Menno Lingeman van KDO in de achtervolging op speler van ESTO.   Foto: André van Egdom (ESTO)
 
 

KDO voelt zich na remise benadeeld door arbiter
ESTO-KDO 2-2 (2-0)
Tweede klasse C
3-2-2019


Tweedeklasser KDO kwam afgelopen zondag tegen laagvlieger ESTO niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De Kwakelaars moesten in Bodegraven een 2-0 achterstand goedmaken. In de slotfase scoorde aanvaller Joeri Stange zijn honderdste treffer in het roodwitte shirt. Niet voor het eerst dit seizoen had KDO bakken kritiek op de scheidsrechter.

"Nee...echt blij ben ik vandaag niet met de honderdste goal. Die had ik liever een keer gescoord bij een overwinning", vertelde de aanvaller van KDO na afloop tegen radiostation RICK FM. Stange zag hoe zijn ploeg vroeg in de tweede helft twee treffers om de oren kreeg terwijl de bezoekers na 45 minuten veel meer recht hadden op een voorsprong. Voor rust stuitten Joeri Stange en Thomas Stevens op de uitblinkende ESTO-doelman Joey Anker.

Buitenspel
Voordat de 0-2 op het bord verscheen keurde scheidsrechter De Wit (oud betaald voetbal) eerst een doelpunt van Thijs Plasmeijer af wegens buitenspel. De Kwakelaars toonden hierna veerkracht. Joris Kortenhorst schoot in de 72e minuut de aansluitingstreffer tegen de touwen.

Vijf minuten later wist KDO op gelijke hoogte te komen via het historische doelpunt van Joeri Stange. Op aangeven van Mitchel Smits schoot de 27-jarige voetballer vanaf acht meter knap de gelijkmaker binnen. Hierna volgde een zeer hectische slotfase waarbij de ervaren leidsman (73) een negatieve hoofdrol opeiste.

In de 88e minuut keurde de arbiter namelijk voor de tweede keer een Kwakelse treffer af vanwege buitenspel, wederom op advies van zijn dubieus acterende assistent uit Bodegraven. Uit een hoge voorzet werd de bal door invaller Niels Ruhe teruggekopt op Joris Kortenhorst die vervolgens dacht de 2-3 gemaakt te hebben, maar voor buitenspel werd afgevlagd.


Thomas Stevens glijdt langs een tegenstander.   Foto: André van Egdom (ESTO)

In de blessuretijd speelde Bart Hoving Jesse Stange aan in het zestienmetergebied. De vleugelaanvaller wilde wegdraaien maar werd moedwillig naar de grond getrokken en hiermee een grote doelkans ontnomen. Alle Kwakelaars gingen uit van een strafschop, de arbiter deed evenwel niets. Even later floot hij wel voor het eindsignaal en kon ESTO erg blij zijn met een punt.

"Te gek voor woorden"
Kort na afloop stoom uit de oren bij spelers en begeleiding KDO. Joeri Stange (foto) voor de microfoon van RICK FM: "De scheids zat er goed naast. Geheel onterecht een zuiver geldig doelpunt van ons afkeuren en later geen strafschop geven toen Jesse naar de grond werd getrokken. Als dat geen pingel is weet ik het niet meer. Als je 2-0 achterstaat mag je eigenlijk niet klagen met een punt maar we hadden hier moeten winnen."

Ook leider Johan Stange was ontstemd over de arbiter: "Vooropgesteld...we doen het zelf verkeerd door te weinig te scoren en twee rommelgoals weg te geven, maar met alle respect...snap niet dat deze scheids vroeger zo hoog gefloten heeft. Geluk voor hem dat er toen nog geen VAR was anders was hij echt niet door selectie gekomen. Hoe hij vandaag floot was echt te gek voor woorden. Als je niet ziet hoe Jesse onderuit wordt getrokken wil je als scheids gewoon niet dat wij winnen. Klaar."

Door het gelijkspel in Bodegraven is KDO op de ranglijst van 2C gezakt naar de zesde positie. In de tweede periode staat de ploeg van trainer Raymond de Jong eveneens op de zesde plek. Aanstaande zondag speelt KDO thuiswedstrijd tegen RVC'33.

Wedstrijdinfo: Paul Hogerwerf (KDO)
Foto's: André van Egdom (ESTO)

ReageerESTO-KDO 2-2 (2-0)

1-0 Arno Zijm (65e)
2-0 Kevin Duthler (68e)
2-1 Joris Kortenhorst (72e)
2-2 Joeri Stange (76e)

Scheidsrechter: Joop de Wit (73jr, Den Haag)


Opstelling KDO:
Tobias Ravelli, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas (72e Jim Klijn), Mitchel Smits, Joris Kortenhorst, Thomas Stevens (46e Thijs Plasmeijer), Joeri Stange, Bas Kok (80e Niels Ruhe), Bart Hoving en Jesse Stange.

10-2: KDO-RVC'33

Stand/Uitslagen 2C
Volledige programma dit seizoen

 

 
Klaas Leegwater
5-2-2019
20.00 uur