FC Aalsmeer-aanvaller Calvin Koster probeert de bal te veroveren.   Foto: Jaap Maars
 
 

CSW legt pijnpunten Aalsmeer bloot
FC Aalsmeer-CSW 1-2 (1-1)
Eerste klasse A zat
29-9-2018, Aalsmeer


Een ferme tik op de vingers voor eersteklasser FC Aalsmeer. In de eerste thuiswedstrijd van de competitie werden de rood groenen met de neus op de feiten gedrukt. Na de ontsnapping met winst vorige week uit Leusden werd bij de formatie van Van Garderen zaterdagmiddag aan de Beethovenlaan de zwakke plekken pijnlijk blootgelegd door het tactisch sterk opererende CSW.

Een op papier grote selectie met veel gelijkwaardige spelers blijkt in de praktijk voor FC Aalsmeer toch nog niet groot genoeg. De afwezigheid van enkele bepalende pionnen, waarvan de geblesseerde middenvelder Berry Kramer en de geschorste Burak Sitil de belangrijkste zijn, brengt het elftal al vroeg in het seizoen teveel uit evenwicht. De opengevallen plaatsen kunnen niet adequaat worden opgevuld.

Daarbij kwam dat in het thuisduel tegen de bezoekers uit Wilnis CSW-trainer Anthony Servinus een spelconcept had uitgedokterd waarop het worstelende FC Aalsmeer nauwelijks een pasklaar antwoord had.

Zo werd Sander Aznar Martinez, die zaterdag bij de thuisploeg voor de creatieve input moest zorgen, constant ver op eigen helft teruggedrongen door de aanvallende impulsen van CSW-middenvelder Menno van de Leeden.

De aanvoerlijn vanuit het centrum naar de voorste linie werd zodoende door CSW doeltreffend afgesneden, andere Aalsmeerse middenvelders Paul Verburg en Junior Tiller blonken vooral uit in veel loopwerk, de verfijnde passing naar het trio spitsen kwam ook bij hun niet van de voeten.

Defensief
Kwam FC Aalsmeer aanvallend niet uit de verf, ook achterin toonden de gastheren hiaten met Eder Medina Delgado als goed voorbeeld. De van Arsenal teruggekeerde speler, door Van Garderen na rust ingebracht als centrale verdediger, komt kwalitatief tekort voor eersteklasse-niveau. Te snel in paniek, slechte passing, opbouwend slordig. Alleen in de lucht is de lange Delgado moeilijk te verslaan.

Rechtsachter Mark Ruessink werd door CSW veelal vrijgelaten, maar zodra in balbezit werd de verdediger onder felle aanmoediging van Servinus direct onder druk gezet dat meestal Aalsmeers balverlies opleverde. De gastheren kwamen niet aan voetballen toe tegen CSW dat vorige week met 7-0 fors uithaalde tegen Victoria. Vincent van Hellemondt, in Wilnis driemaal trefzeker, groeide ook in het bloemendorp uit tot belangrijkste man.


Martin Campbell van FC Aalsmeer scoorde de gelijkmaker.   Foto: Jaap Maars

Voorsprong CSW
Groot en lang, maar uiterst behendig maakte Van Hellemondt het de Aalsmeerse defensie constant lastig. De spits rommelde al na ruim drie minuten spelen de 0-1 achter doelman Jeremaih Veldman. Een halve minuut eerder leed Koster ter hoogte van de middenlijn knullig balverlies, CSW brak over links door en sleepte er een hoekschop uit. Veldman zag er bij de hoog voor doel geplaatste bal niet goed uit, Van Hellemondt wurmde het leer met zijn lichaam achter de lijnen.

FC Aalsmeer slaagde er niet in na de vroege tegentreffer de druk op het vijandelijk doel op te voeren. Integendeel, de bezoekers kregen mogelijkheden op meer. Van Hellemondt draaide prachtig kort weg van directe tegenstander Hartleyson Dometilia, Veldman redde bekwaam. De goalie acteerde ook sterk op een hard schot van Erik Mulder die na een aanval over de rechterkant simpel in vrije positie was gebracht.

Martin Campbell
Tien minuten voor rust de eerste en enige grote fout bij de gasten uit Wilnis. Na heel slecht uitverdedigen pikte op links Aalsmeer-verdediger Sergae Kogeldans de bal op, zijn lage voorzet werd in het centrum door Martin Campbell achter doelman Rahim Gök gewerkt. De thuisclub met een opsteker de pauze in.

In de tweede helft liet Van Garderen zijn middenvelder Aznar Martinez dieper spelen in de hoop dat FC Aalsmeer meer druk kon uitoefenen. Het kwam er niet van, de rood groenen speelde zaterdag te matig om aanspraak te maken op meer dan maximaal een gelijkspel.

Geen macht
Ook dat lukte dus niet...rond de 60e minuut kreeg Van Hellemondt in het centrum op onbegrijpelijke wijze volledige vrije doorgang. Met drie, vier stappen kwam de clubtopscorer uit Wilnis oog in oog met goalie Veldman, een lage schuiver in de linkerhoek was naar later bleek de beslissende score.

Laatste twintig minuten met achterin één op één probeerde FC Aalsmeer de gelijkmaker te forceren. Op een enkele mogelijkheid na kwam in deze fase duidelijk bovendrijven dat de thuisclub in de tweede competitiewedstrijd de middelen en macht ontbeerde de tegenstander te pijnigen. Het tegenovergestelde gebeurde zaterdagmiddag aan de Beethovenlaan.


Calvin Koster ontwijkt een 'vliegende' tegenstander. Links is Giliano Eijken de bal uit het zicht. Foto: Jaap Maars


Reageer

 


 
FC Aalsmeer-CSW 1-2 (1-1)

1-0 Vincent van Hellemondt (3e)
1-1 Martin Campbell (35e)
1-2 Vincent van Hellemondt (59e)

Scheidsrechter: Gyuri Takacs (Bergschenhoek)
Toeschouwers: 241

Geel FC Aalsmeer: Hartelyson Dometilia, Junior Tiller, Calvin Koster.

Opstelling FCA:
Jeremaih Veldman, Mark Ruessink (65e Solomon Pinas), Hartelyson Dometilia (70e Tristan Jongkind), Daan v Huffel, Sergae Kogelans, Paul Verburg (45e Eder Medina Delgado), Sander Aznar Martinez, Junior Tiller, Giliano Eijken, Calvin Koster, Martin Campbell.

Afwezig/geblesseerd/geschorst: Burak Sitil, Berry Kramer, Thomas Harte, Nick van der Wiel, Chelton Linger en Jordy de Groot.

6-10: sv Argon-FC Aalsmeer

Stand/Uitslagen 1A
Volledige programma dit seizoenAdvertentie:


 


 
Klaas Leegwater
29-9-2018
19.30 uur