Damian Veldman van FC Aalsmeer in duel om de bal tegen Altior.     Foto: Jaap Maars
 
 

Selectie Aalsmeer eindelijk compleet, prestatie beneden de maat
Evenals het zaterdagteam is derdeklasser FC Aalsmeer 2018 begonnen met een kansloze nederlaag. Trainer Bragonje kon zondag eindelijk weer beschikken over een vrijwel fitte selectie, resultaat (0-3) tegen nieuwe leider Altior viel zwaar tegen.


FC Aalsmeer-Altior 0-3 (0-2)
Derde klasse A zon
28-1-2018

Op een haar na had FC Aalsmeer-trainer Marco Bragonje eindelijk weer eens een volledige selectie tot zijn beschikking. Alleen verdediger Nick Sluijs moest in het thuisduel tegen titelkandidaat Altior nog geblesseerd langs de kant toekijken. Voor de rest dus de sterkste formatie binnen de lijnen. Dat beloofde een moeilijke middag te worden voor de 'bonenbuiken' uit Langeraar die vorig seizoen via de nacompetitie uit de vierde klasse zijn gepromoveerd. Na negentig minuten voetbal luidde de conclusie dat de bezoekers vrij makkelijk de winst pakten en de bovenste positie in 3A overnemen van Nicolaas Boys.

Dat de drie punten meegingen naar Langeraar was, evenals gisteren bij de collega's van de zaterdagtak in Rotterdam, hoofdzakelijk te danken aan twee kadootjes die de roodgroenen in het eerste kwartier van de wedstrijd uitdeelden aan de bezoekers. Kon Damian Veldman rond de tiende minuut bijna juichen, zijn uithaal werd knap over de lat getild door Altior-doelman Jeroen Sassen, vijf minuten later keek de thuisploeg tegen een 2-0 achterstand aan.

Afgetroefd
FC Aalsmeer-goalie Jeremaih Veldman, sinds jaar en dag de beste sluitpost in de regio, ging in de fout bij een hoekschop. De hoog ingebrachte bal zou een simpele prooi moeten zijn voor de goalie, hij liet zich echter verrassend aftroeven door spits Tom van der Weijden die met het hoofd hoger reikte dan de handen van Veldman. Met een rake kopstoot plofte de bal tegen het net.

Nog geen drie minuten later een inschattingsfout van centrale verdediger Mark Schut. De afgelopen maanden worstelde de Aalsmeer-speler met een vervelende knieblessure. In de winterstop werd Schut na intensieve behandeling weer fit verklaard en maakte minuten in enkele oefenduels. Zondagmiddag bleek dat de robuuste verdediger zijn ritme nog moet vinden.

De zuivere mooie lange trap zal Schut nooit verleren, aan zijn handelingssnelheid, sprongkracht en loopsnelheid zal de 28e jarige voetballer nog hard moeten werken. Schut stond als een houten Klaas in het strafschopgebied toe te kijken hoe de evengrote Mike Otto simpel bij hem wegdraaide, de bal panklaar voor zijn voeten kreeg en loeihard halfhoog Veldman de oren deed suizen. Ssoeefff 0-2.


Karol Mirowski stoomt op aan de rechterkant.     Foto: Jaap Maars

De ploeg van Bragonje kon er bar weinig tegenover stellen. Het spel was te onrustig, te slordig. De oefenmeester had Remi Pasternak in de punt van de aanval geposteerd. Op die plek kwam de technisch begaafde niet goed uit de verf. Pasternak is een spelmaker die het beste in zijn element raakt kort achter de spitsen. De man van de actie, van de ingeving. Die rol was nu weggelegd voor Joeri van de Schraaff die op die positie, in aanvallend opzicht, niet goed uit de verf kwam.

Meeste gevaar voor de thuisclub kwam, zoals vaak de laatste maanden, vanaf de rechterkant waar Damian Veldman met zijn loopsnelheid en dito actie's de verdediging uit Langeraar een paar keer aan het werk zette. Een kwartier voor rust een prima voorzet van Veldman waarop Daryl Haime de bal met links een paar centimeters over de lat werkte.

Veldbezetting
Het was zo beetje het enige gevaarlijke wapenfeit van de Aalsmeerders in negentig minuten voetbal. Want ook na de pauze nauwelijks dreigende momenten voor het doel van Altior dat al vroeg in de tweede helft de derde treffer achter Veldman knalde. Wedstrijd gespeeld.

Al met al een tegenvallend FC Aalsmeer, ondanks dat de lappenmand vrijwel leeg was geraakt. Het team van Bragonje moet nu met een vaste basis ingespeeld raken, hoe gek dat ook klinkt nu de tweede competitiehelft is gestart. De omstandigheden, veel absenties in voorgaande maanden, vertellen het verhaal. En wellicht moet de oefenmeester nog eens nadenken over de huidige veldbezetting. Hier en daar voor verbetering vatbaar.

FC Aalsmeer blijft hangen in de onderste regionen van 3A. Altior doet door de 3-0 winst goede zaken. Koploper Nicolaas Boys verspeelt door gelijkspel in Leimuiden twee punten en andere concurrent RKDES verzaakt in eigen huis tegen SJZ (1-3). Altior is de nieuwe leider.

Later meer over de ruime 4-1 thuiswinst van KDO (2C) en het verlies van RKDES.


FC Aalsmeer-Altior 0-3 (0-2)

Scheidsrechter: Basant Chitan (Den-Haag)
Toeschouwers: 133

Basis-opstelling FCA:
Jeremaih Veldman, Karol Mirowski, Mark Schut, Pawel Kocon, Richard de Vries, Joeri van de Schaaff, Elias El Hadji, Alexander Goes, Daryl Haime, Remi Pasternak en Damian Veldman.

4 februari: Warmunda-FC Aalsmeer.

Stand/Uitslagen 3A
Volledige programma dit seizoen

 


 
Klaas Leegwater
28-1-2018
17.00 uur


Reageer
Tegenstanders 3A

  ASC
Altior
Bernardus
DIOS
FC Aalsmeer
Kickers'69
Nicolaas Boys
Van Nispen
RKDES
FC Rijnland
SJZ
Stompwijk'92
WVC
Warmunda

Stand/Uitslagen
Wedstrijdschema