelman Mathijs Oldeman een meter naast. Nee...dat zou de hoofdmacht beter gaan doen, toch? Dikke winst was bij de thuisaanhang de verwachting. Immers...de lijstaanvoerder uit Nieuw-Vennep kwam op papier ernstig verzwakt binnen de lijnen. De A-selectie en begeleiding waren donderdag voor een vierdaagse trip afgereisd naar Barcelona, daarom was de A1 (belofteteam) naar de Beethovenlaan gestuurd.

Jeugdcoördinator Johan Gomes was meegekomen als coach. Trainer van de A1 Daan Klinkenberg en tot voor kort speler van profclub Volendam tekende deze week bij het Finse FC Inter. "We zullen eerst aankijken hoe FC Aalsmeer gaat spelen. Ik verwacht wel dat we meteen onder druk komen te staan en het is de vraag hoe we ons fysiek zullen houden tegen een volwassen team", vertelde een kwartier voor de aftrap Gomes die dinsdagavond FC Aalsmeer had bestudeerd in het oefenduel tegen SCW (2-2).


Jeroen Ezink van FC Aalsmeer poogt tegenstander te ontwijken.   Foto: Jaap Maars.

Voetballes
Ruim negentig minuten later was het antwoord op de vraag hoe DIOS deze middag zou doorkomen overduidelijk beantwoord. Het juniorenteam uit Nieuw-Vennep dat uitkomt in de hoofdklasse gaf in de Hornmeer een staaltje voetballes en liet FC Aalsmeer verbijsterd en zwaar gedesillusioneerd achter. Weggetikt waren de spelers van de achteraf zwaar teleurgestelde Bragonje. Van het kassie naar de muur en andersom. De thuisclub liet het over zich heenkomen, verweer in de vorm van veel strijd en passie bleef uit.

Robin van der Voort bracht DIOS in de eerste helft met een vliegend schot in de kruising op voorsprong. Doelman Bart Koopstra keek de bal alleen maar na. FC Aalsmeer had met 1-1 moeten gaan rusten, ware het niet dat middenvelder Joeri van de Schraaff kort voor de pauze een gigantische kans op de gelijkmaker miste. Langs de zijkant bij de thuisaanhang vol ongeloof hoe de Aalsmeerder kort voor doel de grote mogelijkheid om zeep hielp.


Ook aanvaller Remi Pasternak was zondag niet in goede doen. De spits scoorde wek tegen DIOS.   Foto: Jaap Maars.

Pirouette
Tweede bedrijf was nog maar kort aan de gang of de 0-2 stond op het scorebord. Wederom een knal van afstand, dit keer was de maker Jose Mallorens. Even later werd de Aalsmeerse verdediging, zondag met Alexander Goes centraal naast Nick van der Sluijs, helemaal zoek gespeeld. Mike Degenaars tikte simpel de 0-3 binnen.

Nadat aanvaller Remi Pasternak via een uithaal van ver eindelijk iets terugdeed voor de thuisclub bracht DIOS heel snel het verschil weer op drie treffers. Opnieuw werd de thuisploeg makkelijk uit elkaar gespeeld, de 16-jarige Twan Ort schoof het leer langs Koopstra. Tekenend was de 1-5 waarbij de defensie van FC Aalsmeer flink werd gedold. Doelpuntenmaker Masllorens kreeg zelfs de gelegenheid een heuse pirouette uit te voeren.


Sten Piet van FC Aalsmeer wurmt zich langs een tegenstander.   Foto: Jaap Maars.

Voorzitter druipt af
Tegen het einde van de wedstrijd beperkte Jeroen Ezink de schade voor FC Aalsmeer tot 2-5. De aanvaller knalde vanaf de penaltystip hard binnen nadat hij in de zestienmeter omver was gekegeld. Zwaar teleurgesteld droop de thuisclub af, gepiepeld door een juniorenteam. Zondagvoorzitter Rob Springintveld kon het tien minuten voor tijd al niet meer aanzien. Luid mopperend zocht de preses vroegtijdig het warme clubhuis op. "Zo slecht heb ik het nog nooit gezien."

Bijna dezelfde woorden van trainer Bragonje: "Ik heb hier er echt geen woorden voor. Ik schaam mij diep, nog nooit meegemaakt. Het gehele elftal is vandaag door het ijs gezakt. Waar dit vandaan komt...ik weet het echt niet. We waren de laatste tijd goed bezig, een nuttig en mooi trainingsweekend achter de rug en dan nu opeens deze wanprestatie."

"Ik laat de groep nu even met rust want in de emotie zeg ik misschien verkeerde dingen. We spreken er de komende week wel over. Ik reken erop dat ze er kapot van zijn, dat ze ook gaan nadenken waar dit vandaan komt", aldus de aangeslagen Bragonje die ruim een maand geleden aangaf na drie seizoenen te vertrekken bij FC Aalsmeer. "Ik weet nog niet waar ik volgend seizoen werkzaam ben."


  Foto: Jaap Maars.

Geweldige middag
Heel ander geluid natuurlijk bij Johan Gomez. "Dit is echt een geweldig resultaat. Je hebt het gezien he..die jongens kunnen aardig ballen. Vooral het positiespel was erg goed. FC Aalsmeer kon niet in het duel komen, daar gaven wij hun de gelegenheid niet toe. We bleven heel goed tikken met veel rust aan de bal. Ook toen ze met vier aanvallers gingen spelen kwamen we niet in de problemen."

"Talent genoeg bij DIOS, daar gaan we komende jaren van profiteren. Eerst nu gaan voor promotie", vertelde de jeugdcoördinator die tijdens de wedstrijd regelmatig contact had met hoofdtrainer Dave Lange in Barcelona. "Hij reageerde heel enthousiast, eerst kon hij het eigenlijk niet geloven. Maar het is dus echt waar, dit was een geweldige middag voor onze jeugd."

DIOS verzekerd van doorstroming naar de promotiepoule, FC Aalsmeer, dat binnen een paar weken een nieuwe trainer voor volgend seizoen presenteert, zal eindigen bij de laatste negen en straks in de tweede halve competitie zal gaan spelen voor lijfsbehoud. Zoals de ploeg vanmiddag acteerde geen simpele opdracht.

Maandagavond of dinsdag videoverslag.


Reageer

Advertentie:FCA-DIOS 2-5 (0-1)

0-1 Robin van der Voort
0-2 Jose Mallorens
0-3 Mike Degenaars
1-3 Remi Pasternak
1-4 Twan Ort
1-5 Jose Mallorens
2-5 Jeroen Ezink (pn.)

Scheidsrechter: Wim van Horssen
Toeschouwers: 66

Basisopstelling FC Aalsmeer:
Bart Koopstra, Mo Alaswad, Alexander Goes, Nick Sluijs, Karol Mirowski, Sten Piet (Bewar Ksim), Joeri van de Schraaff, Robin Kruisman (Richard Melman), Remi Pasternak, Pawel Kocon en Jeroen Ezink.

27-1: MMO-FCA

Stand/Uitslagen 3A

Dit seizoen zijn in West2 de derde- en vierdeklasse samengevoegd. In vier poules van 15 teams wordt eerst een halve competitie gespeeld. Daarna een schifting waarbij de bovenste zes teams van elke poule in opnieuw een halve competitie (2x12 teams) gaan strijden voor promotie. De overige teams spelen voor handhaving. Volgend seizoen is er wel weer een vierde klasse. Meer info hier.


 

 
Klaas Leegwater
20-12-2019
21.00 uur