Aalsmeer heeft smaak te pakken, opnieuw zegeFCA-Alphen 3-0 (1-0)
3e klasse zon (Q1)
2-12-2018

Opvallende resultaten laatste weken van het zondagteam van FC Aalsmeer. Een zeer matige competitiestart, van de eerste zeven duels werden er zes verloren, is bij de derdeklasser plotseling gewijzigd in een zegereeks van drie wedstrijden.

De voormalige rode lantaarndrager bezet na de ruime 3-0 winst tegen het tegenvallende AVV Alphen inmiddels de tiende positie in groep Q1. Dat is vier punten verwijderd van de belangrijke zesde plek, dat recht geeft op een plaats in de promotiepoule.

Juiste poppetjes
Het is de laatste periode op deze site al eerder gememoreerd; het is opeens gaan lopen bij de formatie van trainer Marco Bargonje. De oefenmeester, deze week in Rusland ivm zijn voetbalschool, paste een maand geleden noodgedwongen een aantal wijzigingen in zijn team toe en ziet de punten handenvol binnenstromen. Van verdediging tot aanval...het klopt allemaal, de juiste poppetjes op de juiste plaats.

Na overwinningen op Graaf Willem II VAC, Bernardus werd afgelopen zondag aan de Beethovenlaan Alphen met een lege koffer weggestuurd. Drie maal scoorden de Aalsmeerders en 'die uitslag had nog veel hoger moeten uitvallen' vertellen onze correspondenten. Vooral in de tweede helft kreeg de thuisclub legio scoringskansen de bezoekers een trauma te bezorgen. Nu bleef het bij 3-0.

Voorsprong
Tegen Alphen, vorig seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse en een trede lager moeite heeft zich te profileren, kwamen de Aalsmeerders acht minuten voor rust op voorsprong door een treffer van Remi Pasternak. Uit een hoekschop van de weer sterk acterende Joeri van de Schraaff (foto) schampte de Poolse aanvaller de bal met het hoofd, genoeg om de doelman van Alphen te passeren.

Nog voor de pauze opnieuw een kopkans, ditmaal van Nick Sluijs. De inzet van de verdediger, zondag terug in de basis en gepositioneerd centraal naast Mo Alaswad, trof net geen doel. Alphen kreeg in het eerste bedrijf een paar halve mogelijkheden, doelman Bart Koopstra werd evenwel niet zwaar op de proef gesteld.

Beslissing
In het eerste kwartier van de tweede helft viel de beslissing. Eerst schoot middenvelder Sten Piet na een afgeslagen aanval en op aangeven van Pawel Kocon de bal vanaf rand zestienmetergebied laag en hard in de touwen. En rond de 60e minuut vergrootte centrumspits Kocon de score naar 3-0.

FC Aalsmeer verzuimde daarna dus het doelsaldo verder op te voeren. Bragonje haalde halverwege het tweede bedrijf Alaswad uit voorzorg (gele kaart) naar de kant, Kocon werd centrale verdediger, binnen de lijnen kwam Jeroen Ezink. De clubtopscorer ging spelen diep aan de linkerkant, Pasternak verhuisde naar het centrum van de aanval.

Welke poule?
De thuisploeg, zondag zonder Alexander Goes (gezinsuitbreiding), verslapte niet door de omzettingen. Doelrijpe kansen bleven zich aandienen voor de rood groenen. Alphen, dat niet slecht speelde maar nauwelijks goede mogelijkheden kreeg voorgeschoteld, had geluk dat het bij 3-0 bleef.

Derde winst op rij voor de Aalsmeerders, tiende positie in groep Q1. Aanstaande zondag vrij van competitieverplichtingen, daarna wachten nog Sporting Leiden, DIOS, MMO en RKDES. Vanaf half februari de indelingen van de promotie- en degradatiepoul. Welke zal het worden voor FC Aalsmeer? Voorlopig nog vier punten achterstand op de belangrijke nummer zes positie.


Reageer

Advertentie:
Grand Café CentennialFCA-Alphen 3-0 (1-0)

1-0 Remi Pasternak
2-0 Sten Piet
3-0 Pawel Kocon

Geel FCA: Mo Alaswad
Scheidsrechter: Van der Ploeg
Toeschouwers: 66

Basisopstelling FC Aalsmeer:
Bart Koopstra, Richard Melman, Nick Sluijs, Mo Alaswad (Jeroen Ezink), Bewar Kasim, Sten Piet (Sebastiaan Huigsloot), Joeri van de Schraaff, Robin Kruisman, Remi Pasternak, Pawel Kocon en Karol Mirowski (Pim Binkhorst).

16-12: Sporting Leiden-FCA

Stand/Uitslagen 3A

Dit seizoen zijn in West2 de derde- en vierdeklasse samengevoegd. In vier poules van 15 teams wordt eerst een halve competitie gespeeld. Daarna een schifting waarbij de bovenste zes teams van elke poule in opnieuw een halve competitie (2x12 teams) gaan strijden voor promotie. De overige teams spelen voor handhaving. Volgend seizoen is er wel weer een vierde klasse. Meer info hier.


 

 
Klaas Leegwater
3-12-2018
19.00 uur